Hava Durumu

Tanır'dan Erzurum Kongresi kutlaması...

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2020 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2020 07:46

Bazı özel günler vardır. Hatırlanması ile mutluluğumuz tavan yapar. İşte bu minvalde yaşadığımı toprakların düşman işgalinden kurtulması noktasında yakın tarihimizde gerçekleşen bir kongre var ki kongre bölgesel dahi olsa aldığı kararlar bakımından ulusal etkisi olan ve Mondros Ateşkes Antlaşması'nın hiçbir şekilde kabul edilmeyeceği net olarak ifade edilen kongrenin adı Erzurum Kongresi'dir.
23 Temmuz-7 Ağustos 1919 tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleşen kongreden sonra milli mücadele ivme kazanmıştır.


Bu yıl Erzurum Kongresi'nin 101.yıldönümü.
İşte bu bağlamda kentimizde ilçe nüfusuna en fazla oransal anlamda Erzurumlu'nun yaşadığı ilçelerden biri de Kestel...
Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır da bu bağlamda başkanı olduğu belediyenin resmi internet sitesinin girişinde ziyaretçileri Erzurum Kongresi'nin 101'yılını anımsatan bir bannerla karşılıyor.
O banner da da Erzurum Kongresi'nin 101. yılı kutlu olsun dileklerini paylaşıyor.
Bizler de bağımsızlık meşalesinin Doğu Anadolu'dan başlayıp Anadolu'yu sardığı bu özel kongreyi unutmayan ve hatırlayan mutluluğumuzu artıran Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır'ı tebrik ediyoruz...

ŞEHİRDEN KAÇAN SOLUĞU KOCAYAYLA'DA ALDI...

Yaşanılan salgın nedeniyle Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı nedeniyle sokaklar bomboş kalmıştı.
Kurban Bayramı'nda yasak yoktu.
Hem camiler hem sokaklar hem de mesire yerleri doldu.
İşte bu noktada günübirlikçilerin uğrak yerlerinden biri de Keles Kocayayla olmuş.


Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin'den öğrendiğimiz kadarıyla dört gün boyunca yaklaşık 10 binin üzerinde araç Keles Kocayayla'ya giriş yapmış.
Buraya gelenler bir anlamda piknik yapmış.
Bayramın yorgunluğunu ve stresini atmış.
Biz de kentin stresli havasından uzaklaşmak isteyenler için Keles Kocayayla'yı da alternatifler arasına yazın tavsiyesinde bulunalım...

KIZILAY YILDIRIM'DA AYKAN'IN YERİNE BOZBEY GELDİ...

Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK Parti'de siyaset ve geçen döenem belediye meclis üyeliği görevinde bulunan son olarak da Kızılay'ın Yıldırım Şube Başkanlığı görevini üstlenen Ömer Aykan bayramdan önce farklı bir görev sebebiyle görevini yönetim kurulu üyesi Engin Bozbey'e devretmişti.
Aykan'ın Ankara'da işe başlayacağını öğrendik.


Dün kendisine telefonla uğraştığımız Aykan'dan Ankara'da Bursalı hemşehrimiz Mücahid Alkan'ın Genel Müdürü olduğu Türkşeker'e bağlı şirketlerden biri olan Vakıf Katılım Tarım AŞ'de göreve başladığını öğrendik.
Bizler de hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.

KIZILAY BURSA KURBAN BAĞIŞINDA 1.LİĞİ KAPTIRMADI

Kurban Bayramı bitti...
Bir bayram da böyle geçti diyebiliriz. Bu bayramda pandemiden dolayı kurban satışlarından ziyade bağışlar dikkat çekti. Bu noktada Kızılay'ın ülke genelinde ne kadar kurban bağışı topladığını merak edenlerdik. Konuyla ilgili olarak dün Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan'ı aradım. O da Bursa olarak rakam veremeyeceklerini ama birinci olduklarını bizlerle paylaştı. Ülke genelinde 50 bine yakın yurtiçi bağış 100 bin de yurtdışı bağış olmak üzere toplamda 150 bine yakın kurban bağışı aldıklarını ve usulüne uygun olarak kestiklerini bizimle paylaştı...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.