Hava Durumu

Bursa'da 19 liseye AB desteği

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2019 12:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2019 12:27

Özellikle son yıllarda ilgi çeken konulardan biri de değişik fonlardan kaynak elde etme çabaları. Bu bağlamda AB ile ilişkilerimiz beklenen düzeyde olmasa da fonlarına olan ilgi her geçen gün artıyor.
O fonlara aracılık eden kurumlardan biri de Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı .
Bu ajans tarafından 2019 yılı teklif çağrısı dönemi Erasmus+ programı, "Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği" faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlandı.
Ve hibe almaya hak kazanan projeler açıklandı.


Hibe almaya hak kazanan il sıralaması ilk üç İstanbul, Ankara ve Bursa olarak gerçekleşti.
Bu bağlamda Bursa'nın 9 ilçesinden 19 meslek lisesinin projeleri kabul görererek hibe desteği almaya hak kazandı.
Öte yandan bilgisine başvurduğumuz Sabahattin Dülger ise konu ile ilgili olarak Şunları söyledi:
Bursa'da okul-sanayi işbirliğinin en üst düzeyde sağlandığını ifade eden Dülger, Meslek liselerinin hazırladığı projelerle öğrenciler, yurt dışında kendi alanlarında uzun süreli işyeri eğitimleri alabiliyor. Ayrıca meslek dersi öğretmenlerinin alanlarındaki bilgi, beceri ve yetkinlikleri de artırılarak farklı teknolojilerle tanışmaları sağlanıyor. Yapılan proje çalışmalarına katkı sağlayan herkesi kutluyorum. Bursa mesleki ve teknik eğitiminde çıta her geçen gün daha da yükseliyor." dedi.
Biz de başta İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.

BÜYÜKŞEHİR, DAĞYENİCE İÇİN DÜĞMEYE BASTI...

Son yıllarda alternatif turizm noktasında eko turizm tesisleri fazlazıyla ilgi çekmeye başladı. Bursa'nın değişik ilçelerinde kurulu olan eko turizm tesisleri de bu ilgiden nasibini alıyor.
İşte bu noktada;
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın seçim vaatleri arasında yer alan projelerden biri de Dağyenice'ye göletin bulunduğu alana bungolow tipi evler ve eko turizme kazandırmaktı.
Aktaş, konuyla ilgili harekete geçti.


Bu bağlamda ilk olarak;
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gölün iki yakasındaki yaklaşık 500 bin metrekarelik alanı 29 yıllığına kiralama yoluyla Orman Bölge Müdürlüğü'nden aldı.
Öte yandan yine Yine il özel idaresinden geçme diğer gölün diğer yakasında da 170-180 dönümlük bir alan da Büyükşehir mülkiyetine geçti.
Şimdi sıra icraatta.
Bölgenin turizme kazandırılması ile ilgili çalışmaları BURFAŞ yürütüyor. Bir çok taliplinin BURFAŞ ile görüştüğünü öğrendik.
Projeyle bölgeye 30 adet bungolow tipi ev, kamp alanı, karavan alanı, çadır alanı,bunun yanı sıra içinde zipline bulunacak macera parkı,dağ kızağı ve piknik alanı yapılacak. Proje içinde atlıspor ve okçuluk faaliyetlerinin de bulunacağı alanda kır kahveleri ve kır lokantası da bulunacak.
Yap işlet devret modeline göre yapılacak tesisler 29 yıl süre ile kullanılabilecek.
Biz meraklıları konu ile ilgili daha fazla bilgiyi BURFAS'tan alabilir.

BABALAR VE ÇOCUKLARI ULUCAMİ'DE BULUŞUYOR...

Zaman zaman yapmış olduğu çalışmalarla dikkati çeken sivil toplum kuruluşlarından biri de Cihannüma Derneği.


Cihannüma'nın Bursa temsilciliğini ise Ali Yılmaz üstlenmiş durumda. Yılmaz'la önceki gün ayaküstü sohbet ettik. O da sohbet esnasında bizi hafta sonu gerçekleşecek etkinliğe davet etti.
Cihannüma önderliğinde 81 ilde 81 camide 8 Eylül Pazar günü sabah namazında babalar ve çocukları namazda buluşuyormuş. Bu etkinlik Bursa'da Ulucami'de gerçekleştirilecek.
Biz de bu ayrıntıyı köşemize taşımış olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.