Hava Durumu

Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın'ın istasyon ısrarı

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2020 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2020 08:26

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında Politik Bakış programında konuğumuz Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın oldu.
Aydın'la hem yereli hem de geneli konuştuk.
Yaklaşık bir ay önce konuk ettiğimiz Aydın'a bu sefer daha farklı konular sorduk. Düşündüren yanıtlar aldık.
Ama gördüğümüz o ki;
Aydın farklı entelektüel bir sanayici olarak bölgesine ışık saçıyor.

YERLİ OTOMOBİL ALMAK BOYNUMUZUN BORCU

Öncelikle Aydın'ın gündeme getirdiği 250 yerli otomobil alımından sohbete girdik. Geçen hafta içinde Yunus Aydın yerli ve milli otomobilden 250 adet alacaklarını duyurmuştu.
Aydın'ın bu konuda yerli otomobili desteklemek gerekli, kentimizde üretimi yapılan otomobilden 244 fabrikamızın sahipleriyle en az 250 adet alacağız diyerek desteğini bir kez daha programımızda ifade etti.
Ardından da yerli otomobil fabrikasına en yakın organize sanayi bölgelerinden birinin de Uludağ OSB olduğuna vurgu yaptı.
Sonrasında bizim sanayicimiz de tedarikçi olmaya hazır bu konuda gerekirse hızlı dönüşüm içine girecektir dedi.
Aydın'ın konuşmasından anladığımız odur ki; ilerleyen yıllarda tekstil ağırlıklı üretim yapan Uludağ OSB'de üretim tekstilden oto yan sanayiye kayabilir. Tekstil bizi terk etmeden biz farklı üretimlere girelim şeklinde anladım...

ARA BÖLGE, SOSYAL DONATI ALANI OLACAK

Öte yandan Aydın'ın programda vurgu yaptığı diğer konu ise birleşme esnasında 2 nolu Kestel Sanayi Bölgesi ile Uludağ Sanayi Bölgesi sınırlarına girmesiyle arada kalan 125 dönümlük arazi konusunda oldukça sıkıntılı. Bu alan tarım arazisi vasfından çıktı dedi. Buranın istimlak edilmesi şart. İstimlak edildikten sonra burada okullar bölgesi, ibadethane, yürüyüş parkı gibi sosyal donatı alanları yapılacak dedi.
Bu da oldukça önemli gelişme temennimiz odur ki sorunlar çabuk çözülür.

GÜRSU'YA İSTASYON ŞART

Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın'ın ısrarla üzerinde durduğu konu ise hızlı trenin bir istasyonunun muhakkak Gürsu'da bulunması gerektiği. Bunu hem lojistik anlamında hem de zaman açısından olması gerektiğini düşünüyor.
Gürsu'da oturan bir vatandaş Geçit'teki istasyonda inerse evine gelebilmek için en az bir saatlik zamanı yolda geçecek. Yine bayağı masraf yapacak. Keza ihracat yapan bir sanayicimiz için de yük taşıma da sorun olacak.
Muhakkak ve muhakkak Gürsu'ya istasyon şart şeklinde bu düşüncesini paylaştı.

DOĞU AKDENİZ'DE DENKTAŞ HAKLI ÇIKTI

Türkiye'nin Libya ile mutabakat zaptının imzalanması ile Doğu Akdeniz ya da Mavi Vatan konusunda ne düşündüğünü sorduğumuzda Aydın, yapılan anlaşmayı sonuna kadar desteklediklerini vurguladı.
Ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın geçmişte Akdeniz'in altı petrol ve doğalgaz rezervleriyle dolu dediğine vurgu yaptı.
Ardından zaman Denktaş'ı haklı çıkardı dedi. Ve yapılan anlaşmayı da üzerine basa basa sonuna kadar desteklediğini bir kez daha ifade etti.

KULÜPLERE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

Spor ve amatör kulüpler konusunda destekleri noktasında ise sorduğumuz soruya 12 yıl amatör spor kulüplerinde yöneticilik yaptığını bizlerle paylaştı.
Ardından da her zaman sporun desteklenmesi gerektiğini sporla uğraşan gençlerin her türlü kötü yoldan uzak durduğuna dikkat çekti.
Ardından motivasyonun da yükselmesiyle öğrenci daha başarılı olur, gerek bireysel gerekse Uludağ OSB olarak spora desteğimiz sürecek dedi.
Programda hava kirliliğine de değinen Aydın Uludağ OSB'de bu anlamda çok ciddi çalışmalar yapıldığına 2020 sonu itibarı ile birçok sorunun çözüleceğine burgu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.