Hava Durumu

CHP'nin Nilüfer'de başkan adayı kim olur?

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2019 09:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2019 09:49

Ana muhalefet partisi CHP'nin iktidar olduğu ilçelerden biri de Nilüfer. Bu bağlamda düşününce Nilüfer seçimleri daha da önemli.
Burada Mehmet Turan Tansal'ın ardından göreve gelen isim Özer Anaç halen başkanlık görevini yürütüyor.

Özer ANAÇ
Bir önceki seçimlerde Tansal ile Özgür Şahin arasında oldukça çekişmeli bir seçim gerçekleşmiş. Seçimi az bir oy farkıyla 13 oyla Tansal kazanmıştı.
Bu seçimlerde CHP Nilüfer'de kimlerin başkan adayı olacağı merak ediliyor. Bir önceki seçimlerde ismi başkan adayı olarak geçen bazı isimlerin delege bile seçilemediği Nilüfer'de başkan olmanın yolu önce delege olmaktan geçiyor.
Bu bağlamda düşününce Nilüfer'de eski ilçe başkanları Metin Çelik, Mehmet Turan Tansal ve Özgür Şahin'in parti tabanında karşılığı var.

Özgür ŞAHİN
Bu açıdan bakınca başkanlık görevini üstlenen Özer Anaç'ın aday olması muhtemel gözüküyor. Bu arada eski il yöneticilerinden Erman Aydıngün'ün de kulislerde aday olacağı konuşuluyor.

Erman AYDINGÜN
Gazeteci Fırat Yılmaz'ın da aday olması bekleniyor. Dün telefonla görüştüğümüz eski ilçe başkanı Özgür Şahin'in ise adaylık düşünmediği ama arkadaşlarıyla görüşeceği gönlünden geçenin ise Nilüfer'de herkesin mutabık kalacağı isimle kongreye gitme arzusunda olduğunu telefon konuşmasının ardından öğrendim.
Tabii bu arada Nilüfer'de eski belediye başkanı Mustafa Bozbey'in de ne düşündüğü oldukça önemli.
Bekleyip görelim...

ÖDÜNÇ, FETÖ DAVALARINI TAKİP ETTİ...
Türk demokrasi tarihi'nin kara günlerinden biri de FETÖ kalkışması. Bu bağlamda Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı merkez ise Akıncı Üssü'ydü...
Akıncı Üssü'ndeki eylemlerle ilgili 475 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam ediliyor.
AK Parti'den milletvekilleri de davayı yerinde takip ediyor.
Dün Sincan'da devam eden davayı yakınen takip eden isimler arasında AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de vardı. Ödünç'le beraber davayı AK Parti Artvin Milletvekili Ertunç Erkan Balta ile AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli de takip etti.

ESGİN GELENEĞİ DEVAM ETTİRİYOR
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin partisinin Nilüfer Belediye Başkanı adayı olduğu 2014 yerel seçimlerinde olağanüstü gayret göstermesine rağmen sandıktan istediği sonucu alamamıştı.
Şartlar onu daha sonra başka bir makama getirdi.
O şimdi milletvekili...
Esgin'in o dönemde yaptığı tanıtım çalışmalarında dikkat çeken birkaç çalışması vardı.
Onlardan ilki sosyal medyada miting, daha sonra sosyal medyada her akşam soru ve cevap buluşmaları ve sosyal medyadaki dostlarıyla ortağı olduğu hastanenin kantininde buluşma.
Esgin, milletvekili seçilmesinin ardından bu tür çalışmalara devam ediyor. Sosyal medyayı fazlasıyla etkin kullanıyor.
Yine sosyal medya buluşmalarını gerçekleştiriyor.
Önceki gün de yine ortağı olduğu özel hastanenin terasında sosyal medyadan tanıdığı dostlarıyla buluşarak bu anlamda yine farklı bir çaılşmaya imza attı.
Dostlarıyla hem sohbet eden hem de hatıra fotoğrafı çektiren Esgin'in bu çalışması akıllarda yer etmeyi başardı...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.