Hava Durumu

Tunçak: Samanlı, kamu binaları kompleksi olmalı

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2019 09:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2019 09:03

Önceki akşam AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında AK Parti 23. Dönem Milletvekili ve aynı zamanda AK Parti Genel Merkez'de Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Tunçak konuğumuz oldu.
Tunçak'la birçok konuyu konuştuk.

O konuların bir kısmını ilerleyen günlerde köşemize taşıyacağız.
Ama yerelle ilgili bir konuyu da bugün kaleme alacağız.
Tunçak, hem il başkanlığı hem il genel meclis başkanlığı hem de Bursa'yı TBMM'de temsil etmiş bir isim.
Tunçak, milletvekilliği döneminde özellikle Samanlı'ya Şehir Hastanesi yapılması için fazlasıyla uğraş vermişti.
Ama o günün şartlarında bu gerçekleşmedi.
Sonrasında ise Şehir Hastanesi bugünkü yerine yapıldı.
Tunçak yerle ilgili olarak programda şunu söyledi. "Biz o zaman oranın mera arazisi vasfından çıkması için yaptığımız mücadeleyi anlatsak bayağı zaman alır. Ama orası için gönlümden geçen ise Bursa'da kamu hizmet binaları yerleşkesi olması" şeklinde bir görüş belirtti.
Ardından üniversite kampusu olabilir mi sorusuna evet o da olabilir şeklinde yanıt verdi. Bu önerinin kentte tartışılması gerektiğini düşünenlerdenim.
Tartışmanın sonucuna göre ne yapılacağı da ortak akılla ortaya konmuş olur...

ÇAĞLAYAN'A YENİ GÖREV...

Son yerel seçimlerde partisi tarafından tekrar Orhangazi Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmeyen önceki dönem Belediye Başkanı Neşet Çağlayan parti içi çalışmalarına AK Parti sevdalısı olarak devam ediyordu.
Aynı zamanda serbest muhasebeci mali müşavir olan Çağlayan'ın bu çalışmaları dikkatlerden kaçmadı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çağlayan'ın tecrübelerinden faydalanma adına kendisine BURULAŞ Genel Müdürü M.Kürşat Çapar'ın danışmanlığı görevine atadı.
Kasım ayının başı itibari ile görevine başlayan Çağlayan'a biz de yeni görevinde başarılar diliyoruz.

KANAR, TÜRKİYE ENERJİ KENTLERİ BİRLİĞİ TOPLANTISINDA

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ilçesinde bulunan Tümbüldek Kaplıcaları'ndan daha çok faydalanabilme adına farklı çalışmalar yapıyor.
O aynı zamanda eski ismiyle Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği' ne de üye oldu. Daha sonra bu isim Türkiye Enerji Kentleri Birliği olarak değişti.
Şimdi Kanar birliğin başkan vekili...

Birliğin, ekim ayı encümen toplantısı Afyonkarahisar'da 9 büyükşehir,14 il, 87 ilçe ve 5 beldenin katılımıyla gerçekleşti.
"Yenilenebilir Enerji Sektöründe Belediyelerin Rolü" kapsamında gerçekleşen oturumlarda Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Kanar birçok not aldı, Afyonkarahisar'da termal enerjinin kullanım alanlarını inceledi.
Özellikle Afyon'da konutlarda Afyon Belediyesi tarafından kurulan jeotermal enerji merkezi AFJET tarafından sağlanan termal enerji ile ısındığını ve termal enerjinin buharından yapılan seracılık faaliyetlerini de inceleyen Kanar, hayranlığını şu ifadelerle sosyal medyasından duyurmuş.
İşte o ifade:Uğraşırsan, dertlenirsen,bir olursan,beraber olursan..Bak kardeşim neler yapmış sıcak sudan şehri için dertlenenler...Domates yetiştiriyor,elektrik üretiyor,evleri ısıtıyor,termal oteller yapıyor v.s..Afyonkarahisar Büyükşehir Belediyesi yapmış değerli ilçe halkım;Can-ı gönülden tebrik ediyorum helal olsun.. Rabbim elbirliğiyle ilçemize bu tip projeleri de yapmayı nasip etsin inşallah. Elimizden gelenin fazlasını yapacağız kısmetse.
Açıklamadan da anlaşılacağı üzere, ilerleyen süreçte benzer uygulamaların temeli Mustafakemalpaşa'da atılacak. Bize de tebrik etmek düşüyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.