Hava Durumu

Başkan Aktaş'la 60 dakika...

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2018 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2018 08:18

Sönmez Medya Buluşmaları'nın Hotel Baia'da ilk konuğu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Buluşmada 60 dakikada Aktaş'tan Bursa'nın temel sorunlarına yönelik düşüncelerini ve çözüm önerilerini öğrendik.
Öncelikle şunu net ifade edelim: Aktaş, Bursa'ya alışmış.


Konulara hakim...
Yapılması gerekenleri sıralamaya koymuş.
Aciliyet sırasına göre de gereğini yapıyor.
Bursa'nın temel sorunlarında iki ana başlık öne çıkıyor biri ulaşım diğeri de kentsel dönüşüm.
Her ikisi de ciddi sıkıntı...
Sokaktaki herkesin konuştuğu bu konu hakkında Bütünşehir'in yöneticisi ne düşünüyor, asıl o önemli...
Bu bağlamda;
Ulaşımla ilgili masada bekleyen iki dosya var,
Onlardan ilki Yıldırım Metrosu, diğeri de yeni yapılacak ilavelerle Osmangazi Metrosu...
Bunların ikisinde de merkezi hükümetin desteğine ihtiyacı var.
Bu desteği hızlandırmak için Aktaş, yakın bir tarihte ulaşım master planının hazırlanacağını ve kamuoyu ile paylaşılacağı müjdesini verdi.
Diğeri de kentsel dönüşüm...
Kentsel dönüşümün Bursa için olmazsa olmaz olduğunu düşünen Aktaş, konuyla ilgili tarafların bir arada çalıştığını bizlerle paylaştı.
Ardından da ilave etti "bazı yerler için belki, emsal artışı 1,50 bazı yerler için 1 bazı yerler için de 0,50 olabilir."
Ama dönüşüm yapılırken "ada bazında hatta mahalle bazında gerçekleşmeli" diyerek bundan sonraki dönüşümün yol haritasının ipuçlarını verdi.
Kent içindeki yoğunluğu azaltmanın Bursa'nın kuzey, güney, ve batı bölgelerinde uydu kentler ile mümkün olacağını düşünüyor Aktaş.
Öte yandan yine Aktaş. özel halk otobüslerinin yaşadıkları sıkıntıları çözeceklerini, onlara belirli bir gelir garantisi vereceklerini söylüyor.
Bunu yaptığı anda özel halk otobüsçülerinin de değişmesi gereken araçlarını değiştirmelerini isteyeceklerini ve denetim noktasında kuralların işleyeceğini söylüyor.
Kısaca biz gereğini yaptık, siz de gereğini yapın diyecek...
Aktaş, belediyenin tekrar borç ödeyebilme kabiliyetine kavuştuğunu bizlerle paylaştı. Belediyenin tekrar kredi alabilmesinin 2019 yılı başlarında mümkün olabileceğini bundan da rahatsız olmadığını söylüyor.
Yine göreve geldiği andan itibaren şu ana kadar hiç arsa satmadıklarını da üzerine basa basa vurguluyor.
Kısaca 60 dakikalık Sönmez Medya Buluşmaların'da Alinur Aktaş'ın performansı kentimiz adına geleceğe umutla bakmamaz için yetti arttı bile...

Yerel Yönetimler'in konuğu CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş

Perşembe akşamları AS TV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programı her hafta birbirinden değerli konukları ağırlıyor. Bu hafta Yerel Yönetimler programında konuğumuz CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş olacak.


Akkuş ile CHP'nin son genel kongresini ve 2019 yerel ve genel seçimlerine ilişkin partisinin yol haritasını konuşacağız.
Yerel Yönetimler programı bugün saat 20.15'te AS TV ekranlarında.

Selçuk Hatun Termal Tesisleri halka kapılarını açtı

Yıldırım Belediyesi'nin bölgeye bu dönem değer katan önemli tesislerinden biri de yap-işlet devret modeliyle yapımı gerçekleşen Selçuk Hatun Termal Tesisleri ve alternatif tıp merkezi.
Fiilen kullanıma açılan tesisin ilerleyen günlerde de resmi açılışının yapılması bekleniyor..
Tesis de giriş katta bayan ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere birer adet hamam(termal sulu) ve sauna tesisi, bayan ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere tedavi havuzları ve üçer tane tedavi odası ve bir adet kafeterya bulunmakta, üst kattaysa beş adet özel oda, fizik tedavi uzmanları bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.