Hava Durumu

AK Parti'den "Hep Birlikte Yeni Hedeflere" buluşması

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2018 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 07:45

Bu ay sonu olağan il kong-resine hazırlanan AK Parti'de çalışmalar devam ediyor. Bir taraftan il başkanı Ayhan Salman mevcut yöneticilerle konuşurken diğer taraftan da teşkilatın içinde birlik ve beraberliğin en üst seviyeye çıkması noktasında gayret ediyor.
Bu bağlamda önceki akşam "Hep Birlikte Yeni Hedeflere" temasıyla Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde kuruluşundan bu yana AK Parti İl Teşkilatı başta olmak üzere, Osmangazi Yıldırım, Nilüfer, Gürsu ve Kestel ilçelerinde görev yapan eski ve yeni yöneticilerin davet edildiği bir yemek düzenlendi.


Yemeğe ana kademe, kadın ve gençlik kollarının yöneticileri katıldı.
Bazı isimlerin mazeretleri sebebiyle katılmadığı yemekte birlik ve beraberlik görüntüsü verildi.
Cemalettin Torun, Recep Altepe, Mümin Demir, Cihat Çini, İsmail İpçi, Muzaffer Kurtuluş gibi partide emeği olan isimler mazeretleri sebebiyle yemeğe katılamadılar.
Bu arada AK Parti'de kongrede bazı isimlerin yeniden yönetimde yer almayacağını yazmıştık. Kulağımıza gelen bilgilere göre en az üç ismin mazeret göstererek yeni yönetimden affını istediğini bu köşeden yazmış olalım.

CHP Parti Meclisi'ne Bursa'dan üç isim

Hafta sonu olağan kongresini gerçekleştiren ana muhalefet partisi CHP'de ikinci günkü heyecan ilk güne oranla çok fazlaydı.
Bunun sebebi parti meclisi üyelerinin belirlenmesi. Talep patlamasının yaşandığı parti meclisinde seçimlerde çizik çizik üstüne geldi desek yalan olmaz.
İkinci gün mesaisi toplam 21 saat sürdü.


CHP'nin 36. Olağan Büyük Kurultayı'nda 52 kişilik Parti Meclisi (PM), 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve 8 kişilik Bilim Yüksek Kültür Platformu (BYKP) için delegeler oy kullandı.
CHP'li delegeler en büyük desteği 692 oyla Haluk Koç'a verdi. 683 oy alan Selin Sayek Böke ikinci Yıldırım Kaya da 625 oyla üçüncü oldu. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde olmadığı halde en yüksek oyu 428 ile Necati Yılmaz aldı.
Bursa milletvekili Orhan Sarıbal 592 oy ve Bursalı hemşehrimiz gençlerin desteklediği 24 yaşındaki Avukat Gamze Pamuk Ateşli de 384 oy alarak parti meclisine girdi.
Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu'nda 12 adayın yarışında Lale Karabıyık 931 oy ile BYKP'ye ilk sıradan girmiş oldu.
Kısaca Bursa'dan üç isim PM' de olacak.

SP Büyükorhan'da devir teslim

İlçe kongrelerine devam eden SP'de hareketlilik gözlerden kaçmıyor. Bu bağlamda hafta sonu Büyükorhan'da ilçe kongresini gerçekleştiren SP'de başkan değişti.
İl Başkanı Mehmet Atmaca'nın da katıldığı kongrede başkanlık görevini Ali Osman Doğuş, İsmail Şaşkın'a devretti.

BUSİAD 40 yaşında

Bursa'nın önemli iş insanı örgütlerinden biri olan BUSİAD'ın yeni yönetimi Ergun Hadi Türkay başkanlığında dün medyamızda ziyaretimize geldi.
Dile kolay BUSİAD'ın kuruluşunun üzerinden 40 yıl geçmiş. Bu süreçte Bursa ekonomisine önemli katkıda bulunmuşlar.
Anadolu'da kurulan ilk siad olan BUSİAD'ın 270 üyesi 110 bin istihdam imkanı, 21 milyar dolarlık ihracatı ile ekonomiye ciddi katkısı var.
Onlarda şimdi hedef TÜSİAD'ın yaptığı gibi işadamları yerine iş insanları ifadesini kullanacakları bir tüzük kurultayı gerçekleştirmek.
Ardından dijitalleşme, eğitim ve işveren ve çalışan arasındaki sıkıntıları çözecek çalışmalar yapmak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.