Hava Durumu

AK Parti bayramlaşması ve akılda kalanlar....

Yazının Giriş Tarihi: 13.08.2019 09:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.08.2019 09:34

Bayramın ikinci günü gerek sivil toplum kuruluşlarının gerekse partilerin bayramlaşma programı olması münasebetiyle tabiri caiz ise mekik dokuduk.
Bu bağlamda önce AK Parti'den başlayalım.
İktidar partisi AK Parti'nin bayramlaşma programını merak edenlerdik. Bayramlaşma programına Alinur Aktaş hacda olması, Milletvekili Mustafa Esgin de mazereti nedeniyle katılamadı.
Onun dışında önceki dönem milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları, ilçe yöneticilerinin çoğu tam kadroya yakın bayramlaşmaya gelen isimlerdi.
Bunun yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve MHP yöneticileri de bayramlaşmada hazır bulundular.
Bayramlaşmanın yapıldığı terasta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa ziyaretinde hem teşkilata hem halka yaptığı konuşmadan ayrıntılarla sinevizyon gösterisi tören alanında dikkat çeken bir ayrıntıydı.


Bayramlaşmada ilk konuşmayı İl Başkanı Ayhan Salman yaptı.
Yapmış olduğu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa ziyareti ve Bursa'ya verdiği önem başta olmak üzere birlik beraberlik vurgusu yaptı.
Öte yandan Salman'dan sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız konuşma yaptı o da bayramların manevi tarafına dikkat çekti.
Sonrasında kürsüye gelen önceki dönem Başbakan Yardımcısı ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, önce bir senedir yaşanan ekonomik türbülans ve onun gerekçelerini sıraladı.Ekonomi de rayına girdi dedi.
Sonrasında ise gündemde yerini koruyan Kaz Dağları'ndaki altın arama çalışmalarına değindi.
Önce iznin ve çevresel etki değerlendirme raporlarının kimin zamanında verildiğine dikkat çekti.
Bu izinler verildiği zaman AK Parti ortada yoktu dendi.
Sonrasında ise birilerinin dünyanın 11. en büyük altın rezervine sahip Türkiye'de madenlerin çıkarılmasını istemediğine değindi.
Arkasında kimlerin olduğunu anlattı...
Sonrasında ise bayramlaşmaya katılanlara teşekkür etti...
Gerçekten de Kaz Dağları'nda altın arama konusunda bilgi kirliliği varmış gibi geliyor...
Çavuşoğlu'nun açıklamaları da bunu teyit etmeye yetti arttı bile...
Son olarak kürsüye gelen isimse İçişleri eski Bakanı Efkan Ala idi.
O da Bursalılara teşekkür etti.
AK Parti'de bayramlaşmayı değerlendirecek olursak coşku ve kalabalık oldukça iyiydi...

CHP'NİN BAYRAMLAŞMASINDA GÜNDEM MADENLER

Dün günün ilk bayramlaşması ana muhalefet partisi CHP'de idi. Orada gündem ise daha çok madenlerle ilgiliydi.
Gerek İl Başkanı Hüseyin Akkuş, gerek milletvekilleri Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, Yüksel Özkan ve Nurhayat Kayışoğlu'nun konuşmalarında değindiği konuların başında madenler ve arama faaliyetleri geldi.


İl Başkanı Akkuş konuşmasına "Mesele sadece Kaz Dağları değil. Şimdi sırada İznik var, Orhaneli var, İnegöl-Oylat var. İznik'te çinko-kurşun-bakır ocağı aramaları için ruhsatlar verildi, ÇED süreci başladı. İznik Gölü ve ormanları şu an tehdit altında. İnegöl Oylat'ta bir şirkete altın arama ruhsatı vermek istiyorlar. Cumhuriyet'in kurduğu her fabrikayı sattılar, bu ülkenin yerüstü kaynaklarını, limanlarını sattılar, satacak bir şey kalmadı, şimdi sıra yeraltı kaynaklarımıza geldi." diyerek düşüncelerini paylaştı.

İYİ PARTİ'DE GÜNDEM BURSASPOR

Aynı zamanda geçmiş yıllarda Bursaspor'da yöneticilik yapan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır ise dün bayramlaşmanın yanı sıra, Süper Lig'den düşen Bursaspor'a SMS ile bağış kampanyasına dikkat çekti. Bu bağlamda parti üyelerinden de sms yoluyla kampanyaya destek verilmesini rica etti.

Bu da dünkü bayramlaşmalardan akılda kalan bir ayrıntıydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.