Hava Durumu

Pınarbaşı Parkı millet bahçesi olsun

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2019 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2019 08:18

AK Parti'nin gündeme getirdiği en önemli sosyal projelerden biri de "Millet bahçeleri"... Ülke genelinde oluşturulan bu bahçeler halkın soluklanması ve stres atması için bire bir.
Geçmişte Bursa'da milletin buluştuğu bölgeler vardı

Misal olarak;
Eski Bursa diye nitelendirdiğimiz Maksem, Mumcular, İpekçilik semtleri geçmişte Temenyeri vardı. Temenyeri'nin yeşilliği gitti bulunduğu alanlar şimdi konut alanı...
Keza Ziraat Parkı korunan alanlardan...
Yine eski Bursa'nın bulunduğu alan Hisar ve civarının bulunduğu alanda bulunan park geçmişte bayram yeri alanı olarak da biliniyor.
Bu alanın adı Nilüfer Hatun Parkı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı. Yine alanın içinde çay bahçesi var.
Zaman zaman bu alan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale usulü kiralanan alan, bir türlü dikiş tutmuyor.
Kiralayan, yüksek bedel ödediği için ya batıyor, ya kaçıyor.
Burası vakıf arazisi olduğunu hatırlatalım. Hatta Nilüfer Hatun burayı ticari amaçla kiralanmaması gerektiğini vasiyetinde ifade etmiş bu şartla vakfetmiş.
Belki de buranın dikiş tutmamasının sebebi bu. Bölge halkının isteği buranın millet bahçesi olması yönünde isteği.
Elçiye zeval olmaz deyip vatandaşın isteğini buradan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a iletmiş olalım.

MAZBATALAR TAMAM

Haftanın ilk günü oldukça hareketli idi. Gözler YSK'da idi. Seçim sonuçlarına göre mazbatasını alamayan başkanlar mazbatalarını dün aldı. Bu bağlamda meclis kararıyla koltuklarına oturan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban bu sefer halkın kararıyla başkan olmuş oldular.
Öte yandan üçüncü kez Osmangazi'den Belediye Başkanlığı görevine seçilen ustalık dönemine başlayan Mustafa Dündar da mazbatasını alan bir başka isim oldu.
Mazbatasını alan diğer bir isim ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Aktaş da Bursa'nın yeni dönemine imza atmak için resmen görevinin başında.
Dün mazbatasını alan ve devir teslim töreninin olduğu ilçe ise Yıldırım oldu. Aday gösterilmeyen İsmail Hakkı Edebali görevi seçilen Oktay Yılmaz'a teslim etti.
Bu arada geçen hafta içinde mazbatasını alan başkanlar da meclis toplantılarını gerçekleştirmeye başladı. Bunu da buradan ifade etmiş olalım.
Artık sırada icraatlar var...
Biz de bu süreci takip edelim.

İYİ PARTİLİLER İSTİFA ETTİ...

Geçen hafta içinde İYİ Parti Genel Merkezi bir yönerge yayınlayarak CHP listelerinden seçilen partililerine ivedilikle CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geri dönmelerini istemişti.
Mazbatasını alan o isimler istifalarını e-devlet üzerinden gerçekleştirmiş ve istifa eden isimler partilerine dönmüş. Bir tarafta bu yaşanırken diğer tarafta sorguladığımız ise CHP'nin kazandığı belediyelerde İYİ Partili belediye başkan yardımcısı olacak mı? Protokole uyulacak mı diye sormuştuk.
Edindiğimiz bilgilere göre İYİ Partili isimlere CHP'nin kazandığı belediyelerde sadece komisyonlarda görev verilecek.
Bu bilgiyi de buradan paylaşmış olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.