Hava Durumu

Gençlik Meclisi Kızılay el ele

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2020 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2020 07:45

Koronavirüsün ortaya çıkması ve salgının her kesimden insanımızı rahatsız etmesi salgının artaması sonucu bazı alışkanlıklarımızın değiştiğni defalarca yazdık.

Yine bu süreçte bazı yurttaşlarımız işinden oldu.

Bazı esnafın işleri kötüleşti.

Yine yaşlılarımız ve yardıma muhtaç ailelerimız daha çok yardıma ihtiyaç duyar hale geldi.

Bu durumda devletin sosyal destekleri aralıksız devam ediyor.

Her gün yeni paketler hazırlanıyor.

Bunun yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere yardım kuruluşlarının da ihtiyaç sahiplerine hızır gibi yetiştiğini biliyoruz.

Böyle toplumsal felaketlerin ortaya çıktığı zaman hızır gibi yetişen milli kurumumuz olan Kızılay'da bu süreçte yardmlarını aralıksız devam ettiriyor.

Ramazan ayının da başlamasıyla da bu yardımlar biraz daha da anlam kazandı.

Yardım dağıtma sürecinde Kızılay'a da hızır gibi yetişen gönüllüler arasında Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin üyeleri de bulunuyor.

Kıvanc Cakalıoğlu'nun başkanlığını yaptığı Bursa Kent Konseyi Gençlik Üyeleri de bu süreçte kapı kapı dolaşarak muhtarlar tarafından belirlenen Kızılay'a bildirilen ihtiyaç sahiplerine hem gıda kolisi, hem de ramazan pidesi

teslim ediyorlar.

Ayn zamanda onların dertleri varsa çözüme ulaştırmak için yardımcı oluyor.

Bizler de gençlerin bu çalışmalarını tebrik ediyoruz.

RAMAZAN AYINDA DİKKAT ÇEKEN KOLİLER VE BELEDİYELERİN FAALİYETLERİ...

Belediyelerin her ramazan ayında gerçekleştirdikleri ramazan etkinlikleri bu yıl, pandemi ile mücadele kapsamında alınan sosyal mesafe kurallarına takıldı.

Maddi anlamda değerlendirecek olursak bu etkinliklerin belediyeler açısından ayrılan ciddi rakamlara ulaşan bütçeler ayrılıyordu..

Belediyeler bu bütçeleri bu sene farklı bir şekilde kullanmaya başladılar.

O farklı şekillerden birini de Yıldırım Belediyesi gerçekleştiriyor. Yıldırım Belediyesi ramazan ayının manevi iklimini ve mevcut şartları da göz önüne alarak farklı ramazan kolisi hazırlamış.

Bu ramazan kolisinin adı da hijyen kolisi.

Kolilerin içinde temel gıdaların yanı sıra temel hijyen maddeleri de bulunuyor. Bu kolileri de KOVİD19 vakalarından etkilenen hemşehrilerine dağıtıyorlar.

Daha doğrusu bir yardımla birden fazla iş görmüş oluyor.

Bize de Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ı ve ekibini tebrik etmek düşüyor.

Bu süreçte dikkat çeken taşra belediyelerinden biri de Mustafakemalpaşa Belediyesi onlar bu süreci en iyi şekilde atlatamak için gayret gösteriyorlar.

Kendilerinin ürettiği maskeleri belediye çalışanlarıyla kapı kapı dolaşarak ilçe halkına dağıtıyorlar.Bu açıdan bakınca Mustafakemalpaşa Belediyesi de alkışı hak ediyor.

AK PARTİLİ VEKİLLERİN BAĞIŞI...

Dünkü yazımızda Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın başlattığı "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasında toplanan bağış da son rakamları yazmıştık. AK Parti vekillerinin de toplam bağışını rakam olarak ifade etmiştik.

Bugünde bir ayrıntı verelim.

AK Partili vekiller güçleri oranından kampanyaya en az 5 bin TL olmak üzere ve üst limit olmaksızın destekte bulunmuşlar.

Bu ayrıntıyı da buradan paylaşmış olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.