Hava Durumu

Davut Aydın vaatlerini teker teker yerine getiriyor...

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2020 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2020 08:07

Pandemi süreci ile beraber bizler de çoğu dostumuzu yüz yüze ziyaret yerine ya video konferans yöntemini ya da telefonla konuşma yöntemini tercih ediyoruz. Bu bağlamda da önceki gün telefonla konuştuğumuz isim Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın oldu.
Aydın'ın en önemli özelliği uzun yıllar hakem ve gözlemci olarak görev yapması. Bu özelliğinden dolayı tarafsızlığı ön planda.
O MHP'nin Cumhur İttifakı'ndan belediye başkanı seçildi fakat gerçek olan tüm Yenişehir'in belediye başkanı olduğu.
Öte yandan hem MHP hem AK Parti kurmaylarına ve diğer siyasi parti temsilcilerine de saygı noktasında elinden gelenin fazlasını yapan bir isim. Nazik ve nezaket kuralları içerisinde uzun yıllar görev yaptığı belediyede mesai arkadaşlarına başkan gibi değil arkadaş gibi davranan bir yönetici.

Aydın, salgın sürecinde maske üretimine başlayan ilk belediyelerden ...
Yenişehir'in tamamına yetecek kadar maske üretimini gerçekleştirdi.
Bu konuda da en büyük desteği ailesi verdi.
Bundan dolayı tebriki fazlasıyla hak ediyor.
Genel bir değerlendirme yapmasını rica ettiğimiz Aydın şunu dedi. Seçim beyannamemizde 16 büyük projemiz vardı bunlardan 6'sını gerçekleştirdik 6'sını projelendirdik. Geriye kaldı 4 tane, onlarla ilgili proje çalışmalarımız da bitmek üzere diye yaptıklarını özetledi.
Sorasında ise bu süreçte kendilerine destek olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a da teşekkür etti.
HHH
Öte yandan ilçede yaşanan sel felaketinde ekili alanlarda ciddi hasar olduğunu bizlerle paylaştı. Aydın'ın açıklamalarından anladığımız kadarıyla Türkiye'nin biber ihtiyacının önemli kısmını karşılayan Yenişehir'de de çiftçiler büyük sıkıntı içinde ...
Öte yandan DSİ tarafından yakın bir tarihte Yenişehir'i yakından ilgilendiren bir ihale gerçekleşecek. O ihalede Yenişehir Çiçeközü Göleti Mahmudiye Sulaması ihalesi. Gerçekleşecek ihaleyle göletten köylere su taşınmış olacak. Bu da bölgenin önemli bir ihtiyacını gidermiş olacak.
Bu ayrıntıyı da buradan vermiş olalım.
Ama hissettiğimiz o ki Aydın 5 yıl bitmeden söz verdiği tüm vaatleri yerine getireceğe benziyor...

ÖZEN'İN ŞAŞKINLIĞI!

Politik bakış programında AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda Milli Savunma Komisyonu ve Türkiye Bosna Hersek Meclisleri Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen'i ağırladık.
Özen'le birçok konuyu konuştuk. Onları ilerleyen günlerde yazacağız.
Fakat Rumeli ve Balkan coğrafyasına ilişkin konuştuklarımızdan bir bölümünü bugün kaleme aldık.
Özen, geçen yıl içerisinde Arnavutluk'a gidiyor. Buradaki polislerin kıyafetini görünce Türk polislerine ne kadar benzediğini fark ediyor.

Soruyor soruşturuyor.
Kıyafetlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hibe edildiğini öğreniyor ve mutlu oluyor. Sonrasında programımızda o coğrafyadaki ata yadigarlarına sahip çıkan önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a ve mevcut Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a da teşekkür etmeyi ihmal etmiyor.
Özen, programımızda şu saptamayı yapıyor. Balkan coğrafyasında Türk dediğimiz zaman onların bakışı farklıdır. Gözlerinin içi parlar bizleri ağabey olarak görürler diyor. Gerçekten de öyle yaşadığımız coğrafyada bugün Rumeli coğrafyasının yansıması yok mu?
O açıdan bu coğrafyayı boş bırakmamak gerekiyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.