Hava Durumu

Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın: Salgının panzehiri sanal fuar...

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2020 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2020 08:12

Geçen hafta içinde Politik Bakış programında konuk ettiğimiz Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın'ın görüşlerine kısmen köşemizde yer vermiştik.
Bugünse önümüzdeki dönemde kamuoyunu yakından ilgilendirecek olan sanal fuarcılıktan bahsetmek istiyorum.
Aydın bu bağlamda Uludağ OSB olarak pandemi dönemi başlamadan önce sanal fuarla ilgili şirketi Uludağ OSB başkanlığı bünyesinde kurmuş.
O zamanki kuruluş hedefi zamana karşı yarışmak olduğunu programımızda açıkladı.
Mevcut sistemde rekabet etmenin bir şartı da rakiplerinden fiyat avantajının yanı sıra tedarik açısından da avantajlı olmalısın.


Bunun şartı da sanal fuardan geçiyor dedi. Ama arkadan ortaya çıkan salgın sürecinden sonra ticaret ve sanayi hayatıyla beraber ulusal ve uluslararası uçuşlar ötelendi. Bir de dünyadaki tüm ülkeler dışa kapandı.
Bunun tek çıkış yolu da sanal ortamdan geçiyor. Biz de özellikle tekstil ve giyim sektöründe Çin'e karşı tek alternatif olabilecek ülkeyiz. Alternatif olabilmenin de yolu ürünlerini bir anlamda tanıtmak gerekiyor.
Bunun yolunun da sanal fuarcılık olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada en yakın bir tarihte Uludağ OSB firmalarının katılacağı bir sanal fuarı da gerçekleştireceğiz dedi.
Fuar sanal olacak ama gelir ve siparişler gerçek olacak diyor Başkan Yunus Aydın. Buna ilave olarak da salgının panzehiri sanal fuar diyerek de saptama yapıyor.
Bize de bu tür çalışmaların yakından takip edilmesi ekonomiye etkilerinin de yakından takip edilmesi gerektiğini söylemek düşüyor.

BABALAR GÜNÜNDE MİLLETVEKİLİ ÖDÜNÇ'TEN ANLAMLI ZİYARET...

Malum dün babalar günüydü.
Bu sene özel günler biraz daha mahzun nedeni salgın.
Bir de üstüne üstelik babanız yoksa bu mahzunluk iki kat daha artıyor.
Önce bu vesile ile başta kendi babam , kayınpederim ve şehit babalarımız olmak üzere ebediyete göçmüş babalara rahmet baba adaylarına ve babalara da sağlık ve sıhhat diliyorum.
Öte yandan engelli babası olmak yada engelli bir de şehit evladı yada şehit babası olmak var ya onlar için dün acıların tazelendiği gündü.


Belki dünyaya gelmeden babasın kaybeden şehit çocuklarımız var ki onlar sadece babalarını fotoğraf üzerinden yakınlarının anlattıkları kadar tanıdılar.
İşte bu özel günde babalarının kahramanlıklarını hatırlatma onların bu özel günde yaralarına kısmen merhem olma adına AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de dün AK Parti Mudanya İlçe Teşkilatı ile ilçe genelinde dün şehit ailesi ve engelli yakınlarını ziyaret ederek babalar gününü kutladılar.
Bu anlamlı günde ailelere ve evlatlarına destek oldular.
Bu bağlamda; Milletvekili Atilla Ödünç ve AK Parti Mudanya İlçe Yönetimi 2016 yılında Ankara'daki bombalı terör saldırısında şehit olan astsubay Feyyaz İlhan'ın babası Abdülcabbar İlhan ve annesini ziyaret ederek babalar gününü tebrik etti...

BURSA MİLLETVEKİLLERİ AYNI MASADA NE ZAMAN TOPLANACAK?

Gerçek olan şu iktidarı ve muhalefeti ile Ankara'da TBMM'nde Bursa'yı 20 Milletvekili temsil ediyor. Bu milletvekillerin 11'i AK Parti'den 5'i CHP'den 2'si MHP ve İYİ Parti'den.
Meclisin 2.yasama yılının bitirmesine sayılı günler kalmasına rağmen 20 milletvekilinin hala aynı masada göremedik desek abartmış olmayız. Bir çok milletvekilinin farklı partilerde bile olsa iyi dost olduklarını biliyoruz.
Bu dostluğu daha pekiştirecek ortak payda Bursa.


TBMM'de kentimizi temsil eden Bursa Milletvekilleri zaman zaman bir arada toplanıp genel bir değerlendirme yapsalar nasıl olur?
Benim kişisel kanaatim Bursa için mükemmel olur.
Birileri ön ayak olsun da bu toplanma bu yasama döneminde gerçekleşsin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.