Hava Durumu

BURFAŞ'tan dikkat çeken ihale...

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2020 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2020 08:01

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin önemli şirketlerinden biri olan BURFAŞ 2018-2019 yıllarında yapmış olduğu ihalelerle dikkati çekti.
Bu bağlamda düşününce BURFAŞ'ın elinde Gemlik Atatepe Sosyal Tesisi, Balibey Han Sosyal Tesisi, Beşevler Sosyal Tesisi, Buski Sosyal Tesisi, Dobruca Sosyal Tesisi, Ertuğrul Bey Meydan Kafe Sosyal Tesisi, Gölpark Sosyal Tesisi, Gönül Dostları Sosyal Tesisi, Kayhan Döner Sofrası Sosyal Tesisi, Mudanya Sosyal Tesisi kaldı.
Bir çok tesis ihale yöntemiyle kiralandı.

Şimdi sırada Beşevler Kara Fatma'daki tesisin kiralanması işi var.Önümüzdeki günlerde ihalesi gerçekleşecek Beşevler Tesisi'nde 1 adet restoran 690 metrekare kapalı alanı ,485 metrekare de açık alanı mevcut.
Aynı tesis içinde yine bir adet kafeterya 121 metrekare kapalı 704 metrekare açık alanı bulunuyor.
İhalenin başlangıç bedeli 45 bin TL+KDV.
Geçici teminat miktarı ise 486 bin TL, kira süresi 9 yıllığa ihale edilecek. Kesin teminat miktarı ise 9 yıllık toplam ihale bedelinin yüzde 6'sı artı 2 aylık kira.
Öte yandan yıllık kira artışı ise TÜFE artı yüzde 2 olacak. Bunların yanı sıra ihaleyi kazanan firma ya da kişiler 74 bin 550 TL +KDV özel tasarım bedeli de ödeyecek.
Son olarak da demirbaş bedeli olarak 212 bin 310 TL +KDV ödeyecek.
İhaleyi kazananın cebinden yaklaşık nakit 1 milyon TL'ye yakın bir rakam çıkacak Bir de buna en az 400 bin TL'ye yakın teminat ve iki aylık kirayı da düşününce ortaya ciddi bir rakam çıkmış oluyor.
Allah ihaleyi kazanana da kiraya verene de kolaylık versin...

CHP'DE AYDINGÜN KENDİSİNDEN EMİN...

Ana muhalefet partisi CHP'de ilçe kongrelerinin sonuna gelindi. Bu pazar gerçekleşecek Nilüfer İlçe Kongresi ile bu süreç tamamlanmış olacak.
Dün de bu bağlamda adaylığını ilk açıklayan isim olan Erman Aydıngün medyada ziyaretimize geldi.
Yüksek maden mühendisi olan Aydıngün, baba ve anne tarafından Kelesli...

Bursa Erkek Lisesi'nden mezun olmuş ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Bölümü'nü başarı ile bitirmiş.
Uzun yıllar mahalle temsilcisi olan ardından geçen seçimlerde başkan adaylığına yola çıkan sonrasında başka bir adaya destek vermiş.
Akkuş'un il yönetiminde bir yıl başkan yardımcısı olarak görev yapmış.
Dört yıldır da maden mühendisleri odasının Bursa temsilciliği görevini yürütmekte.
Ziyaretinde birleştirici dil kullanan Aydıngün kendinden emin.
Öte yandanbaşkan adayı Aydıngün il delegelerinin belirlenmesinde ise farklı bir yöntem kullanıyor. Toplamda 136 il delegesini belirlemek için mahalle temsilcilerinden isim istemiş. Yani il delegelerini kendisi değil ,mahalle örgütleri belirliyor.
O 418 delegenin sağduyusuna güveniyor.
Bize de kongrede kendisine başarılar dilemek düşüyor.

OSMANGAZİ MHP'DEN SİFTAH PARASI...

Çoğu zaman bir esnaftan alışverişe gittiğinizde eğer ilk müşteriyseniz şu ifadeyi duymuşsunuzdur: Siftahı sizden bereketi Allah'tan.Bu güzel uygulamayı yeni yılın ilk gününde Seyfi Seyfioğlu'nun başkanlığını yaptığı MHP Osmangazi İlçe Teşkilatı yaptı.
Başkan Seyfioğlu ve yönetimi yeni yılın ilk gününde ilçedeki esnafların dükkanlarını gezerek yeni yılın ilk siftahını yaptılar.
Bunla hem bir geleneği yaşattılar hem de esnafın yeni yılını kutlamış oldular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.