Hava Durumu

Bozbey'in vaatlerinde ne öne çıkıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2019 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 07:16

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 3 Mart 2019 tarihinde projelerini kamuoyu ile paylaşmıştı.
Dün de CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey projelerini kamuoyu ile paylaştı.
Bu bağlamda iki adayın projelerini mukayese etme şansını yakaladık.
Ama şu tespiti yapmak gerekir: Nilüfer'de planlı bir kentte belediye başkanlığı yapmak ile önce yapılan sonra planların ona uydurulduğu bir kentte belediye başkanlığı yapmak çok farklı olduğunu ifade etmek gerekir.
Plansız yapılaşma Bursa'da oldukça fazla...
Bozbey projelerinde yeşil, beyaz, mavi üzerinde fazlasıyla durdu. Öte yandan konu başlıklarını zinde,katılımcı,eşit,ulaşılabilir, bereketli,yaşayan ve yaşanan şehir üzerine kurmuş.
Her iki adayın da projelerinde ulaşım, kentsel dönüşüm projeleri önemli yer tutuyor. Öte yandan toplu ulaşımda , su fiyatlarında indirim de dikkat çeken önemli ayrıntılar.
Sadece indirim oranları farklı.
Bozbey ilköğretim öğrencilerine ulaşımı ücretsiz hale getirirken, öğrenci ve öğretmenlerde indirim oranının yüzde 50 olarak açıkladı. Üstüne üstelik bir saat içinde istediğiniz yere ister özel halk otobüsü, ister belediye otobüsü ile gidin herhangi bir ücret yok. Suda indirim oranı yüzde 25...
Bursa'da ki metro hatları dışında Mudanya Güzelyalı, Arnavutköy, İnegöl Alanyurt, İnegöl Terminal Yeni Hastane arası, Mustafakemalpaşa, Tatkavaklı arası metro hatları Bozbey'in projelerinde dikkat çekti.
Şehir hastanesi ile yeni stadyum arasındaki alt geçitler de oldukça dikkat çekici... Birçok başkanın hayali olan Heykel'in trafiğinin yer altına alınması Bozbey'in de hayalleri arasında. Bursa Atatürk Stadyumu'na yönelik projeler de önemli.
Kent merkezinin yükünü hafifletmek için gerçekleştirilecek yeni parklar cazibe alanları da oldukça ilginç projeler...
İlçelerin özelliklerine göre projeler yapılması da Bozbey'in gündeminde.
Farklı rotalar, yeşilin öne çıkarılması sosyal donatı alanları, bisiklet yolları ve halk kart, ilköğretim öğrencilerine süt de Bozbey'in projeleri arasında.
Bu anlattıkları kaç yıl içinde biter, işte orası soru işareti.
Neticede halk kararını verecek...
Bize de ona saygı göstermek ve Bozbey'e başarılar dilemek düşer...

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Mustafa Bozbey'in lansman toplantısına CHP ve İYİ Parti Bursa Milletvekilleri, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, Millet İttifakı belediye başkan adayları, CHP ve İYİ Parti İl başkanları, ilçe başkanları, bazı akademik odaların yöneticileri ve meslek odalarının temsilcileri ile bazı muhtarlar, önceki dönem milletvekilleri katıldı.

BUGÜN TIP BAYRAMI...

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Gerçekten bayram mı?
İşte orada soru işareti var. Son yıllarda sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddetler, yaşamını kaybeden doktor sayısındaki artış, bu bayramı biraz buruklaştırıyor. Her şeye rağmen bu yaşananlar son olsun diyoruz. Bu vesile ile tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutluyor, onlara sağlık ve esenlikler diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.