Hava Durumu

BAOB'da seçim heyecanı

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2019 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2019 08:12

Akademik odalarda seçim heyecanı yavaş yavaş başladı. Bugün bu bağlamda iki odada önce görüşmeler var.
Ardından da yarın seçimler var.
O odalardan ilki Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası.

Birçok siyasi ismin de üye olduğu odada nasıl bir sonuç çıkacak merak ediyoruz.
Bildiğimiz ise;
Mevcut başkan Ahmet Hikmet Sönmez'in aday olmadığı.
Kongrede iki isim adaylık için yarışacak. O isimlerden ilki Çağdaş grubun adayı Doğan Yılmaz, Meslekte Birlik ve Dayanışma Grubu'nun adayı Asım Karaman odanın yeni başkanı olabilmek için yarışacaklar.
Bu hafta sonu seçim gerçekleştirecek diğer oda da daha önce temsilcilik olarak faaliyet gösteren Bursa'da ilk kez şube açacak olan İçmimarlar Odası olacak.Özellikle Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'ndaki seçimlere katılımın yüksek olması bekleniyor. Biz şimdiden aday olan isimlere başarılar diliyoruz.

BİRİNÇ, SENELER SONRA KAMUOYU ÖNÜNDE...

Şerif Birinç'i eski adıyla Çekirge SSK Hastanesi'nde başhekimlik görevi yaptığı zamandan hatırlayanların sayısı hiç de az değildir. Birinç,ardından siyasete geçiş yaptı.
AK Parti'den 2002 seçimlerinde milletvekili seçilerek Ankara'nın yolunu tuttu. Ardından 2007 seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmeyen Birinç AK Parti'den istifa etti.
Ardından siyasete Abdüllatif Şener'in kurduğu Türkiye Partisi'nde devam etti. Şener'le fikir ayrılığı yaşadıktan sonra da Birinç siyasetten tamamen uzaklaşmış köşesine çekilerek mesleğini yapmaya devam etti.
Uzun süredir kamuoyunda görmediğimiz Birinç'i önceki gün milletvekilliğinden yakın arkadaşı olan aynı zamanda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın Balkan ve Kafkas derneklerine verdiği iftar davetinde fotoğraf karesinde gördük.


Birinç'in, davete milletvekili sıfatı ile değil, Orta Asya Kafkasya Kültür Derneği Başkanı sıfatıyla katıldığını da hatırlatmış olalım.

AK PARTİ OSMANGAZİ GENÇLİK'TEN ÖRNEK ÇALIŞMALAR...

AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hakan Köprülüoğulları yapmış olduğu sosyal çalışmalarla dikkatleri üzerine topluyor.


Bu bağlamda köylülere ziraat mühendisi götürdü, sünnet etkinliklerine devam ettiler, bunun yanı sıra gençleri siyasete alıştırdı. Köprülüoğulları önümüzdeki günlerde farklı bir etkinliğe imza atacak. O etkinlikte şehit çocuklarıyla buluşma ve onları gönüllerince eğlenmeleri için lunaparka götürecek. Burada çocuklara bayramdan önce bayram yaptıracak olan Köprülüoğulları'nın bu örnek çalışmasını tebrik ediyor ve takdir ediyoruz.

DİN TÜCCARLARINA KARŞI UYANIK OLUN...

Bu ülkede bilenin de bilmeyenin de ahkâm kestiği birkaç konu vardır. Onlardan en önemlisi de dindir. Bilen de konuşur...
Bilmeyen de...


Bilene diyeceğimiz bir şey yok. Ya bilmeyene... İşte onlara bir çift sözümüz var.
İnsanların dini duygularını sömürmeyin, Allah çarpar. Özellikle dinsel noktada sömürüde ilk sırayı hac alıyor.
Neden mi? Olayın maddi yönü var.
Birileri rantlanıyor.
Suudi Arabistan Hükümeti'nin son yıllarda"Hac Kotası" uygulamasıyla kurada adları çıkmayan yurttaşlarımız bazı firmaların kumpasına getiriliyor. Sözde bazı acenteler iyi niyetli hacı adaylarını işçi vizesiyle kutsal topraklara götürmeyi vaat ediyor.
Bazı acenteler ve simsarlar da kutsal yolculuğa çıkmak isteyen adaylara 'Size yurt dışından vize alıp vatandaşlarımızı hacca götüre-ceğiz' diye sömürdüklerini çok duyduk. Yine Kabe'ye 150 metre denilen otel 25 km uzakta olabiliyor. İnsanlar yanıltılıyor... Sonrası malum. Şimdi Ramazan Bayramı'ndan sonra yine hac mevsimi. Yine korsan acenteler işbaşında. Siz siz olun havaalanında rezil olmayın. Bizden uyarması...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.