Hava Durumu

Dağ yolunda tünelin ucu göründü...

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2019 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2019 08:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Bursa mitinginde üzerine basa basa vurguladığı konulardan biri de Bursa - Orhaneli Karayolu Doğancı Barajı mevkiinde bulunan keskin virajlı yolun devre dışı bırakılması çalışmalarıydı.
Hatırlatmakta fayda var: Orhaneli-Keles yol ayrımından önce bölgeye 210 metre uzunluğunda viyadük, 2 bin 36 kilometrelik tünel ve 510 metrelik bir yolu içeren proje yapılıp yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştı.
Tünelin ucunun görülmesi için 650 gün de süre tanınmıştı.
Dağ yöresinde yol sorunu sürekli gündeme gelmiş fakat bir türlü o başlangıç yani temel atılmıyordu.
Şimdi temel atıldı.
Çalışmalar başladı.
Başlanılan iş bitmiştir diye düşünenlerdeniz.
Kısaca diğer bir ifade ile dağ yöresinde tünelin ucu gözüktü...
Konuyu önceki gün Orhaneli'de Karagöz Şenliği'nde AK Parti Bursa Milletvekili Başbakan eski Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu gündeme getirdi.
35 bin kişilk kalabalığa konuşa Çavuşoğlu 'tünel program dahilinde gidiyor. En son teknoloji kullanılıyor' dedi.
Günde 8 metre ilerliyormuş.
Şu ana kadar da 300 metreye yakın ilerleme olmuş. Buradaki çalışmalarda barajdan dolayı hata olmaması için olağanüstü gayret gösteriliyormuş.
Muhtemelen önümüzdeki yıllarda bölgenin en büyük sorunu olan yol sorunu tarihe karışmış olacak.
Muhtemelen ondan sonra Bursa -Antalya arası şehirlerarası otobüslerin bu yolu kullanmasına yönelik yazılar kaleme almaya başlayacağız.
Biz yine de süreci takip etmeye devam edeceğiz...

ÖDÜNÇ'ÜN ÇABALARI SONUÇ VERMEYE BAŞLADI...

AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda TBMM'de Dışişleri Komisyonu üyesi olan Atilla Ödünç ramazan ayının başında komisyon olarak Güney Kore'yi ziyaret etmişti.
Konuyu 13 Mayıs 2019 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesinde kaleme almıştık.
Özetleyecek olursak;
Ziyaret kapsamında Bursa'nın turizm potansiyelini artırmaya yönelik bu ülkeden ziyaretçilerin Bursa'da ağırlanması için ortaya bir fikir koymuştu.
Ardından projeye Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin ve Türk Hava Yolları Güney Kore (Seul) Müdürlüğü de destek vermişti.
O proje için harekete geçildi.
Bu bağlamda;
Geçen hafta içinde İsmail Gerim'in Genel Sekreteri olduğu BEBKA'nın organizasyonu ile TURSAB yetkililerinin de bulunduğu bir heyet ile Güney Kore'nin başkenti Seul'e gittiler.
Burada Güney Kore'de faaliyet gösteren 45 seyahat acentesinin yetkilisi ve Seul'de faaliyet gösteren en büyük 5 turizm acentesinin yöneticileriyle görüşmelerde bulundu. Oldukça verimli geçen görüşmeler sonunda önümüzdeki eylül-ekim ayı içinde ilgili acentelerin bir famtrip organizasyonu ile bölgemizde ağırlanması ve ardından bölgemize seyahatlerin başlatılması planlandı.
Bu tür çalışmayı önemsiyor ve detekliyoruz.
Emeği geçenleri de tebrik ediyoruz.

HARMANCIK'TA EKO TURİZM YÜZ GÜLDÜRÜYOR...

Gerçek olan şu: Bursa'nın dört dağ ilçesi konumu itibariyle eko turizmin merkezi olmaya aday. Bu noktada dört dağ ilçesinin belediye başkanları üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor.
Ekoturizm tesisleri ile bölgenin gözbebeği olan Harmacık'ta ise hareketlilik oldukça fazla. Dün akşam beraber sohbet ettiğimiz Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş tesisler ile ilgili bilgi verdi.
Tesislerde 14 adet 30 metrekarelik, ses ve ısı yalıtımı olan klima, mini buzdolabı, TV, sıcak su imkanı bulunan konforlu ahşap ev bulunuyormuş.
Bunların yanı sıra üç villanın yapımı da devam ediyor.
Ortalama her gün 50 misafiri ağırlayan tesislerde ücret ise ev başına oda kahvaltı dahil 180 TL.
Meraklıları için hatırlatalım: Bu tesislerde kalmaya niyetiniz varsa en az on gün önceden rezervasyon yaptırmak gerekli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.