Hava Durumu

Zeytinyağında yabancı sermayenin oyunları

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2014 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 08:27
Su zeytin üreticisinin yaşadıklarına bakar mısınız?
Sağlıklı olduğu için en çok tüketilmesi gerekli sıvı yağın zeytinyağı olduğu devletin ilgili kurumlarınca açıklanmasına rağmen yeterli ölçüde tüketilmeyen zeytinyağı bu yıl biraz aranır olunca hemen devreye ayak oyunları girmeye başladı.
Üretici zeytinyağından geçmiş yıllara oranla bu sezon biraz para kazanacağını hissedip elindeki stoklarını tutmak isteyince yabancı sermaye gruplarının ‘ithalat’ yapılsın tehditleri geldi.
Halbuki, bakanlık yasasıyla düzenlenmiş olan bu konuda yetkili Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) eylül ayında yaptığı bir açıkla- mada Türkiye’nin son yıllarda 190 bin ton ile en yüksek zeytinyağı rekoltesine ulaştığını duyurmuştu.
Peki şimdi ne oldu da aynı kuruluş, zeytinyağı stoklarının tükendiğini açıklıyor.
Aynı kurumun üç ay arayla birbirine tezat oluşturan iki farklı açıklamasının altında yatan neden tamamen zeytinyağının üzerinden oynanmak istenen oyunun senaryosudur.
Gayeleri geçtiğimiz yıl kaçak yollarla Suriye’den yurda soktukları zeytinyağını bu yıl da sanki çok ihtiyaç varmış gibi gösterip ithalat yapılmasının önünü açmaktır.
Amaçları zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin para kazanmasını engellemektir.
“Biz ithalata karşıyız” diyen Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, bunların zeytinyağı üzerinden oynanan bir oyun olduğu görüşünde. 
Zeytinyağı litre fiyatlarındaki artışın, sermaye gruplarının ithalat yapılsın tehditleriyle yaşanan belirsizlik, üreticinin elindeki stok zeytinyağını piyasaya çıkarmamasından kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorum.
Nitekim, Hidamet Asa da, bu konudan mustarip. 
Asa, “Şu anki senaryoyla üreticimizin elindeki zeytinyağının düşük fiyatla alınması istenmekte. Biz tüm bu oyunlara rağmen zeytinyağı fiyatlarının 12-13 lira civarında olacağını söylüyoruz. Tüketiciler Marmarabirlik markasını tercih etmeleri durumunda belirtilen fiyatlardan ürün bulabilecektir”
Biz tüketiciler olarak lütfen bu oyuna gelmeyelim ve bizlere her zaman en iyi ürünü sunan bölgemizin zeytin üreticilerine ve ürünlerine sahip çıkalım.

TEDAVİ OLUP UYUŞTURUCUDAN KURTULMAK MI İSTİYORSUNUZ?

Ülkemiz gençliğinin üzerine kabus gibi çöken sentetik uyuşturucu belasının yol açtığı ölümler hepimizi kahrediyor olsa da şükürler olsun ki, şu sıralar nispeten azalmış durumda.
Bunun da nedeni başta devlet olmak üzere toplumun konuya duyarlılık göstermesidir.
Ayrıca uyuşturucuya karşı sivil toplum kuruluşlarının yaptığı organizasyonlar da ses getirmiştir.
Geçenlerde AS TV’de yayınlanan Bursa’nın Nabzı programımın konuğu genel merkezi kentimizde bulunan Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele Derneği Başkanı Ahmet Akay’dı.
Derneğin amacı, uyuşturucu ve sentetik ile mücadele kapsamında caydırıcı faaliyetler yapıp bağımlı olan ve meyilli kişilerin sağlıklarına kavuşmasında yardımcı olup topluma kazandırmak için rehabilitasyon merkezi kurmak.
“Uyuşturucu madde bağımlılığı riski herkes için eşittir” diyen dernek başkanı Ahmet Akay, uyuşturucu alışkanlığına bulaşmış ama kurtulabilmek için tedavi olmak isteyen, bu konudaki problemlerine çözüm arayan kişi ve yakınlarının derneğe başvurmalarını istiyor.
Akay, anlaşmalı sağlık kurumlarında 2-6 hafta arasında yatarak arındırma tedavisi ve bir yıl süreli psikososyal tedavi şeklinde hizmet vermeye başladıklarını anlatıyor.
Yine ayrıca tedavi sırasında kişinin çalışan ise İŞKUR aracılığıyla iş, öğrenci ise bir yıl burs verilmesinin devamında da sosyal çevre değişikliğine yardımcı olma, spor merkezine katılımı sağlama ve topluma kazandırılması planlanmış.
Uyuşturucu belasından tedavi olup kurtulmak isteyen herkese kapılarını açan derneğe ulaşabilmek için yapmanız gereken şey 0532 100 66 08 numaralı telefonu aramanızdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.