Hava Durumu

Erdem: Farkımız irade koymak...

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2020 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 08:08

Önümüzdeki 22-23 Şubat tarihinde kongresini gerçekleştirecek İMO Bursa Şubesi'nde hazırlıklar devam ediyor. Bu minvalde başkan adaylarından Kemal Cüneyt Erdem dün medyada konuğumuz oldu.
Neden aday olduğunu, neler yapacaklarını konuştu. Ardından ekonomik krizle inşaat sektörünün yüzde 48 küçüldüğüne dikkat çekti.

Bunun paralelinde artan işsiz mühendis sayısı da çok yükseldi dedi. Bursa'daki en büyük sorunun plan olduğunu üzerine basa basa ifade eden Erdem seçildiği takdirde oda mensuplarına eğitimlerin artacağına işaret etti. Sonrasında mevcut oda yönetimi meslektaşlarımız için ne yaptı dedi...

Seçildiklerinde en önemli farklarının "irade koymak" olduğunu açıklayan Erdem biz seçilirsek ortaya irade koyacağız dedi.
Bakalım inşaat mühendislerinin sandıkta iradesi nasıl olacak onu da ilerleyen süreçte öğrenmiş olacağız.
Biz Erdem'e de başarılar diliyoruz.

ÖĞRENCİLERDEN TEKSTİL ZİRVESİ

Zaman zaman bu köşeden genç arkadaşlarımızın yapmış olduğu başarılı organizasyonları aktarmak boynumuzun borcu.

O organizasyonlardan birini de Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Fakültesi öğrencileri gerçekleştiriyor.
Bu bağlamda dün organizasyon komitesinden ziyaretimize gelen Mukaddes Tanırer, Serra Adıyaman, Ayça Aydın ile tekstil zirvesini konuştuk.
Önümüzdeki hafta 19-20 Şubat'ta gerçekleştirecekleri etkinlikleri için bizi davet ettiler.
Etkinliğin amacı üniversiteden mezun olan, okuyan öğrencilerle, iş dünyasını bir araya getirmek, ilerleyen süreçte karşılaşacakları sorunlarla şimdiden yüzleştirmek.
İki gün devam edecek etkinliğe birbirinden değerli konuklar katılacak.
İki gün sürecek etkinlikte dört oturum gerçekleşecek. Uludağ Üniversitesi dışında Bursa Teknik Üniversitesi ve liselerden öğrencilerin davet edildiği "TEXSUM" zirvesinde 10'a yakın firma da stant açarak ikili iş ve staj görüşmeleri gerçekleştirecek.
Meraklıları şimdiden ajandasına not almayı ihmal etmesin etkinlik Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Salonu'nda gerçekleşecek.

BÜYÜKORHAN'DA İKİNCİ ADAY...

Kongre sürecine giren AK Parti'de geri sayım başladı.

Kongreler dağ ilçeleri ile başlayacak bu süreçte partinin kurmaylarının ana fikri kongrelere tek adayla gidilmesi. Bu tavsiye kararı Büyükorhan'da delinmek üzere...
Önceki günlerde köy dernekleriyle bir araya gelen Mehmet Alpay yapmış olduğu istişarelerin ardından 29 Aralık'ta gerçekleşecek, Büyükorhan ilçe kongresinde mevcut başkan Kamil Turhan'ın karşısında aday olacağını açıkladı.
Büyükorhan'da benzeri durum daha önceki yıllarda da gerçekleşmiş genel merkezin işaret ettiği adayın karşısına çıkan Necat Oktay'ın karşısına çıkan Osman Koçdemir seçimi kazanmış ardından Koçdemir istifasını vermişti.
Bakalım Büyükorhan'da bu seneki kongrede yeterli imzayı bulup Mehmet Alpay aday olabilecek mi, olursa nasıl bir sonuç çıkacak, ardından neler yaşanacak?
Bekleyip, takip edelim...

UMUDUNU YİTİRMEYENLERİN PARTİSİ DP...

Bir zamanların iktidar partisi DP var olma mücadelesi veriyor. Kıratın eski süvarileri partilerini terk etmiş durumda. Onların birçoğu farklı siyasi partilerde politika yapıyor.

Bu bağlamda gönüllülerle yoluna devam eden yeni süvariler DP'de:
O gönüllüleri tebrik etmek gerekiyor. Dün de atandığı ilçe başkanlığı koltuğuna 15 Aralık'ta seçimle tekrar oturan DP Yıldırım İlçe Başkanı Hasan Ali Ünal ve yönetim kurulu üyeleri Ümran Ünal, Süveyla Gezgin, Müfide Yıldırım, Erhan Keskin ve Erdal Altun ziyaretimize geldi.
Ümran Ünal aynı zamanda başkanın eşi...
Yeniden yapılanma sürecinde olduklarını geçmişte partide görev yapan parti büyüklerini ziyaret ettiklerini ifade eden Ünal ilçe sınırlarında bulunan karayolları arazisini de kentsel dönüşümde kullanabileceğini önerdiklerini ifade etti.
Biz de kendilerine başarılar diledik...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.