Hava Durumu

Uludağ OSB'nin sanal fuarı gün sayıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2020 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2020 07:40

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında konuğumuz Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın oldu.
Aydın, farklı bir başkan toplumsal konularda liderlik yapabiliyor. O konuları gündem getirmekten ve çözümün bir parçası olmaktan kaçmıyor.
Tabiri caiz ise taşın altına eline gerekirse vücudunu da koyuyor.
İşte bu noktada yapmış olduğumuz programda Aydın'a AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ile bayram öncesi yapmış oldukları çalışmayı sordum.
Hatırlatmakta fayda var: Aydın ve Yağcı bayramdan önce çiftçinin elinde kalan ürünleri alıp Uludağ OSB içindeki çalışanlara dağıtmışlardı.
Bu sayede hem çiftçi hem de çalışan mutlu olmuştu. Bu projeye başka bölgelerdeki OSB'lerin de destek verdiğini önceki akşam Başkan Aydın yayınımızda paylaşmış oldu.
Öte yandan Aydın'ın önem verdiği konulardan biri de sanal fuar...Malum pandemi sürecinde iş insanları bulundukları yerlerden pek fazla dışarı çıkamıyorlar. Bu noktada yeni pazarlar ve yeni müşteriler bulma noktasında düzenlenen fuarların büyük önemi var. İşte bu noktada Uludağ OSB sanal fuarını düzenlemek için gün sayıyor. Bu fuar muhtemelen eylül ayının sonunda gerçekleşeceğini programda öğrendik.


İlki muhakkak zor olacak bunu biliyoruz ama başardıktan sonra daha güzel olacak diyor başkan Aydın.
Bu fuarlar sayesinde kapasitemizi artıracağız ülkemize döviz kazandıracağız diyor. Öte yandan Aydın bir konuya daha dikkat çekti.
O da yerli otomobilin Bursa Gemlik'te yapılacağının açıklanması ve fabrikanın temelinin atılmasının ardından kendi OSB'lerinin içinde oto yan sanayicilerinin yer baktığını ve yatırıma hazırlandığını yazdı.
Dövizdeki dalgalanma için biz hesaplarımızı kısa vadeli değil orta ve uzun vadeli yapıyoruz, temenni ediyoruz ki döviz piyasalarında istikrar yakın bir zamanda gerçekleşir dedi.
Bu dönemde devletten bekledikleri teşvikler arasında enerji fiyatları noktasında destek beklediklerini Başkan Aydın ifade etti.
Bunun yanı sıra maske, mesafe ve temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Aydın pandeminin ilk dönemlerinde kapasitenin yüzde 30'a kadar düştüğünü yeni yeni yüzde 70'e çıktığını ifade etti. Bundan dolayı lütfen dikkat dedi...
Gerçekten de öyle pandemi süresince maske , mesafe ve temizlik kurallarına azami ölçüde riayet etmemiz gerekiyor aynı uyarıyı biz de bir kez daha tekrarlamış olalım...

PORTATİF YÜZME HAVUZLARI 11 AĞUSTOS'TA AÇILIYOR...

Önceki akşam Bursa'dan Ankara'ya transfer olan bürokratlardan biri olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Şahin'le görüştüm. Bakanlığın Bursa'nın ilçelerine vermiş olduğu taahhütlerin son durumunu sordum.
O da son hız devam ediyor.
Bu bağlamda yüzme bilmeyen kalmasın projesi kapsamında Bursa'ya ciddi anlamda katkı sağladıklarını paylaştı. Bunun yanı sıra portatif yüzme havuzlarının ise 11 Aüustos'ta açılacağı müjdesini verdi.


Bu havuzlar Orhaneli, Keles ve Mustafakemalpaşa'ya yapılmış. Bunun yanı sıra Harmancık Belediyesi'ne de açık eğitim havuzunun da yapılacağını ifade etti. Şahin'in konuşmalarından çıkardığımız dağ yöresine pozitif ayrımcılık uyguladığı.
Bu bağlamda Büyükorhan'a halı saha iki adet basketbol sahası, Harmancık Belediyesi'ne havuzun yanı sıra iki adet basketbol sahası, Keles'e portatif havuzun yanı sıra halı ve basketbol sahası; Orhaneli'ye Bakanlık marifetiyle halı, basketbol sahası ve portatif havuz yapımı gerçekleştirilmiş. Bu yatırımların maliyeti yaklaşık 3 milyon TL'yi geçmiş. Bu da ciddi bir yatırım... Biz de emeği geçenleri bir kez daha tebrik etmiş olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.