Hava Durumu

Keskin'den Keles'i kalkındırma hamleleri

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2019 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2019 08:08

Perşembe akşamı AS TV'de Yerel Yönetimler programında konuğumuz Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin'di.

Keskin'le gerçekleştirdiğimiz programdan bir bölümünü önceki yazımızda kaleme almıştık. Fakat büyük bir kısmını bugün yazacağız.
Öncelikle şunu net ifade edelim Keskin oldukça azimli. Keles'in tarım, hayvancılık ve eko turizmle anılan bir ilçe olması için özel gayret gösteriyor.
Bu bağlamda yavaş şehir projesi için düğmeye bastığını daha önce yazmıştık.
Projenin start verilmesi adına ağustos ayının 5'inde Keles'ten bir ekibin, Türkiye'de bu işin başında bulunan İzmir Seferihisar Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştireceklerini Keskin ifade etti.
Ardından ilçedeki esnafın da yavaş şehir projesi kapsamında bulunan birkaç ilçeye ziyarete götürüleceğini de bizimle paylaştı.
Burdaki amaç bu iş nerede nasıl yapılıyor düşüncesi.
Öte yandan eko turizm konusunda Kocasu ile Kocayayla'yı birbirine bağlayacaklarını rafting yarışları için düzenlemeler yapacaklarını ekranlarımız aracılığıyla belirtti.
Keskin, yine eko turizmin ivme kazanması için ilçeye bağlı Gököz Mahallesi'ndeki alanda çalışmalara başlanılacağını bizler aracılığıyla açıkladı.
Keskin'in diğer önem verdiği konu ise hayvancılık.
Hayvancılığın gelişimi için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Yine seracılık konusunda Korkuteli'ne ziyaret gerçekleştireceklerini ifade etti. Bölgedeki hedeflerinin ise sertifikalı üretime geçmek olduğunu da belirten Keskin'in bu çalışmaları oldukça önemli.
Bu anlamda yol haritasındaki hedef kiraz yetiştiricileri birliği.
Bu arada Baraklı Mahallesi ile Keles arasında kayan yol için de çalışmaların bittiğini ifade eden Keskin sırada köyler ile ilçe merkezi arasında eksik kalan yolların tamamlanması çalışmaları olacağını açıkladı.
Öte yandan ilçede Uludağ Üniversitesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren MYO'nun binasının yetersiz kalması üzerine eski belediye binasının bir katının ayrıldığını da dikkat çeken Keskin tercihte bulunan öğrencileri Keles'e davet etti.
Yakın bir tarihte doğalgaz ile buluşacak ilçesi için özellikle bu konuda büyük destek veren bölge milletvekili Osman Mesten'e de ayrıca teşekkür eden Keskin'i biz de çalışmalarından dolayı ayrıca tebrik ediyoruz.

CHP'DE KİMLER ADAY OLUR?

Önümüzdeki günlerde kongre sürecine girecek olan CHP'de kimlerin aday olacağı merak ediliyor. İlçe kongrelerine göre il başkanı adaylarının ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.
Özellikle bu süreçte merak edilen ise mevcut başkanlar zamanında üye sayısında anormal artış olup olmadığı.
Bu bağlamda milletvekili aday adayı ya da aday olanlardan kim başkan adayı olacak?
Hep beraber göreceğiz.
Ama öncesinde aday olacak ismin delege seçilip, seçilmediğini de görmüş olacağız.

İYİ PARTİ'YE MOTİVASYON...

Ay içinde yönetim kurulundan bazı isimlerin istifası ile dikkatleri çeken İYİ Parti'de çözülme olup olmayacağı merak ediliyordu. İşte bu noktada bunlar konuşulurken geçen hafta içinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de katıldığı Dr.Sadık Ahmet'i anma ve Dünya Mestanlılar Günü bu çözülme iddialarının panzehiri oldu. İl Başkanı Yahya Bahadır ve teşkilat mensupları Akşener'le bir araya gelerek birlik beraberlik görüntüsü verdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.