Hava Durumu

Bursa'nın sağlık turizminden aldığı pay nasıl artar?

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2019 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2019 08:30

Önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe Sarayı'nda gençlerle sohbetinde gündeme getirdiği konulardan biri de sağlık turizmiydi
Erdoğan ne konuşmuştu?
Hatırlatalım"Avrupa'dan bizim hastanelerimize gelen hastalar var. Ve belki şaşıracaksınız, İskandinav ülkelerinden, Hollanda'dan bize şu anda hasta geliyor. Ciddi manada sağlık turizminde faaliyetimiz her geçen gün artıyor."
Bu açıklamadan sonra gözlerin tekrar sağlık turizmine çevrilmesi gerekiyor.
Normal bir turist ortalama 700 dolar harcarken sağlık turizmi için ülkemize gelen turistin harcaması 10 bin doları geçiyor.
Bu açıdan da bakınca sağlık turizmi cari ödemeler dengesi için müthiş bir kaynak...

İşte bu noktada;
Özellikle şunu net olarak ifade edebiliriz. Türkiye sağlıkta birçok konuda rekabet edebilecek düzeyde. Bir de üstüne üstelik fiyat noktasında da oldukça cazip.
Bursa bu konuda ne yapabilir?
Misal olarak özellikle Avrupa'da sağlıklı yaşlanma için birçok AB ülkesinde vatandaşlarına sigortalar aracılığıyla ayrılan fonlar var.
İşte bu noktada Bursa AB'li sigorta şirketleri aracılığıyla bu fonları kentimize çekebilir.
Bu noktada atıl durumda bulunan kaynak kaplıca sularını aktif hale getirir. Misal olarak Orhaneli,Orhangazi Keles ve Harmancık'ta bulunan kaplıca kaynakları turizme kazandırılarak sağlık turizminin merkezi olabilir.
Diğeri de Bursa'da faaliyet gösteren özel hastanelerin ve kamuya bağlı olan hastanelerin sağlık turizmi fuarlarına katılarak kentimize farklı ülkelerden hasta transferini sağlamak.
Bu noktada özellikle İstanbul'un ve Antalya'nın çok ciddi pay aldığını biliyoruz.
Bursa bu konuda sağlık turistine alternatif paketler hazırlayarak gelir elde etmeli.
Örneğin Arap turiste yayla turizmini Avrupalı turiste de denizi önermeli.
Bu konuda farklı alternatifler üzerinde çalışılmalı.
En önemlisi de bunları yaparken siyasi iradeye büyük ihtiyaç var. Bugün TBMM'de Bursa'yı temsil eden sağlık camiasından çıkan iki doktor bir eczacı milletvekili bulunuyor. Geçmişte Bursa Sağlık Turizmi Derneği'nin (BUSAT) kurucu başkanlığını yapan AK Parti Milletvekili Mustafa Esgin, CHP milletvekilleri, Doktor Yüksel Özkan ve eczacı Erkan Aydın ve diğer milletvekilleri bu konuda ortak hareket edip Bursa'nın bu pastadan yüksek pay alması için çalışmalar yapmalı.

AKILDA KALAN MECLİS ÜYELERİ

Özellikle Bursa siyasetinin son 30 yılını takip edenler geçmişte yerel meclislerin çok hareketli geçtiğini bilirler.
Şu an aynı hareketlilik var mı desen buna vereceğimiz yanıt hayır. Belki bir- çoğumuz mevcut meclis üyelerinin ismini hatırlamakta bile zorluk çekeriz.
Ama geçmişten bugüne kadar geçen süre içinde uzun yıllar (il genel) yerel meclislerde görev yapan merhum dayı lakaplı İnegöllü, Nihat Korkmaz'ı hatırlayanlar oldukça fazladır.
Yine bir başka meclis üyesi Gürsulu merhum Ekrem Uçar da akılda kalan bir başka meclis üyesidir.
Keza uzun yıllar bu kente belediye meclisi üyesi olarak görev yapan Semih Hısımcıl da bu kentin hafızasına kazınan isimlerdendir.
Belki bunlara ilave edeceğimiz akılda kalan üç beş isim daha vardır. Benim merakım ise yeni seçilen meclis üyelerinden akılda kalanlar olacak mı?
Yoksa bir sonraki yerel seçim sonrası unutulup gidecekler mi?
O zaman unutulup gitmemek için halka dokunan hizmetler yapmalı?

ÇAVUŞOĞLU VATANDAŞLA İÇ İÇE...

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyon Başkanı Hakan Çavuşoğlu'nun temposunu yakinen bilenlerdeniz.
O tempoyu ramazan ayında da kesmedi.


Hatta arttırdı desek abartmış olmayız..
Vatandaşları seçimden seçime değil her gün hatırlamaya çalışan Çavuşoğlu Bursa'da bulunduğu süre zarfında iftardan önce vatandaşlarla sohbet ediyor, ardından iftara davetlerine gitmeye gayret ediyor sonrasında teravih namazı sonrası sahura kadar yine etkinlik.
Önceki gün de çarşıda vatandaşların ramazan ayını tebrik eden Çavuşoğlu hem sohbet etti, hem dert dinledi, hem de çözüm üretmeye çalıştı.
Bize de tebrik etmek düşüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.