Hava Durumu

Başkan Bozbey 'NŞA'ya bakacak

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2018 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2018 07:49

Halkı gülümseten hizmetleriyle farklılığını ortaya koyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 18 Nisan'da görevdeki 19 yılını geride bırakacak.
19 yılda Nilüfer'e adeta çağ atlatan ve birbirinden önemli projelere imza atan Başkan Bozbey, ilk günkü heyecan ile Nilüfer'e hizmet etmeyi adeta kendine görev edinmiş. Dün, 1 saat süren söyleşide bunu bir kez daha anladık.
Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, kentin sorunları arasında yer alan, ulaşım, trafik ve kentsel dönüşüm hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı, öneriler sunarak geçmişten örnekler de verdi.
Baia Hotel'de gerçekleşen söyleşide zaman zaman "Ben demiştim. Ben uyarmıştım" diyerek özellikle geçmişte kentsel dönüşüm ve ulaşım konusunda alınan bazı kararlarda yanlış hareket edildiğinin altını çizdi.
Kentsel dönüşümün bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararların doğru olduğunu ifade eden Bozbey, bir kez daha Nilüfer'in ve Bursa'nın geleceği için ortak akılla hareket edilmesi çağrısı yaptı.
Nilüfer'de 56 kentsel dönüşüm projesinin iptal edildiğini hatırlatan Bozbey, kentsel dönüşümü, kentsel yenileme olarak tanımladı.
Dönüşüm süreci içerisinde bölgede oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için ortak hareket edilmesi gerektiğini de kaydeden Bozbey, özellikle bazı hak sahiplerinin sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti.

ULAŞIM PROBLEMİ ŞEHİRLERİN SORUNU

Ulaşım konusunda da Bursa'da geçmişte yanlış kararlar alındığını ve bunun sonucu kentin en önemli sorunları arasında trafik ve ulaşım probleminin bulunduğunu hatırlatan Bozbey, hafif raylı sistemin Bursa için bir çözüm olmadığını söyledi.
Gerçekleşen ulaşım yatırımları ile Bursa'nın bölündüğünü örnek veren Bozbey, İzmir ve Mudanya Yolu'nda 2 bölgede de hafif raylı sistemin yolun ortasından geçerek şehri ikiye ayırdığını, projenin ulaşımda önemli problemler yaşanmasına neden olduğunu ifade etti. Sorunun çözümü için metro yapımını örnek gösteren Bozbey, batılı ülkelerin 100 yıl önce bu tip projeleri hayata geçirerek ulaşım problemlerine nokta koyduğunu hatırlattı.

Nilüfer'de önümüzdeki dönemde yapılacak daha çok hizmet var

Bursa'da herkesin merak ettiği soru hiç kuşkusuz Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,'in önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde nerede olacağı.
AS TV Program Müdürü Sevda Kurul'un, "Bir yıl sonra sizi nerede göreceğiz?" sorusuna açık yüreklilikle yanıt veren Bozbey, "Kimyada bir söz vardır. NŞA (Normal Şartlar Altında) diye bir tanım vardır. O anki şartlar benim nerede olduğumu gösterecek. Bu Büyükşehir mi olur, Nilüfer mi olur, yoksa ev mi olur bunu hep birlikte yaşayarak göreceğiz. Biliyorsunuz siyasette 24 saat çok uzun bir süredir" dedi.
Ancak şunu belirtmekte yarar var ki Nilüferliler Başkan Bozbey'e, Başkan Bozbey de Nilüfer'e çok alıştı. Zaman bize neyi gösterir bunu bilemeyiz. Nilüfer'de daha yapacak çok iş var. Bozbey, önümüzdeki dönemde de Nilüfer'de yoluna devam etmeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.