Hava Durumu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erozan'ın gözüyle son gelişmeler

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2020 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2020 08:25

AS TV'nin bir geleneği olan Sönmez Medya Buluşmaları her hafta birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyor.
Bu bağlamda da bu haftaki konuğumuz İYİ Parti Bursa Milletvekili ve aynı zamanda Genel Başkan Yardımcısı Uluslararası İlişkiler Başkanı Ahmet Erozan oldu...
Erozan, Bursa Mudanya'da doğmasına rağmen Bursalılar tanımıyor desek abartmış olmayız.
O da Bursa'yı yavaş yavaş tanımaya başladı, ya da tanımaya çalışıyor.
Erozan'la sohbetimiz kendisinin ihtisası olan dış politika ağırlıklı oldu.
Bu açıdan kendisine sorular sorduk, yanıtlamasını istedik.

O kendisinin ve partisinin düşüncelerini aktardı.Erozan'ın yorumlarına vatandaş katılacak mı?
Onu da sandıklar açıldığında hep beraber göreceğiz.
Bir taraftan dış politika ve iç politikaya yansımalarını sorduğumuz programda zaman zaman da yerel siyaset ve İYİ Parti'nin kongre sürecine ilişkin de Erozan'dan değerlendirme de istedik.
Gelelim şimdi programdan detaylara;
Erozan, hükümeti dış politika konusunda genel anlamda başarısız buluyor. Başarılı değil ama becerikli demeyi de ihmal etmiyor.
Bunun da gerekçelerini kendince programda anlattı.
Öte yandan kurulan yeni partilere ilişkin sorduğum soruda ise kurulan partiler parlamenter sistemden yana mevcut yapı içerisinde anayasa değişikliği veya referanduma götürecek çoğunluğa sahip değil diyerek özetledi
Öte yandan İYİ Parti'nin kongre süreci ile kuvvetleneceğini Bursa'da bazı ilçelerde iki veya üç adaylı kongreler olacağını tahmin etti.
Erozan'ın Anayasa Mahkemesi'nin ileriki günlerde açıklayacağı karar ile ittifakların da bitme ihtimali olduğunu ifade etti.
Öte yandan diğer detayları gazetemizin diğer sayfalarında okuyabilirsiniz.

BATI TRAKYA TÜRKLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ 9 ŞUBAT'TA SANDIĞA GİDİYOR

Hafta başında Batı Trakyalı işadamlarının sivil toplum kuruluşu BATISİAD'ın kongresi gerçekleşti. Mevcut başkan Ahmet Er güven tazeledi. Şimdi sırada tüm Batı Trakyalıların sivil toplum kuruluşu olan BTTDD'nin Bursa Şubesi'nin kongresi var.
Onun tarihi de belli oldu.
İlk kongre 2 Şubat 2020'de çoğunluk aranacak.ikinci kongre ise çoğunluğa bakılmaksızın
9 Şubat 2019 tarihinde Merinos AKKM'de saat 13.00'de gerçekleşecek.
Mevcut başkan Ali Emin Latif'in dışında şu an itibarı ile aday gözükmüyor.
Küçük bir hatırlatmada bulunalım; AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanvekili Şükrü Köse, İYİ Parti yöneticisi Ahmet Koç geçmişte dernekte ya başkan ya da yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptılar. Bu açıdan bakınca BTTDD etkili vbir sivil toplum kuruluşu...

KESKİN'DEN ANKARA MESAİSİ

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin'in eğtim camiasından geldiğini daha önce kaleme almıştık. Okuttuğu yüzlerce öğrenci yine onlarca arkadaşı şu an bürokrasinin içinde aktif görevdeler. Bu bağlamda da bürokrasinin merkezi Ankara'da Keskin'in çok tanıdığı isim var.
Hafta içinde Akıllı Şehirler Programı için Ankara'ya giden Keskin, belediye meclis üyesi Mustafa Toksöz ile temaslarda bulundu.
Önce Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Traşçı'yı ziyaret eden Keskin, ardından sırasıyla AK Parti Bursa milletvekilleri Efkan Ala, Osman Mesten ve İnsan Hakları Araştırma ve İnceleme Komisyon Başkanı Hakan Çavuşoğlu'nu ziyaret edip Keles Bebeği hediye ettiler.
Bürokrasi anlamında Çevre Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcıları Kemalattin Sakin ve Recep Akdeniz'i makamında ziyaret edip onlara da Keles Bebeği hediye edip yörenin ihtiyaçlarını paylaşıp destek istediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.