Hava Durumu

Başbuğ, BTÜ'ye konferansa geliyor...

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2019 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2019 08:28

Özellikle son aylarda Türkiye'nin dış politikasında Doğu Akdeniz önemli yer tutmaya başladı.Bu bağlamda doğal- gaz araması dikkatlerden kaçmıyor. Bu bağlamda yapmış olduğumuz çalışmalar kimin Türkiye'nin dostu kimin de düşmanı olduğunu açıkça göstermeye yetti arttı bile.
Öte yandan bu konular da bilimsel noktada akademik çevrelerin dikkatini çekmeye başladı.

Bu bağlamda da;
Bursa Teknik Üniversitesi yapmış olduğu etkinliklerle, konferanslarla bu konulara ışık tutmaya çalışıyor.
O konferanslardan biri de yarın BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon'da gerçekleşecek. Konferansın konusu özellikle Libya ile imzalanan anlaşmadan sonra daha da önemli hale geldi.
O konu: "Türk Dış Politikasının Geleceği: Doğu Akdeniz ve Türkiye'nin Stratejisi" BTÜ İTBF Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Ulusal Strateji Araştırmaları Merkezi (ULUSAM) tarafından, Diplomasi ve Dış Politikalar Araştırma Topluluğu'nun katkılarıyla gerçekleşen sempozyumun konukları arasında oldukça önemli bir isim var.
O isim yakın tarihimizde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademe kısmında en üstünde yer alan 26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgenaral İlker Başbuğ olacak.
Başbuğ, Türk Dış Politikası'nın Dünü Bugünü Yarını konusunda konuşma yapacak.
Başbuğ'un ardından Hacı Bayram Üniversitesi'nden Prof.Dr. Soyalp Tamçelik "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e Yönelik Yeni Strateji Denemesi başlıklı bir sunum yapacak. Ardından
farklı üniversiteleri öğretim üyeleri konuyla ilgili farklı konularda düşüncelerini katılımcılarla paylaşacak.

Toplam üç oturum olarak gerçekleşecek sempozyumun üçüncü oturumunda Ticaret Bakanlığı'ndan Dr Hayati Başaran'ın Deniz Alanları ve Güç Mücadelesi yine Milli Savunma Üniversitesi'nden Uzman Figen Aydın'ın anlatacağı Akdeniz'de Yeni Stratejik Denklem : Doğu Akdeniz Türkiye ve Çin başlıklı konusunun da ilgi çekeceğini düşünenlerdenim.
Bizler de meraklıları için bu konferansı köşemizde duyurmuş olalım.

MİLLETVEKİLLERİ BÜTÇE MESAİSİNDE

TBMM'de milletvekilleri yoğun mesaiye başlıyor. Bu yoğun mesainin gündemi 2020 yılının bütçesi. Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine bir trilyon 92 milyar 21 milyon 197 bin Türk Lirası, özel bütçeli idarelere 82 milyar 423 milyon 174 bin Türk Lirası, düzenleyici ve denetleyici kurumlara 7 milyar 623 milyon 700 bin Türk Lirası ödenek öngören 2020 Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri dün başladı.
10 Aralık Salı günü (bugün) TBMM ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Öte yandan 20 Aralık Cuma günü ise Bütçe Teklifi'nin geneli üzerindeki görüşmeler yapılacak ve planlanan çalışma takvimi sona erecek.
Bu süreçte milletvekillerinin mesailerini Ankara'da devam ettirmesi bekleniyor. Kısaca milletvekilleri on gün boyunca olağanüstü bir durum gerçekleşmez ise seçim bölgelerine gelmeyecekler gibi gözüküyor...

BURSA ARTVİN VAKFI'NDAN ANLAMLI BULUŞMA...

Osman Nuri Başaran'ın başkanlığını yaptığı Bursa Artvin Vakfı'nın ev sahipliğinde 13 Aralık Cuma günü vakfın lokali Saklı Bahçe Tesisleri'nde saat 19.00-23.00 arası Bursa'da yaşayan Artvinlilerin siyasi ve sivil toplum temsilcileri bir araya gelerek doğduğu topraklar ile doyduğu toprakları konuşacaklar.

Yaklaşık 70 civarında katılımcının bir araya geleceği buluşmada Artvin ve Bursa'ya dair her şey konuşulacak. Zaman zaman hemşehri derneklerinin böyle bir buluşma gerçekleştirmelerini önemsiyor ve destekliyoruz.

CHP YILDIRIM'DA ŞAHİN RESMEN ADAY

Önümüzdeki günlerde ilçe kongrelerine start verecek CHP'de kulislerde ismi geçen adaylar yavaş yavaş adaylıklarını resmiyete döküyor. O isimlerden biri de Yıldırım'da ortaya çıktı.

Geçen kongrede başkanlığı az bir oyla kaybeden genç aday Mesut Şahin pazar günü resmen adaylığını partili arkadaşlarının da katıldığı toplantıda açıkladı. CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı'nın kongresi 22 Aralık 2019 Pazar günü gerçekleşecek. Seçimlerin de muhtemelen üç adayla geçmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.