Hava Durumu

Aktaş, Bursalıların yüreğine su serpti...

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2020 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2020 08:13

Pandemi süreci ile beraber alışkanlıklarımız değişti. Bu bağlamda değişen alışkanlıklarımız arasında toplantı yöntemleri bulunuyor.

Yeni normalde toplantılar yüz yüze yerine video konferans yöntemi ile gerçekleştiriliyor Dün de bu bağlamda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da basın mensuplarıyla video konferans yöntemi ile toplantı gerçekleştirdi.

Aktaş'a toplantıda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Aka ile BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç eşlik etti.

Öncesinde ise dünya çevre günü münasebetiyle sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu değerlendirme oldukça önemliydi.

İşte bu noktada şu saptamayı yapmak gerekir. Başkan Aktaş kentin sorunlarına hakim. Ama en hakim olduğu konuların başında çevresel konular.

Dünkü açıklamaların özetinde başkan Aktaş, çevreyle ve su kaynakları ile ilgili konuştukların özeti bunları hoyratça kullanmayalım.

Bu değerler atalarımızın torunlarımıza bırakmak için bize verdikleri emanet dedi desek abartmış olmayız.

Gerçekten de öyle...

***

Öte yandan pandemi süreci ile beraber Bursa'da su tüketimi yüzde 20 artmış, artan ihtiyacı karşılamak için BUSKİ yer altı kaynaklarına başvurmuş.

Su sıkıntısı olmayacak diyerek bir anlamda Bursalıların yüreğine su serpti.

Bursa halkının yüzde 78'i aylık olarak 12 tonun altında su kullanıyormuş bu arada bunu da dün toplantıda öğrendik.

Öte yandan özellikle otobüs saatleri ile ilgili sorulan soru üzerine BURULAŞ'ta salgın sürecinde düşen yolcu sayısı 100'binden bu hafta başından itibaren 300 bine çıkmış. Öte yandan ulaşım ile ilgili olan BUDO'nun seferleri ile T1 hattının önümüzdeki haftalarda seferlerine başlayacağı müjdesini Aktaş toplantı aracılığıyla açıklamış oldu.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki nostaljik tramvayın akıbeti şimdilik belli değil.

Hamitler'deki çöp alanının Botanik park olacağını şehrin kuzeyinde ve batısında Buraya alternatif arandığını da Aktaş'tan öğrendik.

Bu arada uluslararası organizasyonlar ise bu sene gerçekleşmeyecek gibi gözüküyor. Belki bir ihtimal Uluslararası Bursa Festivali gerçekleşebilir...

***

Bu arada dün açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Millet Bahçesi'nin alt tarafı spor salonununda yıkıldıktan sonra yakında Kültürpak'a entegre olacağını toplantıda öğrendik.

Aktaş Bursa'da ki kamu bankalarının yöneticileri ile yapmış olduğu görüşmelerden sonra Bursa'da işlerin açılacağı sinyalini aldığını bizlerle paylaştı.

Öte yandan Başkan Aktaş, bir soru üzerine de tarihî hanlar ve çarşı bölgesini 24 saat yaşayan bir yapı haline getireceklerini, çevresinin açılması için ilk kazmayı temmuz ayında vuracaklarını vurgulayarak, "Kızılay ve İŞKUR'u yıkıyoruz. İŞKUR çok para istedi. Bizim projede akamete uğrama şansımız yok. 2021 sonuna kadar işi bitireceğiz. Bakan bey ile görüştüğümüzde çevresindeki yıkımı 2020 sonuna kadar bitireceğiz. İmalata 2021'de geçeceğiz. Kaynakta problem yok. Acelemiz var, dedi.

Kısaca Aktaş dün toplantıda Bursa için pembe bir tablo çizdi.

Bize de inşallah demek ve destek olmak düşer...

CAMİLER AÇILDI...

Geçen hafta cuma namazı için kentimizde bazı camilerin bahçesinde ve parklarda namaz kılınmaya başlamıştı. Bu hafta ise perşembe günü din görevlilerine gelen camilerin açılacağı bildirildi.

Kısaca dün Cuma namazı ile camilerin içi sosyal mesafeye uymak şartı ile cuma günü için ibadete açıldı.

Muhtemelen önümüzdeki haftadan itibaren günde iki vakit için açık olan camiler beş vakit ibadete açılacak.

Ne diyelim Allah bir daha camilerin toplu ibadete kapalı olduğu süreci yaşatmasın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.