Hava Durumu

Keles'e yol müjdesi...

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2020 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2020 08:08

Son günlerde Bursa semalarında dolaşan yağmur bulutlarının her gün kentimizin farklı ilçelerine sel şekline dönüştüğüne şahitlik ediyoruz.
Bu bağlamda ilk önce dağ ilçeleri özellikle Keles'in Kozağacı bölgesi olarak adlandırılan 7 mahallede yağan doludan dolayı kiraz bahçeleri büyük bir hasar görmüştü.
Öte yandan bu bölge ile ilgili asılı sıkıntı ise Keles'le bağlantı olan 14 km'lik yol.
Dağ yöresinin çilesi olan yol sorunu biterse bölgenin yüzü gülmeye başlayacak. Bu işin çözümü hem siyasi hem bürokratik idareden geçiyor.
İşte bu noktada dün bölgenin siyasi iradesi bürokrasiyi ziyaret ettiler.

Kozağacı bölgesinin yol çilesinin sona ermesi için dün Keles AK Parti İlçe Başkanı Özcan Yeni, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin ve 7 mahallenin muhtarı Karayolları Bölge Müdürü Ömer Gizel'i ziyaret ettiler.
Yolun yapılması için ricada bulundular.
İhalenin yakın bir tarihte yapılacağı müjdesi Gizel tarafından heyete bildirildi. Öte yandan önce kamulaştırma çalışmaları başlayacakmış. Bunu da biz buradan yazmış olalım.
Öte yandan Müdür Gizel tarafından Keles yolunun yapımı ile ilgili müjde de verilmiş.
Bunu da AK Parti İlçe başkanından öğrendik...
Bize de inşallah demek düşüyor...

ÜNLÜ SANATÇI KIRMIZIGÜL'DEN, BİLEN AİLESİNE TAZİYE...

Önceki gün Kestel'in mahallelerinde yaşanan yağış sonrası oluşan sel felaketini yazdığımız yazının mürekkebi kurumadan İnegöl ve Yenişehir başta olmak üzere kentimizin diğer ilçeleri ve mahallelerinden gelen sel haberleri yüreğimizi burkmaya devam ediyor.
Kestel Dudaklı'da can kaybının olması bizleri daha derinden üzdü.
Özellikle aynı Bilen ailesinden dört kisinin vefatı ve evini su basması sonucu hayatını kaybeden Kader Akbaba'ya da Cenab-ı Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı dilerim.
Sel felaketi sonucu hayatını kaybeden Ahmet Bilen 'in aynı zamanda sıkı bir Mahsun Kırmızıgül hayranı olduğunu sanatçı Kırmızıgül'ün açıklamalarından sonra öğrendik.

Kırmızıgül de Bilen'in vefatının ardından sosyal medyasından şu açıklamayı yapmış:
Hayat gerçekten tesadüflerle dolu. Yapmış olduğum albümleri, filmleri sıkı sıkı takip eden, yorumlar yazan, kendi sayfasında paylaşan Ahmet Bilen, Bursa'da yaşanan sel felaketinde eşi, kızı, annesi ve yeğeni ile birlikte hayatını kaybetmiş. Çok üzgünüm. Ahmet'in annesi için kaleme aldığı dizeleri okuyunca, gözyaşlarım aktı da aktı. Boğazım düğüm düğüm oldu. Ahmet Bilen ve ailesine Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar dilerim. Ahmet'in bana yolladığı sözler:
Kim vurduya gitti
Benim gençliğim
Yaşamadan bitti
Ömür dediğin
Umutlarım vardı
Yarım kalan
Yaralarım derindi
Kabuk tutmayan
Çekin gidin başımdan
Yıkılsın bütün duvarlar
Duysun sesimi yaradan
Dağılsın tüm belalar
Söz: Ahmet bilen @ahmetbilenofficial

CİHANNÜMA'DAN İDLİB'E BRİKET EV

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra belediye başkan aday adayı olan ardından da siyasetten şimdilik uzak duran dostumuz Ali Yılmaz enerjisini, işine ve sivil toplum kuruluşlarına vermiş durumda.
Bu bağlamda geçmişte Milli Gençlik Teşkilatlarının üniversite teşkilatlarında sorumlu olarak görev yapanların kurmuş olduğu Cihannüma Derneği'nin merkez yönetiminde görev yapan Yılmaz ,aynı zamanda derneğin Bursa Temsilciliği'ni de üstlenmiş durumda.
Yılmaz, geçen hafta içerisinde Suriye İdlib'deydi. Burada yaşanılan iç savaş sonrası mağdur halkın barınma sorunlarını çözme adına Cihannüma Derneği Sadaka Taşı Derneği ile beraber 310 briket ev ve çocuk parkı yaptılar.
Yapılan evler ve çocuk parkı geçen hafta içinde törenle açılarak bölge halkına teslim edildi.. Dün telefonla görüştüğümüz Yılmaz, bizler için küçük onlar için büyük bir hediye diyerek yapılanları özetledi.
Bize de Allah kabul etsin demek düşüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.