Hava Durumu

Ödünç'ten uluslararası turizm atağı...

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2019 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2019 08:27

Geçen hafta içinde Güney Kore Meclisi'nin davetlisi olarak Dışişleri Komisyonu üyesi sıfatıyla heyetle AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'ün Güney Kore'nin başkenti Seul'a gittiğini yazmıştık.
Ödünç'le dün sohbet etme fırsatını yakaladık.
İzlenimlerini sorduk.


O da net yanıt verdi.
Güney Kore son 30 yıl içinde büyük bir atılım gerçekleştiren ülke. Bunun yanı sıra kişi başı milli gelir 30 bin doların üstünde. Bir de ABD'nin dünyadaki en büyük üssü Seul'ün içinde diyerek bizlere mevcut durumu özetledi.
Ardından görüşmelere ilişkin paylaşım yapan Ödünç oldukça başarılı görüşmeler yaptık dedi. Kentimiz Bursa için de önemli bir adım attık diyor.
O attığı adımı ise Ödünç bize özetledi. Türkiye'nin Güney Kore Büyükelçisi Ersin Erçin ile görüşmemizde kentimizin turizm potansiyelini anlattık. O da bize Güney Kore'nin turizm konusunda en önemli isimlerinin bulunduğu bunların içinde yazarlar da dahil 20 ismi Bursa'ya getirip gezdirme konusunda yardımcı olma sözü verdi. Bizler de THY Genel Müdürü ile telefon görüşmesi yaparak 20 ismin Bursa'ya ulaştırılması konusunda söz aldık dedi.
Ödünç ardından ekledi: Daha önce bu ve benzeri organizasyonlar birkaç kez tekrarlanmış. Ardından ziyaret edilen yerlere ciddi sayıda Güney Kore'den turist gitmiş.
Biz de Ödünç'ün bu çalışmasını tebrik ediyoruz...

BELEDİYELERİN YENİ DÖNEMDEKİ ROTASI TURİZM

Yerel seçimlerin ardından göreve gelen belediye başkanları görevlerinin başında ilk ayı tamamladılar. Hatta ikinci aydan bile gün aldılar.
Genel olarak mevcut duruma bakıldığında yeni yatırımların yapılması belirli bir süre yok gibi gözüküyor. Hedef mevcut durumu korumak...
Mevcut durumu korumanın yanında ise kısa zamanda yatırımla geri dönecek projelere de öncelik verilmesi.
Bu konuda da öne çıkan projelerin başında turizm faaliyetleri geliyor.


Misal olarak Keles Belediye başkanı Mehmet Keskin Kocayayla'yı alternatif turizm merkezi haline getirmek yeni eko turizm merkezleri açmak için gayret gösteriyor.
Keza Harmancık Belediye başkanı ilçede bulunan eko turizm tesislerine yeni ilaveler yapmak için çalışıyor.
Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz ise Görecik Yaylası'nı turizme kazandırmak istiyor.
Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ise sadağı kanyonu başta olmak üzere ilçenin turizm potansiyelini harekete geçirmek için çaba sarf ediyor.
Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ilçesini karavan turizm merkezi ve kaplıca turizmi için proje hazırladığını bilenlerdeniz.
Bunun yanı sıra Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Suuçtu Şelalesi, Tümbüldek Kaplıcaları, Yalıntaş Göleti ile ilgili turizm çalışmaları devam ediyor.
Öte yandan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta turizmin mutfağında yetişen bir isim. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ın projeleri açısından baktığımızda turizm olmazsa olmazı.
Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
Örneklerden ortaya çıkan sonuç, belediyelerin yeni dönemdeki rotası turizm. Zaten ekonomik krizden çıkmanın en basit yolu da bacasız ekonomi değil mi?Biz de bu noktada emeği geçen tüm başkanları tebrik ediyoruz.

DAĞ YÖRESİNDE BİLİNÇLİ TARIM İÇİN UĞRAŞAN BİR DERNEK...

Son yıllarda DAĞDER'in çabalarıyla dağ yöresi kabuğunu kırma noktasında önemli mesafeler katetti.
Özellikle köylerde kurulan dernekler bu konuda önemli çalışmalara imza atıyor. O derneklerden biri de Orhaneli'ye bağlı Kadir Can'ın başkanlığını yaptığı Demirci Köyü Mahallesi Derneği.
Köydeki eski okulu restore edip dernek binası haline getiren Can ve yönetimi burada köylülerin bilinçli tarım yapabilmesi için seminerler düzenliyor. Öte yandan yine okumayı teşvik noktasında üniversite öğrencilerine burs verme gayretinde.


Derneğin yeni hedefi köyün tarihçesi ve köyde yaşayanların sülaleleri anlatılacağı bir eser.
Konuyla ilgili dernek düğmeye basmış, ön çalışmalara başlamış.
Başkan Can ve yönetimi bu kitapçığı fazlasıyla önemsiyor ve yaşayan tüm yaşlıların bilgisine başvuruyor.
Bu tür eserleri biz de önemsiyor ve destekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.