Hava Durumu

Uludağ OSB Başkanı Aydın'dan iki ilçeyi birleştirme önerisi

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2020 11:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2020 11:02

Dün akşam AS TV ekranlarında Politik Bakış programında konuğumuz Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın oldu.

Video konferans yöntemi ile gerçekleşen programımızda, Aydın'la pandemi sürecindeki, ekonomik gelişmeleri , Uludağ OSB'nin faaliyetleri ve beklentiler olmak üzere genel bir değerlendirme yaptık.

Bu bağlamda Başkan Aydın'ın değindiği konulardan ilki enerji daha doğrusu elektrik fiyatlarıydı.

Sanayicinin önemli maliyet unsurlarından biri olan enerji fiyatlarındaki yükün tamamen sanayiciye bırakılmaması gerekiyor bu bağlamda düzenleme şart diyor. Önerisi de pandemi sürecinde bazı bedellerden feragat edilmeli diyor.

Öte yandan yüzde 28'e kadar gerileyen, fabrikaların kapasite kullanımlarının yavaş yavaş artışa geçtiğini paylaşan bu artışın sürekli olabilmesi için ihracatçının önünü açmak gerekir diyor Aydın.

Türkiye'nin Çin'in alternatifi olabileceğini Çin'in dünya genelinde itibar kaybına uğradığını belirten Aydın, Türkiye'nin bu süreçte bazı malların (ham maddelerin)yerli üretiminin desteklenmesini gerekirse sübvanse edilmesi gerektiğini programımızda ifade etti.

Kendilerinin de yeni döneme hazır olduklarını hatta Uludağ Fuarcılık adında bir sanal fuar şirketi kurduklarını belirten Aydın ilk sanal fuarlarının da çok yakında gerçekleştireceklerini belirtti.

Pandemi sürecinde hükumetin kısa çalışma ödeneği ve işsizlik ödeneği gibi sağladığı olanaklar için de teşekkür eden Aydın bu teşviklerin belirli bir süre daha gitmesi gerektiğini düşünüyor.

Bu arada kendilerinin 2010 yılında gündeme getirdikleri kentsel dönüşüm çalışmalarında son durumu sorduğumuzda Aydın biraz dertlendi.

10 yıldır sürekli proje yaptıklarını yaklaşık 1 milyon TL masraf yaptıklarını ifade ediyor. Artık bu süreç bitsin diyor.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'tan destek bekliyor.

Eğer bu dönüşüm belediye ile gerçekleşmez ise kendilerine ait 11 bin 400 metrekarelik alanda bu çalışmayı başlatacaklarını programda Aydın ifade etti.

Aydın'ın bu durumda en büyük üzüntüsü en büyük hedefi olan Çarşı Vişne'yi hayata geçiremeyecek olması...

Bu arada çevreci bir OSN olduklarını bölgede 244 sanayi kuruluşunun bulunduğunu bu kuruluşların 66'sının tek baca kullanacaklarını bu sayede karbon salımının yüzde 90 düşeceğini buhar sitemi ile su kullanımının da yüzde 92 düşeceğini programda Aydın'dan öğrendik.

Aydın'ın diğer bir önerisi ise Gürsu ve Kestel'in birleşip bir ilçe olması bu ilçenin adının da Uludağ yada başka bir isim konması.

Böyle bir istek gerçekleşirse her iki bölgede oturanların daha kaliteli hizmet alacağını düşünüyor.

Aydın önerdi değerlendirmek yetkililer yazmak da bize düşüyor.

DÜNYANIN VE TÜRKİYE'NİN KORONAVİRÜSLE İMTİHANI BU KİTAPTA

Dünyanın koronavirüsle imtihanı resmi olarak (gayri resmisi bilinmiyor) yaklaşık 5 aydır devam ediyor. Çin'den başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan bu virüsün daha ne kadar hayatımızda kalacağı şimdilik tahmin edilemiyor.

Ya da etkisiz eleman (virüs) durumuna düşeceği.

İşte bu konuda toplumu doğru bilinçlendirme topyekün mücadele bu süreçte başarıyı getiren en büyük etken.

Geçmişten ders alırsak bulunduğumuz ve gelecekteki süreçte KOVİD19'dan etkilenme oranımız oldukça düşük kalacaktır.

Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı tarafından "Türkiye'nin Koronavirüsle Etkin Mücadelesi" başlığı altında bir almanak yapılmış.

Kitapta hastalığın çıkışından tutun hastalıkla ilgili bilgiler dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler gün gün anlatılmış.

Emeği geçenlere teşekkür...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.