Hava Durumu

Kılıçdaroğlu CHP'si Atatürkçü mü?

Yazının Giriş Tarihi: 17.09.2021 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 07:55

Canan Arıtman 22 ve 23. Dönem CHP İzmir Milletvekili. Bu konuşmayı yaptığında "CHP'li olmayanlar CHP'yi yönetiyor" diyor. Devamla "düşünün CHP'nin bir genel başkan yardımcısı PKK'nın avukatlığını yapan biri (Sezgin Tanrıkulu). Başka bir genel başkan yardımcısı (Mehmet Bekaroğlu) Atatürk'e kefere demiş biri. En acısını genel başkan söylüyor, 'Ben Dersimli Kemal' diyor. Dersimli Kemal ne demek? 'Ben cumhuriyet karşıtıyım' demek." Maden Dersimlisin oradan aday ol, neden gelip İzmir'den aday oluyorsun.

Sezgin Tanrıkulu neden Diyarbakır'dan aday olmuyor da İstanbul'dan aday oluyor. Çünkü Diyarbakır'da CHP'nin oy oranı yüzde birlerde.

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 1;5 saatlik konuşmasında Atatürk ismini ağzına almıyor. Konuşmayı izleyen TBMM eski Başkan Vekili Uluç Gürkan tepki gösterip: "CHP'ye üye olmaması gerekiyor." dedi. Olay büyüdü İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Mehmet Ali Çelebi gibi isimler sert açıklamalar yaptılar. Tartışmalar alevlenince, CHP kulislerinde konunun MYK toplantısında ele alınacağı ve İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun görevden alınacağı haberi yayıldı. Ancak CHP MYK'sı konuyu gündemine bile almadı.

Peki Kılıçdaroğlu Atatürkçü mü? Yoksa Millî/ulusalcı yönü törpülenmiş yeni bir Atatürk portresi inşa etmeye çalışan "görevli" bir siyasetçi mi? Merhum gazeteci Ahmet Kekeç yazmıştı "yurtsever" bir CHP'li kendisini aramış "Kemal Bey aslında Atatürkçü filan değildir. Türkiye yanlısı da değildir. Konumu icabı Atatürkçü görünmek zorundadır." Demişti. Bu iddiayı çok inandırıcı buluyorum.

Şunu da eklemem gerek, Cumhuriyetin temelleri atılınca yapılan kalkınma hamlelerinin altında imzası olan Atatürk inşacı bir liderdir. Yatırımları desteklemiştir. İnönü ise yasakçıydı. Demirel'i, Boğaziçi Köprüsü'nü istiklal madalyasını kürsüye vurarak "yaptırmam" diye tehdit edercesine eleştirirdi. Kılıçdaroğlu da Kanal İstanbul konusunda "Alacağım, alacağım, söke söke alacağım. Buradan bir daha söyleyeyim; bu işe giren müteahhit unutsun kendisini. Bu işe kredi veren banka unutsun kendisini. Buna imza atan bürokratın burnundan fitil fitil getireceğim" Görüldüğü gibi Kılıçdaroğlu Atatürk'ün kurduğu partide Atatürk üzerinden oy alıyor amma İnönü çizgisini (onu da kör topal) takip eden siyaset özürlü bir başkandır.

Türkiye'de muhafazakar partiler tek parti dönemi uygulamalarını eleştirirken CHP parti ve tabanından koro halinde "sen cumhuriyeti kuran kadroya mı, Atatürk'e mi laf ediyorsun" gibi suçlamalara muhatap olurlar.

Kılıçdaroğlu'nun milletvekili yaptığı hemşerisi Hüseyin Aygün, Atatürk'ü "soykırım" yapmakla suçlamadı mı "Dersim katliamının sorumlusu devlet ve CHP'dir. Atatürk de bu olaylardan haberdardır" Demedi mi?. Peki Kılıçdaroğlu tek laf etti mi? İnsan şaşırıyor, bu parti bizim bildiğimiz CHP mi?

Örnekler çok, bu yıl istifa edip İşçi Partisi'ne geçen Sera Kadıgil 12 Nisan 2012 tarihinde bir tweet atmış (gerçi tweetlerini daha sonra silmiştir) "Bugün Suriye'ye savaş açsak banko Esad'ı tutarım" demişti. Oysa bu partiyi kuran Atatürk, hasta haliyle Hatay'ı Suriye'den koparmıştı. Atatürk'e bakın birde Atatürk'ün partisindeki siyasilere. Bu vekil bu güne kadar CHP'de nasıl tutuldu anlayan varsa beri gelsin. Gazeteci Sabahattin Önkibar köşesinde yazmıştı. Allgemeine Zeitung gazetesinde Kılıçdaroğlu ile yapılan röportajda "CHP gibi ırkçı-şoven bir partinin genel başkanı olmak nasıl bir şey?" sorusuna "Evet, CHP ırkçı-şovendi ama artık öyle değil."diye cevap veriyor. Önkibar, "Söyleyin; bu cevap, CHP'nin önder kadroları olan Atatürk, İnönü,
Ecevit ve hatta Baykal'ı ırkçı-şoven olmakla suçlamak değil midir?" sorusunu haklı olarak soruyor.

"Artık öyle değil" demek de nedir? Senin zerre kadar siyasi kültürün yok mu?

Bir Alman gazetesi sana bu soruyu sorunca; "Bir kahkaha atıp, bizi ırkçılıkla şoven olmakla suçlayan Faşist Hitler'in, Naziler'in kalıntısına bak hele" diyerek lafı ağzına tıkasana! Bu nasıl bir ezikliktir!

KILIÇDAROĞLU CHP'NİN BAŞINA NEDEN GETİRİLDİ?

Siyaset bilimci akademisyen ve yazar Burhanettin Duran'ın yorumuna göre "2010 yılında KK' nın genel başkanlığa getirilmesindeki amaç, CHP'yi HDP ile daha açıktan iş birliği yapabilecek yere getirmek. Kürt milliyetçisi HDP seçmeni ile Atatürkçü (ulusalcı Kemalist) CHP tabanını yakınlaştırmaktır.
Birleştirici aktör olarak ise CHP ve HDP kadrolarında konuşlanan Türk solunun temsilcileri düşünülmüş olmalıdır.
Belli ki bu yürüyüş emperyalist güçlere karşı Kurtuluş Savaşı'nı yapan "Mustafa Kemal" ile, tek parti dönemindeki Kürt milliyetçisi isyanları bastıran "Atatürk" arasında bir ayrımdan geçiyor."
Bu tespitten bakınca Kılıçdaroğlu'nun CHP de yaşattığı Atatürkçü kıyımının nedeni anlaşılır.
Emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı veren, mandacılığı reddeden Atatürk'ün partisi gitmiş, Türkiye'yi yurtdışına şikayet eden, Cumhurbaşkanı adayımızı "Ulusal ve uluslararası karar vericiler işaret edecektir" diyen bir CHP gelmiş.
Hatırlatalım: Atatürk ne diyordu? "Bağımsızlık benim karakterimdir" Nokta!
Kılıçdaroğlu CHP'si ile yolunu ayıran Muharrem İnce ne diyordu "Atatürk gelse Anıtkabir'den kurultay kazanamaz"
Son söz:
Zeytinden ne istiyorsunuz, zeytin ağacından ne istiyorsunuz, "1939 yılında zeytinle ilgili kanun çıkarıyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk " Grup toplantısında üstelik elindeki nota bakıp 10 Kasım 1938 tarihinde kaybettiğimiz Atatürk'e, ölümünden bir yıl sonra kanun çıkarttıran benim adım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.