Hava Durumu

Milliyetçi Başkan Aydın'ın ilçesinde her şey bedava

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2019 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2019 08:26

AS TV'nin bir ekran klasiği haline gelen Sönmez Medya Buluşmaları her hafta birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyor.
Bu bağlamda bu haftaki konuğumuz Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın oldu.
Aydın'la ilgili yazılacak çok şey var.
Onlardan ilki çalıştığı belediyeye, başkan olan ülke genelinde sınırlı sayıdaki isimlerden.
MHP'nin Bursa özelinde ilçe olarak Gürsu, Orhaneli, İznik'ten sonra uzun yıllar sonra Cumhur İttifakı'yla başkan çıkardığı bir belediyenin başkanı.
Yine girdiği seçimde daha önce MHP'den aday olmuş iki isimle yarışıp seçimi göğüsleyen isim. Bir de bunların yanı sıra spor dünyasının hakem sıfatıyla tanımış olduğu spor adamı.
Bu açıdan bakınca oldukça renkli bir sima....
Bir de mütavazı yönü var...
Hedefi az parayla, çok iş yapmak...
Verdiği sözü yerine getirebilmek.
Bir de Osmanlı'nın ilk başkenti Yenişehir'de başkanlık görevini üstlenince yükü bir kat daha ağırlaşmış oluyor.
O bunun üstesinden kalkma adına her şeyi yapıyor.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN AVANTAJLARINI KULLANIYOR

Bu süreçte dikkat çeken konulardan biri de Cumhur İttifakı adayı olmasının avantajını kullanıyor. Önceki haftalarda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan ilçesine yatırım sözü alanve protokole döken bir başkan.
AK Parti'nin kurmaylarıyla arası çok çok iyi.
Bu da Aydın'ın avantajı.
Diğer bir özelliği de Bursa'dan hava ulaşımın gerçekleştiği yer Yenişehir olunca ilerlyen süreçte cazibesi daha da artacak.
Gerçi arazi anlamında bir çok İstanbullu isim Yenişehir'den gayrimenkul aldı bile.
Öte yandan Oto Test Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle tarımsal yönüyle beraber sanayi yönü de ortaya çıkacak. Gerçi Yenişehir Türkiye'de tarımsal ürünlerin işlendiği ilk sanayi tesislerinin kurulduğu bir ilçe...
Gelelim dünkü programdan ayrıntılara.

SOSYAL TESİSLERDE İÇTİĞİ ÇAYIN PARASINI ÖDEYEN BAŞKAN

Arkadaşlarımızın her biri ayrı ayrı sorular sordu. Ben de özellikle adı Yenişehir'le anılan biber ve onun adına düzenlenen festivali sordum.
Geçmişten itibaren devam eden festivale katılım her geçen gün daha da artıyormuş. Aydın bu bağlamda biber ihracatını daha da artırma adına farklı ülkelerdeki fuarlara katılma isteği var Aydın konu ile ilgili araştırma yapıyor.
Öte yandan Aydın'ın hedefi ilçeye turşu fabrikası kurmak, lahana ve biber Yenişehir'de yetişiyor diyor bu konuda ilçede çiftçiler isterse pazarlamayı yapsınlar ben de turşu fabrikası kurayım diye düşüncelerini aktardı.
Aydın'ın en önemli özelliği belediyenin cep telefonunu kullanmıyor iptal ettirmiş,kendi cep telefonunu kullanıyor, bunun yanı sıra belediye sosyal tesislerinde içtiğin çayın parasını ödeyen bir başkan profiliyle gönülleri kazanmışa benziyor.
Öte yandan Yenişehir'i kirletecek her türlü sanayiye karşı. Bu konuda genel prensibi ülkemizin çimento fabrikasına ihtiyacı var ama tarım yapılan yere değil tarım yapılmayan yere yapılsın diyerek konuyu özetledi.
Bu arada Yenişehir'de bir çok belediyenin sosyal hizmetinden para alınmıyor, halı saha bedava, kapalı çocuk oyun parkı bedava, yaşlılara hizmet bedava...
Birileri Tunceli'yi örnek gösterirken Yenişehir'i Davut Aydın'ı unutmuş!
Bizm gördüğümüz Milliyetçi Başkan Aydın'ın ilçesi Yenişehir'de her şey ya bedava, ya da bedavadan biraz pahalı...
Bu bedavaların görev süresi sonuna kadar devam edeceğini de Aydın bizzat açıkladı.

EMNİYETİN GÜLEN YÜZÜ TACETTİN ASLAN

Sönmez Medya olarak dün Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.
Öncelikle şu tespiti yapmak gerekir:
Aslan, yaşım itibariyle gördüğüm Bursa'ya gelmiş geçmiş emniyet müdürleri içinde en gülen yüzlüsü.
Sizi gülen yüzü ile karşılıyor, sabırlı bir şekilde dinliyor, yeri geldiğinde notlar aldırıyor velhasıl güven veriyor. Bir de üstüne üstelik kentin son 35 yılını yakınen biliyor. Çözüm odaklı çalışıyor, kendinizi bu şehirde fazlasıyla emniyette hissettiriyor. Bu açıdan bakınca Bursa oldukça şanslı... Biz de kendisine görevinde başarılar diliyoruz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.