Hava Durumu

Zafer şarkıları söylemeyi özleyen başkanın hedefi

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2016 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2016 07:29
“Bursa’nın kaderini değiştireceğiz” sözüyle CHP İl Başkanlığı koltuğuna oturan Şadi Özdemir, bu iddialı söylemlerini daha da yukarı taşıyor.
Aralık ayında olağan kongrede göreve seçilen Özdemir, ilk ilçe ziyaretini önceki gün beraberinde Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve il yöneticileriyle Karacabey’e yapmış.
Buradaki ilçe parti binasında CHP’lilerle buluşan Başkan Özdemir, 2019 Martı’nda yapılacak yerel seçimlerde il genelinde en az dokuz belediyeyi kazanacaklarını söylemiş.
Daha doğrusu iddia etmiş diyelim…
Buradaki konuşmasında birlik beraberlik çağrıları yapan Özdemir, kişisel sorunların bir kenara bırakılıp daha çok çalışmaları gerektiği vurgusunu yenilemiş.
Öncelikli hedeflerini Bursa genelinde başarı olarak açıklayan Özdemir şu iddialı sözleri söylemiş:
“2016′da yeni bir sayfa açtık. Eğer CHP Bursa’da başarılı olursa ülke genelinde başarılı olur. Birlik içinde çok çalışarak hem Bursa hem de Türkiye’de iktidara yürüyeceğiz. Bunun başka bir yolu yok. Zafer şarkıları söylemeyi çok özledik. Öncelikli hedefimiz 2019 Mart seçimleridir. Bursa ve Karacabey başta olmak üzere hedeflediğimiz 9 ilçe belediyesini kazanmak”
Başkanın söylediklerini söyle bir düşünelim...
Bursa’daki 18 belediyeden sadece Nilüfer ve Mudanya’da yerel iktidar olan CHP’nin dokuz belediyeye çıkması kanımca zor.
Tabii ki üç yıl gibi uzunca bir zaman var.
Bu süre içinde nelerin değişeceğini bugünden kestirmek mümkün olmasa da mevcuda bakarak değerlendirme yaptığımızda bu sonuca ulaşabiliyoruz.
Bir önemli ayrıntı da Nilüfer ilçesindeki Mustafa Bozbey faktörüdür.
CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, bunu iyi hesaplamalıdır.
Nitekim Nilüfer’de, CHP’liden daha çok Mustafa Bozbey seçmeni olduğu gerçeği vardır.

İnegöl’ün sorunları Kılıçdaroğlu’nun  masasında


CHP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nu ziyaret ederek, İnegöl´ün başlıca sorunlarını içeren dosya sunmuş.
Büyükışıklar, görüşmede ayrıca önümüzdeki süreçte İnegöl’de izleyecekleri siyasi çalışmaları Kılıçdaroğlu’na aktardıklarını ifade etmiş.

61 mahalleye hizmet götürülmüş


Yenişehirli muhtarlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Süleyman Çelik, iki yıllık hizmet süresince ilçeye bağlı 61 köye de hizmet götürdüklerini söylemiş.
 Başkan Çelik, “İnşallah 2016 yılı, devasa projelerimizin hayata geçtiği bir yıl olacak” diyerek hizmet hedeflerini muhtarlarla paylaşmış.

Gemlik’e yakışacak meydan


Geçmişte burası ilçenin en kötü görünümünde bir yeriydi.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesi girişine ilçenin ikinci büyük meydan ve çevre düzenleme çalışmalarının başladığını açıklamış.
Daha önce de üniversite çıkışından, Emin Dalkıran Kordonu’na kadar uzanan bölümde çevre düzenlemesi yapan belediye, üniversite girişindeki alana meydanla birlikte açık otopark, yeşil alanlar ve çevre düzenlemesi gibi ilçeye yakışır proje hazırlamış.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.