Hava Durumu

MHP İl Kongresi'nde eski başkandan eleştiri

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2017 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 08:24

Partilerde kongre süreci devam ederken ilk il kongresini gerçekleştiren parti MHP oldu. Kongrenin gerçekleştiği alan Merinos AKKM'ydi.
MHP ve ülkücüler arasında bir yol ayrımı olduğu gerçek.
Seçilmiş iki eski başkan Yüksel Yılmaz ve Hasan Toktaş bugün başka bir oluşumda siyaset yapmak için partiyle yollarını ayırmış durumda.
Öte yandan MHP'nin iki Bursa milletvekilinden biri olan Kadir Koçdemir'i parti çalışmalarında göremiyoruz.
Kendisinin hâlâ MHP Milletvekili olduğunu hatırlatalım.

Zaman zaman geçmişte TBMM'de temsil edilmese de MHP'nin kongreleri oldukça hareketli olurdu.
Ama bu hareketi dün göremedim.
Belki tek liste olmasından, belki de okulların yeni açılmış olmasından...
Kurban Bayramı bayramlaşması daha hareketliydi desek abartmış olmayız.

Bu bilgilerden sonra gelelim diğer ayrıntılara;
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Yıldırım Belediye Başkanı İ.Hakkı Edebali çelenk göndermişti.
Kongrenin misafirleri arasında Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun ve CHP Bursa İl Başkan Yardımcısı Orhan Aslan da gözlerimizden kaçmadı.

AK Parti'den yoğun katılım

AK Parti kanadından kongreye katılım üst seviyede oldu desek yalan olmaz.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti İl Başkanvekili Mustafa Sayılgan ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Kahraman da kongreye gelen misafirler arasındaydı.

Toker'den sert eleştiri ve delegeden alkış...

Kongrenin divan başkanlığına MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman üyeliklere ise Kadir Çitil, Muhamed Tekin, Cihangir Kalkancı, Serkan Aydemir ve Ali Hayri Ozan seçildi.
Kongrede akılda kalan en önemli ayrıntıysa;
Eski il başkanlarından Murat Toker'in konuşmasıydı.
Toker ne dedi?
Büyük olan Türk Milletidir dedikten sonra geçmişteki hatıralardan girdi ardından hareketin büyüklüğüne değindi sonrasındaysa tatlı sert eleştirdi. O eleştirilerin başında uzun yıllardır yapılan güvenlik gerekçesiyle ara verilen Erciyes Türk Kurultayı'nın yapılmamasını ve partiye üye yapılırken birden fazla kişiden refarans istenmesini eleştirdi.
Bu eleştiriler de partililerden yoğun alkış aldı.

İl başkanlığına yeniden seçilen Topçu'nun konuşmasında iki unsur öne çıktı o çıkan unsurlardan ilki geçmişte partiye katılım törenleri olurdu, şimdi istifa törenleri.
Bu istifaların sayıları çok abartılı diyerek bir yerlere göndermede bulundu.
Ardından da Arif Demirören'in il başkanlığı döneminde on yıl önce kamuoyuna tanıtılan '2023 Yeşil Metropol Bursa Hareket Planı'nı gündeme getirerek benzeri bir çalışmanın yakın bir tarihte başlayacağını ifade etti.
Bu çalışmada belediye meclis üyeleri, akademisyenler ve akademik odaların işbirliği ile gerçekleşecekmiş.

Yeni yönetimde kimler var?

Tevfik Topçu'nun il başkanlığında yeni yönetim kurulu şöyle oluştu: Ali İbrahim Sidar, Ahmet Doğu, Ali Osman Memiş, Alpaslan İnan, Alper Eker, Baha Tuğrul Bilgin, Baki Çatıkkaş, Bekir Taşçı, E.Bilge Arıcıoğlu, Emin Seymen, Erdoğan Taşkoyan, Erhan Yaran, Erol Sönmez, Fikret Cömert, Ferhat Daysalı, Gökhan Demircan, Harun Çoban, Hayrettin Odabaşı, Hüseyin Murat Kabadayı, Kurtuluş Coşkun, Mahmut Tekinbaş,Muhammed Kürşat Doğan, Muhsin Yıldız, Mustafa Aydın, Mustafa Engin Kargılı, Mustafa Narmanlı, Nail Şahar, Necip Daş, Onur Karabüber, Perihan Zaralı, Recep İnce, Sakin Köseoğlu, Selim Bıçakçı, Serkan GirginSüleyman Ekincioğlu, Timur Özdemir, Tugay Sait Seyhan,Ümit Kaplan, Yasemin Meriç, Yunus Gökçe, Yunus Kayabaş, Yusuf Coşkun.
Asıl yönetim 42 kişiden oluştu. Ancak bayan yönetici sayısının sadece üç olması ve üç oda başkanının yönetimde olması dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan yedek yönetim kurulunda gazeteci İbrahim Öge de yer aldı.
Genel merkez delegeleri 44 isimden oluşurken, Gürsu, Orhangazi, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçe başkanları delegesi yazılırken diğer ilçe başkanlarının delege yazılmadığını da ifade edelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.