Hava Durumu

Davut Aydın'dan engelleri kaldıran hediye...

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2020 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2020 08:00

Önümüzdeki günlerde Gazi Mustafa Kemal'in başta Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yıl kutlamaları bu yıl buruk gerçekleşecek...

Çocuklar dışarı çıkamayacak.

Dünya çocukları Türkiye'de buluşamayacak.

Bir de bayramı daha fazla buruk yaşayan çocuklarımız var.

Onların bir kısmı engelli...

İstedikleri hareketleri yapamayan çocuklarımız bayramı buruk yaşıyorlar.

O burukluğu yaşayan çocuklarımızdan biri de Yenişehir'in Mahmudiye Mahallesi'nde yaşıyor.

Malum yaşanılan süreçte okullarda eğitim verilmiyor.

Eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA üzerinden online olarak veriliyor.

Evinde bilgisayarı ve interneti bulunmayan EBA'dan faydalanamayan Akçeşme İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ali Acar'ı evinde öğretmeni Salih Göç ile beraber ziyaret eden Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın Acar'ın mağduriyetini dizüstü bilgisayar hediye ederek giderdi.

Ziyarette Başkan Davut Aydın "bu göreve başlarken bu şehrin Şehr-i Emini olarak okula gidemeyen bir evladımız dahi varsa sorumlusu benim demiştim. Ali evladımız sağlık sebepleri ile okula gidemedi, bu süreçte de korona salgını sebebiyle okullarımız kapalı, ancak bilgisayar ile online dersler yapılıyor. Düşündük ki 23 Nisan hediyesi olarak Ali evladımızı bir an önce derslerine, öğretmenine ve arkadaşlarına kavuşturalım. Salih öğretmenimize bizlere vesile olduğu ve duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum. Ali bundan sonra bizim çocuğumuzdur, sen iste, emret biz yapalım" dedi. Ali'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan ve kendisine bilgisayarını takdim eden Başkanımız Davut Aydın internet bağlantısının da ivedilikle gerçekleştirilmesi için girişimlerde bulundu.

Öte yandan Aydın'ın bu süreçte yapmış olduğu önemli çalışmalardan biri de kendi olanaklarıyla ilçede maske üretimini gerçekleştirmesi.

Üstüne üstelik bu ürettikleri 84 bin maskeyi kendisinin de katıldığı ekiplerle kapı kapı dolaşıp dağıtması gerçekten alkışa değer.

Biz de Aydın'ın bu çalışmasını tebrik ediyoruz.

BİR GELENEK SONA MI ERECEK?

Malum bu hafta perşembe günü 23 Nisan.

TBMM'nin açılışının ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yıldönümü.

Bir gelenektir 23 Nisan'da makam koltukları sembolik olarak olsa da çocuklara teslim edilir. Malum 20 yaş altına 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Bu yasak devam ettiği sürece çocuklar sokağa çıkamayacak.

Çıkamayınca da sembolik olarak gerçekleşen koltuk devir teslimleri de gerçekleşemeyecek.

Bakalım 23 Nisan tarihinde bu yasak, sembolik olarak makam devir teslimlerinde kalkacak mı?

Bekleyip, takip edelim...

ALKIŞLAR BURSA KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİNE

Sosyal medyanın ortaya çıkmasıyla işitsel ve görsel medya olarak nitelendirdiğimiz yayın organlarının dışında farklı mecralar da ortaya çıkıyor.

O mecraları başarılı bir şekilde kullananlar içinde gençler en önde geliyor. İşte bu noktada Kıvanç Cakalıoğlu'nun başkanlığını yaptığı Bursa Kent Konseyi Gençlk Meclisi geliyor.

Kendi sosyal hesaplarından her gün bir ismi video konferans yöntemi ile canlı olarak sosyal söyleşi programlarına konuk ediyorlar.

Şu ana kadar AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, TOBB Güney Marmara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Özmen ve Buğra Karaman konuk olarak programa katıldılar.

Biz de genç arkadaşlarımızın bu çalışmasından dolayı tebrik ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.