Hava Durumu

Menteşeli Cengiz'in gururu

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2020 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 08:09

Gerçek olan şu: Müzik ruhun gıdasıdır. Bu gıda temiz olabileceği gibi kirli de olabilir. Ama o temiz gıdaların başında geçmişten geleceğe uzanan köprü vazifesi gören çalgılarımız bulunuyor.
Bu minvalde;
Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı ve Bursa'nın dağ ilçelerinde yapmış olduğu müzikle herkesin gönlünü kazanan Bursa Konservatuvarı THM sanatçısı nam-ı diğer Menteşeli Cengiz adıyla tanınan Cengiz Bütün'ün oğulları, babalarını geçmek üzere...
Geçen hafta içinde T.C. Kültür Bakanlığı tarafından Türk Müziği çalgılarının üst düzeyde icrası için gençleri teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Türkiye 4. Genç Sazendeler İcra Yarışması'nın finali tamamlandı.


Bu yarışmaya 19-26 yaş arasındaki genç icracılar arasında finale kalan B.U.Ü. Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Turgay Bütün en büyük ödül olan "Başarı Ödülü"ne layık görülürken ağabeyi ile finalde yarışan B.U.Ü Devlet Konservatuvar Türk Müziği Anasanat Dalı lisans ikinci sınıf öğrencisi Mehmet Bütün ise "Mansiyon Ödülü" kazandı.
Alınan dereceler sonrası Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz da "Kültür Bakanlığımızın düzenlediği 'Türkiye 4. Genç Sazendeler İcra Yarışması'nda öğrencilerimizden Turgay Bütün Başarı Ödülü, kardeşi Mehmet Bütün ise Mansiyon Ödülü'nü kazandı. Yetenekli öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." diyerek sosyal medya hesabından iki öğrencisini tebrik etti.
Bizler de kent ve milli kültürümüze sahip çıkma adına iki gencimizin bu başarısını tebrik ediyoruz...

KELES BELEDİYESİ, KOCAYAYLA'YA ÇAY İÇMEYE BEKLİYOR...

Özellikle Harmancık Belediyesi'nin "Eko-Turizm" tesislerinden sonra diğer belediyelerin de ekoturizm tesislerine ağırlık verdiği bir gerçek. Bu bağlamda ağırlık veren belediyelerden biri de Mehmet Keskin'in Başkanı olduğu Keles Belediyesi.
Dört dağ ilçesinde ekoturizm potansiyeli en yüksek ilçe olan Keles Belediyesi bu anlamda önemli mesafeler katetti.


Bu çalışmaların bir kısmı pandemiye takılsa da çoğu çalışmalar aralıksız devam ediyor. O çalışmalardan biri de Keles Kocayayla'ya belediye marifetiyle yapılan ve açılan kafeterya. Kafeterya hafta sonu faaliyete geçti.
Şimdilik çay ve tostun olduğu kafeteryada yakın bir tarihte kahvaltı ardından da ızgara çeşitlerinin de yapılacağını öğrendik.
Canınız sıkılıyorsa şehirden uzak bir yerde kafa dinlemek istiyorsanız burası sizin için ideal bir yer olabilir. Bizden hatırlatması...

AK PARTİ'DE PANDEMİ SONRASI İLÇE MECLİSLERİ KALDIĞI YERDEN...

Pandemi sürecinde yerel yönetimlerde çalışmalar devam etse de yerel meclisler bir süredir toplanamıyor. Bu bağlamda özellikle bu hafta yerel yönetimlerde meclis haftası. Bugün de ilk meclis İznik ve Keles'te gerçekleşecek. AK Parti Bursa İl Başkanlığı bu bağlamda yerel meclisleri ve yapılan faaliyetleri yerinden takip ediyor.


Bu minvalde bugün gerçekleşecek Keles ve İznik, yarınki Büyükorhan ve Orhaneli, çarşamba günü gerçekleşecek Osmangazi Belediye Meclisi grup toplantılarına Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Gökay Bilir ile Seçim İşleri'nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Oktay Çiçek de katılacak...
İkilinin meclis üyelerine meclisleri takip etme dışında AK Parti'nin başlattığı üye seferberliği kampanyası hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.