Hava Durumu

Mollaarap'ta riskli alan çalışması devam edecek....

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2019 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2019 08:05

Yaklaşık iki yıl önce toprak kayması sebebiyle gözler Mollaarap'a çevrilmişti.
Ilk toprak kaymasında bölgedeki 104 ev mühürlenmişti. Sonrasında tam bunu unuttuk derken geçen nisan ayı içinde bölgenin başka bir bölgesinde yine benzeri toprak kaymaları oluştu. Teferruata girmeden önce geçmişe gitmek gerekli.
Özellikle ikinci heyelanın gerçekleştiği alan geçmişte Temenyeri Parkı dediğimiz yeşillklerle Hünkar Köşkü'ne kadar çıkılan bölge. Bu bölgede zamanla önce yeşillikler kayboldu.
Ardından kaybolan yeşilliklerin yerine binalar dikildi.
Kimi gece, kimi gündüz dikilen binalar yine kaymaya başladı.


Bunu iyi düşünmek gerekli.
Neyse biz toprak kaymasına dönelim.
Bu kaymalardan sonra bazı evler tahliye edilirken bazı evlerde yaşayanlar ise evlerinden çıkmamak için direndiler.
Mahalle ile ilgili bilimsel çalışmalar devam ediyor. Süreçle ilgili olarak önceki gün Bursa Valiliği'nde Vali Yardımcısı başkanlığında Yıldırım Kaymakamlığı, AFAD ve Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin katıldığı bir toplantı gerçekleşti.
Toplantı sonrasında şu kararlar alındı: Bölgede tahliye olmayan evlerinde süratli şekilde tahliye edilmesine ardından bölgeyle ilgili riskli alan çalışmalarının da Yıldırım Belediyesi tarafından devam ettirilmesine karar verildi.
İlerleyen süreçte bölgenin riskli alan edilmesi durumunda burası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devrolunucak.
Bu arada tahliye edilen evlerin sahipleri için aylık 950 TL 36 aya kadar kira yardımının da yapılacağını da bu köşeden aktarmış olalım.
Süreci takip etmeye devam edelim...

DAĞDA FESTİVAL ZAMANI

Yaz ayının gelmesiyle dağ yöresindeki festivaller arka arkaya sıralanıyor. Bu bağlamda ilk festival bu hafta sonu gerçekleşecek. 29-30 Haziran 2019 tarihlerinde Orhaneli'de gerçekleşecek festivale yöre sanatçıları ve ulusal sanatçılar katılacak. Festivalde ayrıca yöresel meyvelerle ilgili bir de yarışma olacak.


Orhaneli'den sonra festival sırası 20-21 Temmuz tarihlerinde Keles'e gelecek Keles'teki şenlik bu yıl çok hareketli ve renkli geçecek.
Hem Türk dünyası buluşacak hem de ata sporumuz güreşçiler Keles'e gelecek hem de konser düzenlene-cek. Keles'ten sonra festival sırası Harmancık'ta orada da festival 30 Temmuz -4 Ağustos tarihleri arasında Panayır şenliğinde olacak. Kısaca dağ ilçelerinde bu yaz bitmesin diyenler çok olacak.

YILMAZ, SULTANBEYLİ BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Yıldırım'ın en önemli sorunlarından biri de şuyulandırma ile mülkiyet ve tapu sorunları. Konuyla ilgili olarak Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz büyük bir efor sarf ediyor.
İşte bu noktada benzer sorunlarla uzun yıllardır boğuşan ve geçen aylarda çözüme kavuşturulan İstanbul Sultanbeyli Belediyesi'ndeki çalışmaları yerinden takip etmek adına Yılmaz dün İstanbul'a gitti.
Yılmaz'a İstanbul seyahatinde Başkan Yardımcıları Yusuf Demirok ve Mert Vahit Aslan ve bazı müdürler eşlik etti.


Buradaki uygulamaları yerinden takip eden Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'le de bir görüşme yaptı ve çözüme giden yol noktasında bilgi aldı....
Yılmaz buradan aldığı tüyolarla ilçesinde en büyük sorunu önümüzdeki günlerde merkezi hükümetin de desteğiyle çözeceğe benziyor.
Bize de takip etmek düşer...

KENT KONSEYİ'NDE ŞEVKET ORHAN DÖNEMİ...

Dün Bursa'nın en önemli kuruluşlaından biri olan Bursa Kent Konseyi'nde başkanlık seçimi vardı. Seçime önceki dönem milletvekillerinden Şevket Orhan ile Yüksel Ceylan aday olarak girdi. Açık oylama ile gerçekleşen seçimlerde Şevket Orhan 200 oy alırken rakibi Yüksel Ceylan ise 17 oy aldı. Bizler de Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan ve yönetim kuruluna görevlerinde başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.