Hava Durumu

Bursa Kent Konseyi'ne Canbolat'tan iade-i ziyaret

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2019 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2019 08:52

Sivil toplum kuruluşları ya ciddiye alınır ya da dalga konusu olur. Bu bağlamda Bursa'da ciddiye alınan kentimizin en büyük sivil toplum çatı örgütü Bursa Kent Konseyi yapmış olduğu çalışmalarla dikkatleri üzerine topluyor.
Bu bağlamda farkındalık adına üstün zekalılar okulu çalışmasında Bursa Kent Konseyi'nin önemli mesafe katettiğini biliyoruz.
Umarız istenilen sonuca ulaşılır.
Bunun yanı sıra konseyde her gün farklı çalışmalar yapılıyor.


Yine meclis seçimleriyle hem gençlerin, kadınların, engellilerin, yabancıların ve çocukların nabzını da tutmaya devam ediyor.
Bu çalışmaların her biri oldukça önemli. Öte yandan konsey misafirlerini de ağırlamaya devam ediyor.Bu bağlamda;
Bursa Valisi Yakup Canbolat da geçen hafta içinde Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan'a ve yönetimine iadei ziyarette bulundu.
Orhan, yapmış olduğu çalışmaları anlattı.
Ardından da yönetim kurulu üyelerini dinleyen Canbolat çalışmalarda destek sözü verdi.
Özellikle kentlilik bilincinin öne çıkması için uğraş verdiklerini ifade eden Orhan önümüzdeki Ramazan Bayramı'nda bütün derneklerin katılımıyla Merinos AKKM'de arife günü başlayan bayramın üçüncü gününe kadar devam edecek bir bayramlaşma için hazırlık yaptıklarını Vali Canbolat ile paylaştılar.
Umarım bu çalışmaya tüm hemşehri dernekleri destek verir...

ELDİMDER'E BAKANLIK DESTEĞİ

Özellikle son yıllarda dikkat çeken konulardan biri sağlıksız iş güvenliği koruyucu güvenlik maddeleri ithalatı.
Bu bağlamda buna dur demek, yerli üretimi desteklemek adına sektörün aktörleri tarafından kurulan Eldiven İmalatçıları Derneği (ELDİMDER )zaman zaman üyelerinin katıldığı etkinlikler yapıyor.
Hafta sonu gerçekleşen sektörün buluşmasına vesile olan etkinlikle Şanlıurfa'dan, Kastamonu'ya, Tekirdağ'dan, Aksaray'a, Bursa'dan Zonguldak'a farklı kentlerden 35 üretici sektörde değişen yönetmelikleri ve sektörün durumunun istişare edildiği toplantıda bir araya geldiler.


Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı İSG Genel Müdürlüğü Piyasa Denetimi ve Gözetimi Daire Başkanı Yavuz Selim Eker ve beraberindeki heyet eldiven imalatçılarına özellikle değişen yönetmelik hakkında bilgi verdiler.


Sektör aktörleri ise daha önce bakanlık tarafından ithalata getirilen yüzde 30 verginin sektörü biraz rahatlattığını fakat kaçak yollardan ülkeye giriş olduğunu bunun da kesilmesi halinde sektöre ciddi istihdam ve döviz girdisi katkısı yapacağını ifade ettiler.

SOSYAL MEDYADA ÖNE ÇIKAN BAŞKANLAR

Özellikle bütçe bakımından zor günler geçiren yerel yöneticiler yaptıklarını yazılı ve görsel basın yerine farklı mecralar kullanarak anlatmaya çalışıyor.
Bu noktada seçtikleri alternatif tanıtım aracı olarak sosyal medya dikkati çekiyor. Hem de yaptıklarını anında takipçilerine duyuran belediye başkanları gün içerisinde birkaç kez sosyal medyadan takipçilerine seslenme olanağı da yakalamış oluyorlar.


Bu bağlamda sosyal medyayı en çok kullanan belediye başkanları arasında Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Mustafakemalpşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş öne çıkıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.