Hava Durumu

İslam dünyasının gençleri Bursa'da buluşuyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2019 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2019 08:15

Gerçek olan şu: Bursa'nın turizm potansiyelini yeteri kadar harekete geçirmediğimiz kesin. Ya tanıtımı yapamadık, ya da tanıtımdan kaçtık.
İşte bu noktada AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç sorumluluk bilinciyle hareket ediyor. Misal olarak Dışişleri Komisyon üyesi olarak gittiği her ortamda Bursa'nın tanıtımına katkı koymaya çalışıyor.
Önce ramazan ayının başında gittiği Güney Kore'de Bursa'nın turizm elçisi olarak Güney Kore'nin turizm kanaat önderleri için Bursa programı yapan Ödünç şimdi farklı bir proje ile Bursa'yı tanıtmayı çalışıyor.
O projenin adı "İslam Dünyası Gençleri Bursa'da Buluşuyor".
Proje ile hedeflenen Balkanlar'dan, Asya'ya, Asya'dan Avrupa'ya, Amerika'dan Afrika'ya dünyanın altı kıtasında 50 farklı ülkesinde yaşları 18 ile 35 yaş arası mesleklerinde başarı yakalayan gençlerin Bursa'da buluşması hedefleniyor.
Yaklaşık yedi gün sürmesi planlanan projede sempozyumların yanı sıra Bursa'nın tarihi ve turistik yerlerinin tanıtılması için geziler de planlanıyor.
Bunun yanı sıra buluşma sonrası gençlerin sanal ortamda birbirleri ile irtibatını kesmemesi için de bir blog oluşturulması da gündemde.
Önümüzdeki 2020 yılının yazında gerçekleşmesi planlanan çalışma için projenin fikir babası olan Atilla Ödünç, projenin hayata geçmesi için dün Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren ile bir görüşme yaparak projenin detaylarını anlattı.
Projenin hayat bulması hem Bursa'nın tanıtımına katkı koyar, hem de turizm potansiyelini harekete
geçirir diye düşünüyorum.
Bizler de bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyor ve Atilla Ödünç'ü tebrik ediyoruz.

KESİN'E MESLEKTAŞLARINDAN ZİYARET

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin uzun yıllar Milli Eğitim camiasında öğretmelik ve idarecilik yapan bir isim. Asıl mesleği öğretmenlik.
Bu bağlamda eğitim camiasından çok fazla tanıdığı var. O tanıdığı isimler kendisine hayırlı olsun ziyaretlerini yapmaya devam ediyor.
Önceki gün de Bursa İmam Hatip Lisesi emekli Müdürü Mustafa Kütahyalıoğlu, meslektaşları Şakir Çini, Nuri Dönder Mehmet Orakçı, Mehmet Coşkun, Cafer Memiş İsmail Akmaz Yine önceki dönem Mudanya ve Yeşil İmam Hatip Lisesi müdürlerinden Sıddık Polat kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Ziyarette hem eski günler yad edildi ardından beraber iftar yapıldı.

YILMAZ'IN BATI TRAKYA VE CEBEL İZLENİMLERİ...

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz geçen hafta ilkleri yaşadı. İlk kez başkan sıfatıyla yurtdışına çıktı. İlk kez Bulgaristan'a gitti, İlk kez Yunanistan'a gitti, ilk kez buralarda hem sahur hem de iftar yaptı.
Dün kendisi ile sohbet ettiğimizde izlenimlerini sordum.
Yılmaz oldukça ilginç yanıt verdi.
Batı Trakya'da Değirmendere'de yardımcısı Ali Mollasalih'in baba yadigarı evinde kalan Yılmaz'ın verdiği yanıtları aynen aktarıyorum.
"Değirmendere'de iken kendimi Güllük Mahallesi'nde hissettim Bu köyde yaşayanların bir ayağı Güllük'te, bir ayağı Vişne Caddesi'nde...
Yine Bulgaristan'a geçip Cebel'e gittiğimde ise kendimi Yediselviler'de Sıracevizler'de geziyorum diye düşündüm. Aslında bu iki yerde kendimi Yıldırım'ın mahallelerinde dolaşıyorum hissi ile bulundum desem yalan olmaz" dedi.
Bu arada kardeş belediye Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer'e de bu hafta sonu yapılacak seçimlerde başarı dilemiş Yılmaz.
Aslında Yılmaz'ın açıklamalarından çıkan şu değil mi?
Cebel'le, Batı Trakya arasında resmen bir sınır konulsa da gönüllerde sınır yok. İnsanımızın gönlü hem burası hem de orası için atıyor desek abartmış olmayız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.