Hava Durumu

Uludağ OSB'den kentsel dönüşüm kararı

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2020 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2020 08:06

Yazılarımızı takip edenler bilir. Gürsu'da Uludağ OSB ve belediye sınırlarında yer alan kentsel dönüşüm projesinin 5 Şubat Salı günü konunun taraflarıyla konuşulacağını daha doğrusu toplantı yapılacağını kaleme almıştık.
O toplantı salı günü gerçekleşti. Toplantıya Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın sanayiciler ve belediye meclis üyeleri katıldı.Gelinen noktayı yapılan çalışmaları Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın ve Uludağ OSB Başkan Danışmanı İnşaat Mühendisi Nurettin Avcı sunum yaptı.

Ama öncesinde bir kaç hatırlatmada bulunmak gerekir: 2012 -2013 yıllarında kentsel dönüşümle ilgili ilk çalışmalar başladığında o zamanki adıyla Gürsu OSB Başkanı sıfatıyla Yunus Aydın Hacı Huriye Tinç Ortaokulu'nun dibinde kömür yakan boyahaneyi ikna etmek için bayağı uğraşmış sonunda yıkımı nokta- sında sanayi bölgesi içinde yer şartıyla ikna etmişti... Dile kolay 8 yıldır ilerleme yok... Önceki gün gerçekleşen toplantı sonrası ilerleme olup olmadığını dün Başkan Yunus Aydın' a sorduk.
O da toplantıdan istediğimiz sonucu alamadık dedi.
Ardından içinden geldiği gibi konuştu. "Biz belediye ile uzlaşma adına senelerdir bekliyoruz, fedakarlıklarda bulunuyoruz, bu süre içerisinde Uludağ OSB olarak her zaman taşın altına elimizi soktuk.
Ilçemiz sınırlarında elimizden geldiğince kamu kurumlarının da ihtiyaçlarını karşılıyoruz.
Bizim tek hedefimiz sanayi ile iç içe girmiş mahallelerin ayrılması bölgemizin kalkınmasına yardımcı olmak .
Gerçekleşen toplantı sonrası biz bundan sonraki süreçte kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etabına sınırlarımız içinde kendimiz başlıyoruz. İlerleyen etaplarda belediyemiz de bizimle olmak isterse yolumuza belediyemiz ile devam ederiz. Aksi takdirde sanayicimizin ve ilçe halkımızı mağdur etmeme adına kendimiz yolumuza devam edeceğiz"dedi... Aydın'ın konuşmalarından anladığımız o ki oldukça kırılmış. O kırılma onu yolunda vazgeçirmeyecek. O hedeflerine Uludağ OSB olarak devam edecek.

DESTİCİ BURSA'YA GELİYOR...

Seveni çok oyu az diyebileceğimiz siyasi partilerden biri de BBP. Bu bağlamda bir çok kişi tarafından sevilse de oya tekabül etmiyor. BBP'liler bunun araştırmasını yapıyor...
İşte bu noktada ilerleyen yıllarda yapılacak seçimlere hazır olabilme adına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici buluşmalarla halka kendilerini anlatıyor.

O buluşmalardan biri de 1 Mart Pazar günü saat 10.30'da Yıldırım Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.
Bu etkinliğe davet için medyamıza BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, İl Başkanı Salih Uçak, Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın ve yönetim kurulu üyeleri ziyarete geldiler.
Etkinlik iki bölüm halinde ilk bölümü halka açık, ikinci bölümü ise teşkilat çalışmalarından oluşuyormuş. Bu arada göreve yeni seçilen il başkanı Salih Uçak ilerleyen günlerde yerel yönetimlerin ilk yılını değerlendirecekleri bir basın toplantısı gerçekleştireceklerini de bizlerle paylaştı.

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU ERKAN AYDIN

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın olacak. Aydın'la yaşanan son siyasi gelişmeleri ilerleyen günlerde gerçekleşecek CHP'nin büyük kurultayını konuşacağız. Politik Bakış programı bu akşam saat 20.30'da AS TV'de ...

Vakti olanlar kaçırmasın!

REGAİP KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Bugün üç ayların habercisi olan mübarek Regaip Kandili. Bu vesile ile başta okuyucularımız olmak üzere Türk -İslam aleminin mübarek kandilini tebrik eder hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan dilerim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.