Hava Durumu

Yenişehir'de öne çıkan ayrıntılar...

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2020 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2020 07:58

Bursa'da Cumhur İttifakı'nın yada diğer bir deyişle MHP'nin kazandığı Yenişehir Belediyesi'nin performansını fazlasıyla merak edenlerdendik.

Geçmiş yıllarda Bursa'da Gürsu ve Orhaneli'de MHP'li belediye başkanları görev yapmıştı. Bu minvalde; geçen yıl yerel seçimlerde belediye başkanlığı görevine seçilen Davut Aydın'ın uzun yıllardır belediyede çalışması bir avantajdı.

Bu avantajı şu ana kadar kullanabildi mi?

Bu sorunun yanıtı evet.

Osmanlı'nın ilk başkenti Yenişehir'de dikkat çeken belediyecilik anlayışının merkezinde ise insana yatırım var.

Pandemi öncesi ilçe halkına yönelik akıllı duraklar, öğrencilere sağlanan imkanlar, pandemi süreci ile beraber her bireye maske sağlanması dikkat çeken icraatlardan.

Bunun yanı sıra TBMM'nin 100 açılış yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda öğrencilere hem milli ve manevi aşılama adına yapmış olduğu çalışmalar gerçekten örnek gösterilecek cinsten.

Bu bağlamda odasını süsleyen belediyeye sosyal medya aracılığıyla 500'ün üzerinde fotoğraf gönderen öğrencilere satranç takımı hediye etmesi gerçekten takdire şayan.

Bunun yanı sıra pandemi sürecinde yaptıkları ise şunlar bu süreçte bin 682 aileye erzak paketi dağıtılmış, 7 bin 464 tabldot ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtımı gerçekleşmiş. Yine 996 kere ilçedeki remi kurumlar ilaçlanmış, ilçede ortak kullanımda olan parklar, tuvaletler ve benzeri yerler 30 bin 080 kere dezenfekte edilmiş.

İhtiyaç sahibi ailelere 103 bin 32 ekmek dağıtımı gerçekleşmiş.

Toplı taşıma araçları ve duraklar ise 2 bin 550 kere ilaçlanmış.

Pazarlara işyerlerine 59 uyarıcı levha asılmış. Bunun yanı sıra belediye imkanları ile üretilen 193 bin 245 maske ücretsiz dağıtımı yapılmış.

Bu süreçte can dostlar unutulmamış. Toplamda bin 130 sokak hayvanının bakımı ve tedavisi belediye marifeti ile gerçekleşmiş.

Kısaca Davut Aydın üç hilalli MHP bayrağını Osmanlı'nın ilk başkenti Yenişehir'in burçlarına dikmiş.

Bize de Davut Aydın'ı yapmış olduğu icraatlardan dolayı tebrik ve takdir etmek düşüyor. Netice de marifet iltifata tabidir...

CÖMEZ'DEN AHDE VEFA...

Ramazan ayı deyince akla yardımlaşma, dayanışma ve ahde vefa geliyor. Unuttuklarımızı hatırlamakta olmazsa olmazlarımızdandıor.

Günümüzde en rahat unutulanlar arasında siyasetçile yer alıyor. Görev yaptıkları dönemde el üstünde tutulan siyasetçiler görevleri bittikten sonra unutuluyor.

Bu minvalde bugün bir çoğumuz yerel yöneticİleri say deseler sayamayız. Keza belediye me clis üyeleri, il genel meclis üyeleri desen onları hatırlamakta fazlasıyla zorlanırız.

İşte bu noktada AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez vefalı olan siyasetçilerden. Cömez ramazan ayında partisinde görev yapmış,il genel meclisi, belediye meclis üyelerri ve eski yöneticileri tek tek arıyormuş.

Vefat edenlerin de ailelerini arayıp hal hatır soruyormuş.

Kısaca ahde vefasını belli ediyor desek abartmış olmayız. Biz de darısı tüm siyasetçilere diyoruz.

ENGEL OLMAYALIM YETER!

Dünyaya gelen her insan aynı zamanda potansiyel engelli adayıdır. Malum 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası olarak kutlanıyor.

Ülkemiz nüfusunun yüzde 8'i engelli. Kimi doğuştan kimi sonradan.

Hükümetin son yıllarda yapmış olduğu yatırımlarla engellilerin engelleri kısmen kalkıyor. İşte bu noktada devlet görevini yapmaya çalışıyor. Ama bazen toplum onları dışlıyor resmen engel oluyor.

Diyeceğimiz odur ki engelli kardeşlerimize engel olmayalım yeter...

Onlar kendi işlerinin büyük bir kısmını görüyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.