Hava Durumu

Rektör Kılavuz: En iyi, iyinin düşmanıdır...

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2020 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2020 08:07

Perşembe akşamı AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz oldu.
Kılavuz'la birçok farklı konuyu konuştuk.
Ama öncesinde kendisi ile ilgili bilgi verelim. Aydın'da doğan İzmir'de yüksek öğrenimini bitiren 1977 yılında Uludağ Üniversitesi'ne giren o tarihten itibaren üniversitenin her kadrosunda çalışan bir bilim insanı.
Bursa'da evlenen, Bursa'da evlat ve torun sahibi olan memuriyetinin son yıllarında Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne 10 ay önce atanan bir isim.
Kelimenin gerçek anlamıyla üniversiteyi çok iyi tanıyor, tabiri caiz ise kılcal damarlarında geziyor dersek abartmış olmayız.

72 BİN ÖĞRENCİ, 11 BİN ÇALIŞANI İLE BÜYÜK BİR AİLE

Uludağ Üniversitesi'nin köklerine baktığımızda 1958 yılında kurulan eğitim enstitüsüne kadar uzanıyor. Yine 1972 yılında kurulan BİTİA da o kökler içinde yer alıyor. 1975 yılında Bursa Üniversitesi adıyla üniversiteye dönüşmüş.
1982 yılında ise Uludağ Üniversitesi adını almış. Son iki yıldır da Bursa Uludağ Üniversitesi olarak hizmetlerine devam ediyor.
Mevcut durumda 15 fakültesi açılmayı bekleyen diş hekimliği fakültesi ile 16 yine 15 meslek yüksekokul, 2 dört yıllık meslek yüksek okulu, 2 araştırma merkezi,4 enstitü yaklaşık 72 bin öğrenci 2 bin 600 öğretim elemanı bunun bin 130'u öğretim üyesi, toplamda çalışanlarıyla beraber 83 bin nüfusa ulaşan büyük bir aile...
Türkiye'de ilk 5 üniversite içinde yer alıyor öğrenci sayısı bakımından.

ÖĞRENCİLERİN VE AKADEMİSYENLERİN DERDİNE DERMAN OLAN REKTÖR...

Kılavuz'un yapmış olduğu icraatlardan en önemlisi yaz okullarını tekrar getirmesi, yine bütünlemeleri eylül ayından temmuz ayına almasıyla öğrencilerin gönlünde taht kurmuş bir isim.
Bunun yanı sıra mezuniyet törenlerini o dönem içinde mezun olamayacak öğrencileri de açması oldukça önemli.
Yaz okullarıyla öğrencilere mezun olma olanağı vererek hayata daha çabuk atılmasının önünü açmış.
Bu arada açılan Whatsaap hatlarıyla öğrenciler tarafından sorunlar rahatlıkla idareye iletilebilmiş. Bir de anket sistemiyle sorunları tespit etme ve çözme adına önemli bir çalışma yapmış. Anketlerle mevcut durumu da saptamış...
Bu anketlerde akademik personelin memnuniyet oran artışı 5 puan civarı öğrenci anketinde 7-8 puanlık artış olmuş.

OTOPARKTAN PARA ALAN REKTÖR OLMAM...

Yap işlet devret modeliyle sosyal yaşam merkezi yapımı için bir firmayla anlaşıldığını anlatan Rektör Kılavuz yapılan protokole 20 dakikadan fazla olan otoparklardan para alınması koyulmuş. Buna kesinlikle karşı çıkan Rektör Kılavuz ilgili firma ile görüşüldüğünü otopark Üniversite'de kalması şartıyla sürecin devam ettiğini ifade etti.

DEVAM EDEN PROJELER...

Öğrenciyi memnun eden Kılavuz ardından öğretim üyelerini memnun etme adına yola çıkmış. Bu noktada yeni kadrolar açılmış. 179 yeni kadro ilan edilmiş.
Hocaların kadro sorunu çözülmüş. Bunun yansıması TUBİTAK projelerine ve değişik işbirliklerine yansımış. Bizim potansiyelimiz ve imkanımız İstanbul üniversitelerinden daha fazla diyor.
Organ naklinde 1000'in üzerinde bir rakama ulaştık lideriz... Üniversite hastanesi olarak sorunlarımız ve şikayetler azaldı, memnuniyet oranı arttı..Veterinerlik fakültemiz Avrupa'da akredite edildi. Hacettepe Tıp Fakültesi ile Uludağ Tıp Fakültesi ABD'de sertifika alan iki fakülte. Öğrenci odaklı üniversite olmak, şehirle iç içe geçmiş ve kaynaşan bir üniversite olmak bu yönde çalışmalarımız devam ediyor.
Rektör Kılavuz'la bir saat boyunca birçok konuya değindik.
Bunların bir kısmını bugün kaleme aldık kalanlarını da ilerleyen günlerde ele alacağız...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.