Hava Durumu

Milletvekillerinin İstanbul mesaisi başlıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 08.06.2019 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.06.2019 08:10

Önce ramazan ayı ardından Ramazan Bayramı derken sayılı günler çabuk bitti. Şimdi gözler İstanbul seçimlerine döndü.
Gerek Cumhur İttifakı'nın gerekse Millet ittifakı'nın partileri bayramlaşma törenlerinde İstanbul seçimlerine vurgu yaptılar.
Şimdi sırada milletvekilleri var.


Ama öncesinde gerek Binali Yıldırım'ın gerekse Ekrem İmamoğlu'nun bayramdaki çalışmaları gözlerden kaçmadı.
O çalışmanın içeriği her iki aday da İstanbul dışında çalıştı.
Binali Yıldırım Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerindeki seçmenleri ziyaret ederken Ekrem İmamoğlu da Karadeniz Bölgesi'ndeki illerde çalışma yaptı.
Her ikisinin de hedef kitlesinde memleketlerine ziyarete gidenlerin 23 Haziran'da İstanbul'a dönün,oylarınızı kullanın talebiydi.
Diğer bir istekleri de İstanbul'da yakınları bulunan hemşehrilerinden yakınlarını arayıp kendilerine destek istekleriydi.
İşte bu noktada özellikle Binali Yıldırım'ın son başbakan olması münasebetiyle 81 ilin tamamına yönelik sosyal medyada bayram kutlama afişleri gözlerden kaçmadı.
Şimdi sıra milletvekillerinde...
Bursa milletvekilleri de süreçle beraber bu ay içinde geçen aya oranla daha fazla partilerinin adayının kazanması için İstanbul'da yoğun mesai yapacaklar.
Özellikle göçmen kökenli yurttaşlarımız üzerinde AK Parti'den Hakan Çavuşoğlu yine Doğu ve Güneydoğu seçmenleri üzerinde M.Müfit Aydın'ın etkili olabileceğini düşünüyoruz.
Bunu dışında her iki partinin de milletvekilleri imkanları ölçüsünde ne kadar etkili olacaklar?
Onu da sandıklar açıldığında hep beraber göreceğiz...

ALİ MOLLASALİH AĞRI'DA...

Bursa siyasetinin sevilen isimlerinden aynı zamanda Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Ali Mollasalih sosyal yönüyle taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanmıştır.
Görev yaptığı Yıldırım Belediyesi'nde pozitif kişiliğiyle sorun üreten değil sorun çözen politikacı olmaya çalışıyor. Fırsat buldukça da eski dostlarıyla da buluşmaya devam ediyor.
Önceki gün beraber olduğumuz Mollasalih, dün ülkemizin diğer ucu Ağrı'ya gideceğini bizimle paylaştı.


Bursalı yatırımcıların da ciddi anlamda yatırım yaptığı Ağrı'da hem gezme hem ziyaret amaçlı bir gezi yapacak olan Mollasalih burada Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'la da bir görüşme yapacakmış.
Pazartesi günü Mollasalih Bursa'ya dönecek.
Malum önceki dönemde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da İnegöl Belediye Başkanı iken Doğubeyazıt'ta AK Parti tarafından kaymakama yardımcı olmak amacıyla görevlendirilmişti.
Bizler de bu tür gezilerin doğu-batı kardeşliği için önemli olduğunu düşünüyor ve destekliyoruz.

BURFAŞ'TAN İHALE

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli şirketlerinden biri olan BURFAŞ'ta ihaleler bayram sonrası kaldığı yerden devam edecek..
Bu bağlamda geçen hafta ihaleye çıkan ancak bazı gerekçelerden dolayı iptal edilen ihaleden başlayalım.
BURFAŞ'ın önümüzdeki hafta salı günü ihale edeceği yerden başlayalım.
O yer Gemlik Gençali Mahallesi'nde toplam 565 metrekare alan içinde 350 metrekare kapalı alanı olan kafeterya restoran. İhale başlangıç bedeli 4.000 TL+KDV, geçici teminatı 4 bin 800 TL. İhaleyi kazanan yüklenici 100 bin706 lira 50 kuruş demirbaş bedeli ödeyecek.
İhale yarın saat 10.00'da BURFAŞ'ta gerçekleşecek.
Bu arada bayramdan önce Mudanya Kumyaka'da gerçekleşen kafeterya ihalesi ise 7 bin 150 TL+KDV'den Ali Gülaç isim yüklenicide kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.