Hava Durumu

BBP'li Aydın'dan katı atık bedeli tepkisi!

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2021 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2021 07:57

Hatırlatmakta fayda var: Geçen yıllarda su faturalarının yüksekliğinden şikâyet edilince temcit pilavı gibi bu konu ana muhalefet partisi CHP tarafından gündeme getirilince Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, doğru bir hamle yapmıştı. O hamle de BUSKİ tarafından tahsil edilen ilçe belediyelerine ödenen katı atık bedelleri kaldırılmıştı.
Bundan da en büyük etkilenen belediyelerin başında Nilüfer, Mudanya, Gemlik geldi. Bir anlamda kendi kazdıkları kuyuya düştüler.
Ardından da gelir kaybı yaşıyoruz demeye başladılar.
İşte bu noktada Nilüfer Belediyesi katı atık bedellerinin tahsilatı için harekete geçti. Burada da ilk tepkiyi BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın verdi.
Başkan Aydın, yapmış olduğu açıklamayla" Bursa ilçe belediyeleri arasında en yüksek katı atık bedeli alan belediye Nilüfer İlçe Belediyesi olduğunu iddia ederek bu da Nilüfer'de oturmanın ayrıcalığı olsa gerek" diyerek tepkisini dile getirdi.

Yapmış olduğu açıklamasına vatandaştan aldıkları tepkileri dile getirdiklerini söyleyen BBP'li Aydın, "Nilüfer Belediyesi'nden Mektup var diyerek gelen mektupta, 2019 yılına ait katı atık bedeli 208 TL, 2020 yılının ilk taksiti 336 TL ve 2020 yılının ikinci taksiti 336 tl, toplam borç tutarı 880 TL'dir demiş. Nilüfer'de 141 bin civarında konut olduğunu düşündüğünüzde bu miktarın hesabı bayağı tutacak." dedi.
Açıklamasına "Katı atıkları ne zaman topladınız!
Şimdi asıl soru şu, katı atıktan kastınız evsel atık ise vay vatandaşın haline! Bugüne kadar böyle bir uygulama yapılmış mı, vatandaşın çöpünü de parayla toplayacaksanız ne işe yarayacak belediyeciliğiniz. Diye soran BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, geçim sıkıntısının had safhada olduğu bir dönemde belediyenin her haneden bu kadar para talep edilmesini doğru bulmadıklarını söyledi.
Tasarruf edin!"
Sözleriyle bitirdi.
Bakalım belediyelerin ciddi gelir kaynaklarından biri olan katı atık bedellerinde nasıl gelişme olacak?
Bekleyip, takip edelim...

OKULLARDA VELİLERDEN AŞI KARTLARI NE ZAMAN İSTENECEK?

Geçen hafta içerisinde çiçeği burnunda Bursa Milli Milli Eğitim Müdürü'ne aşısı tamamlamamış öğretmen öğrenci velilerinin haftalık PCR testlerini yaptırıp yaptırmadığını sormuştum.
Kendisinden herhangi bilgi gelmedi.
Benim bildiğim okullarda aşısını tamamlamamış velilerde böyle bir belge hâlâ alınmadı.
Şimdi bu soruyu kendisine değiştirerek sormadan önce hatırlatmak istiyorum. Bugün birçok okul ve anaokulunda öğrenciler rahatsızlanıyor.

Bunu öğrenebilmek için devamsızlıklara bakmak yeterli...
Bunun sebebi pandemi mi yoksa normal salgın mı?
Bunun yanıtını ben bilmiyorum. Ama bildiğim hâlâ okulların öğrenci velilerinden aşı kartlarını istemedikleri...
Bunun yanına bir de öğrencilerin yaşadıkları ailelerinin de HES kodlarını isterlerse en azından buradan sorgulama olabilir.
Ama en güzeli aşısını tamamlamayanların PCR testi vermesi ve aşılarını tamamlaması...

OKULLAR KAPALIYKEN BU GÜÇLENDİRMELER NEDEN YAPILMAZ...

Okulların açılması ile beraber ötelenen sorunlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Özellikle Bursa özelinde bazı okulların depreme dayanıksız ve güçlendirilmesi gerekiyordu. Bunların bir kısmı yapıldı.
Ama muhtemelen ödenek yetersizliğinde bazıları ise yapılmadı. Şimdi okulların açılması ile bazı okullarda güçlendirme çalışmaları yeniden başladı.
O okullardan biri de Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi...
Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi, Yunuseli bölgesindeki bir okula nakil olacak veya oldu...
İşte bu nakil sonrası ismi bizde saklı okul velisi" Yunuseli ve çevresinde bu kadar okul varken neden Şehit Sinan Acar Ortaokulu'na geliyorlar, zaten bu okul çevresinde yeterince lise var giriş çıkışları kaldıracak bölge değil biz ve çocuklarımız için sıkıntı olacak"
Şeklinde görüşlerini bizim aracılığımız ile yetkililerle paylaşmış.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.