Hava Durumu

Oylat'a kardeş geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2019 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2019 08:21

AS TV'nin bir ekran klasiği haline gelen Sönmez Medya Buluşmaları'nda her hafta birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyoruz.
Bu hafta da konuğumuz olan isin İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban oldu. Önce meclis tarafından sonra da halk tarafından seçilen belediye başkan sıfatıyla koltuğunda 2.yılını bitiren Taban'la İnegöl'ü konuştuk.
Sorduğumuz sorulara kelimenin gerçek anlamıyla doyurucu yanıtlar aldık. Bu yanıtlar içerisinde hem İnegöl'e müjdeler vardı, hem de Bursalılara...
Öncelikle şu tespiti yapmakta fayda var: Taban bilgili birikimlii ve temsil kabiliyeti olan bir başkan. Bu açıdan bakınca oturduğu koltuğun hakkını fazlasıyla veriyor.
İlçesine hizmet edebilme adına sürekli gayret gösteriyor.
Taban, 2005 ile 2014 yılları arasında siyaset tarafında daha sonra da, önce belediye meclis üyesi seçilerek, ardından da başkan yardımcısı olarak yönetici konumunda daha sonra da başkan sıafatıyla İnegöl'e hizmet etmeye çalışıyor.

İNEGÖL BELEDİYESİ E-DEVLET HİZMETLERİNDE EN ÖNDE

Taban'ın özellikle bilişim sektöründen gelmesi İnegöl Belediyesi'ni bu alanda farklı kılmış. Dile kolay 40'a yakın hizmeti sanal ortamda diğer bir deyişle e-devlet üzerinden veriyor. Bu da onu bin 389 belediyeden farklı kılıp en önlere çıkarmış.
O bu konuda belediyeyi ve kenti verilerle yönetmek istiyorum diyor. Her şeyi kayıt altına alıyor.
Bilimsel verilerle çalışmalarına devam ediyor.
Gelelim benim sorduğum soruya;
Bütünşehir uygulamasıyla, İl Genel Meclisleri kapatıldı, köyler mahalleye dönüştü daha sonra da buralar ilçe belediyelerinden hizmet almaya başladı bu noktada kırsal kalkınmayı ve tarımı destekleme noktasında İnegöl Belediyesi'nin desteklerini sordum.

KOOPERATİF KURARAK YOLA ÇIKMIŞ

Taban burada da bilimsel veriyle hareket etmiş.
Önce mazot, ilaç ve gübre konusunda yardım edemeyeceğini tespit etmiş ardından da hangi konularda yardım edeceğini ortaya koymuş.
Belediye olarak önce üretilen mal ile depolanan mal miktarını çıkarmış.
İnegöl genelinde 220 bin ton üretim gerçekleşirken bunun en fazla 25 bin tonu saklanabiliyormuş. Bu noktada depolama tesisi kurmak için düğmeye basılmış. Toplam 6 milyon 500 bin TL'ye mal olacak soğuk hava deposu için düğmeye basmış bunun yüzde 20'si içinde hibe bulunmuş..
Ardından içinde belediyenin de bulunduğu bir kooperatif kurmuş.
Onun üye sayısı şu an 200'e çıkmış .
Ama katıldığı fuarda kooperatifin ürünlerine ilgi oldukça fazla olmuş.
Bu arada İnegöl şeftali üretiminin yüzde 55'ini yaban mersininin büyük çoğunluğunu yetiştiriyor. Yine çilek hasadı aralık ayına kadar devam ediyormuş.
Bu arada ayçekirdeği ile pırasanın coğrafi tescili için de çalışmalar sürüyormuş.
Köftesi zaten tescilli.

II.OYLAT'IN YERİ BELLİ

İnegöl denilince akla ilk gelen Oylat Kaplıcaları. Yıllık ortalama 300 bin misafirin konakladığı kaplıcalardaki hedef sayı milyonun üzerine çıkmak.
Bu konuda Başkan Taban çalışmalarını sürdürüyor.
Öte yandan ilçe sınırlarında Ankara Yolu'na yakın bir alanda yeni termal su kaynağı bulunmuş.
Su tahlili yapılmış. Sağlığa faydalıdır raporu üniversite tarafından verilmiş. Yatırımcılarla görüşmeler devam ediyormuş.
Yakın bir tarihte burası II. Oylat olacak diyor Başkan Taban... Bu da hem İnegöl hem de Bursa açısından önemli bir gelişme.
Kısaca Oylat'a kardeş geliyor desek abartmış olmayız.
Yaklaşık bir saat boyunca programımızda misafir olan Taban, bilgi ve birikimi ile İnögöl'de önemli işler yapmaya devam edeceğe benziyor.
Bize de onun yapmış olduğu çalışmaları takip etmek, köşemizden aktarmak ve bu noktada Taban'a çalışmalarında başarılar dilemek düşer...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.