Hava Durumu

AK Parti Osmangazi 24 Temmuz'da Ayasofya yolcusu

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2020 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2020 08:14

Özellikle geçen haftanın gündemi oldukça yoğundu. Bu bağlamda Danıştay tarafından Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması kararı da yurt genelinde, halkta büyük bir sevinç yaşattı.
Aslında alınan bu karar ülkemizin bağımsız olduğunu büyük güç olma yolunda ilerlediğini ve yargının bağımsızlığı noktasında belirli çevrelere verilen en güzel yanıttı...Birilerine göre Ayasofya açılmayacaktı...
Hatta hayal bile değildi.
Ama onlar üzüldü, halk sevindi, hak yerini buldu.
İşte bu noktada yurt genelinde sevinç yaşanıyor.
Ama halkımız o sevinçlerini edebiyle yaşıyor.
Kimi şükür namazı kılıyor.
Kimi şükrediyor.
Kimileri de hüngür hüngür ağlıyor... Kimiler de lokma döktürüyor...

Lokma döktürenlerden biri de AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez.
Cumartesi günü yanına bir çay içimlik uğradığımız Cömez, o gün akşam saatlerinde Ayasofya'nın ibadete açılması kararından sonra lokma döktürüp Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Kent Meydanı'nda dağıttılar.
Ö te yandan Cömez sohbette ilçe teşkilatı olarak Ayasofya'nın ibadete açılacağı 24 Temmuz ya da ondan sonraki en yakın bir tarihte ilçe yönetimi olarak İstanbul'a gitmeyi planladıklarını söyledi.

Bu arada konuştuğumuz diğer konulardan biri de yapılan faaliyetlerdi.
Rutin faaliyet olarak halkın iyi ve kötü günlerinde yanında olmaya gayret eden Cömez ve arkadaşları bu süreçte cemiyetlere gittiklerini normal hediyelerinin dışında cemiyet sahiplerine ailelerine içerisinde dezenfektan, kolonya, eldiven ve maskenin bulunduğu hijyen seti de hediye ettiklerini açıkladı.
***
Bunun yanı sıra üye kampanyası ile ilgili olarak faaliyetlerin devam ettiğini halkın ilçe binasına gelerek form doldurduğunu bizlerle paylaştı Cömez. Öte yandan Cömez ahde vefa diyerek de geçmişten bugüne kadar ilçede görev yapmış ilçe başkanları ve yönetimlerini mevcut yönetimle tanıştırma adına çalışmalara başlamış. Bunun yanı sıra üye kayıt kampanyasında eski ilçe yöneticilerinden büyük destek gördüklerini Cömez bizlerle paylaştı.

AYASOFYA LOZAN'IN YILDÖNÜMÜNDE AÇILIYOR...

Ayasofya'nın ibadete açılması kararının ardından hummalı çalışma başladı. Cami olarak tekrar halkın kullanımına açılacağı tarih ise 24 Temmuz 2020... Bu tarih aynı zamanda Lozan Antlaşması'nın 97. yıldönümü. Misak-ı Milli sınırlarının da dünya devletlerince tanındığı tarih. Ayasofya'nın ibadete açılması tarihinin de bu tarihe gelmesi ilginç tevafuk! Aslında anlayana açılış tarihinde bile çok mesaj var... Bu vesile ile tekrar Ayasofya'nın ibadete açılması hayırlı olsun...

YÜREĞİMİ YAKAN ÖLÜM...

Gerçek olan şu hayatta iki gerçek vardır. Biri doğum diğeri ölüm...
İşte o ölüm haberlerinden birini de önceki gün aldım.
Çok değerli dostum Emircan Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever kimliği ile tanıdığım aynı zamanda Kocaeli Derince Ülkü Ocakları bir dönem başkan olarak görev yapan ve adam gibi adam olarak tanımlayacağım Selçuk Doğan (abimin) vefat haberi yüreğimi yaktı.
Dün son yolculuğuna uğurladığımız değerli abime Cenab-ı Allah'tan rahmet kederli ailesine başta eşi Şeyma Doğan ablama ve iki evladına, yakınlarına sabır diliyorum.
Ruhu şad mekanı cennet olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.