Hava Durumu

Bursaspor ne hallere düştü!

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2017 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 08:06

Şüphesiz şehirleri ayakta tutan en önemli unsurların başında futbol gelir. Hatırlayın Dünya Kupası ya da Avrupa Şampiyonası maçlarını.
Dünyanın dört bir tarafından binlerce futbol- sever maçların oynanacağı şehirlere akın eder başta turizm olmak üzere ülke ekonomisine büyük katkı sağlanır.
Bursa bu örneği bundan tam 7 yıl önce yaşadı. Şampiyon Bursaspor, adını dünyaya ve Türkiye'ye altın harflerle yazdırdı. Şimdi ise ligde kalma hesapları içerisinde...
Hiç şüphesiz bunun en önemli nedeni yanlış yönetim ve buna bağlı olarak yapılan transferler. Ligin ilk yarısını 5. sırada bitiren Bursaspor, şu an 'Düştük mü, kaldık mı' hesapları yaptırır halde.
Bursaspor'un Gençlerbirliği önündeki mücadelesini gördükten sonra Trabzon'dan puanla dönmesi zor görünüyor. Ama, hâlâ hiçbir şey bitmiş değil. Alınacak 3 puan 3 milyonluk kente nefes aldıracak.
Bugünden itibaren Bursa kenetlenmeli ve güç birliği içinde hareket ederek takımının ligde kalabilmesi için elinden gelen her türlü çabayı göstermelidir. Aksi taktirde karanlık günler hem Bursa'ya hem Bursaspor'a büyük zarar verir.
Kulübün mali yapısı da ortada. 400 milyon gibi bir borçtan söz ediliyor. Küme düşen bir takımın bu borçları karşılayabilmesi oldukça zor. Onun için gün birlik olma günüdür.
Cumartesi günü Trabzon'u yenelim ve ligde kaldığımızı ilan edelim. Artık sözün bittiği yerdeyiz...

Bursalı Sütaş kabına sığmıyor

Bursa markası Sütaş sektördeki liderliğini aldığı 2 ödülle bir kez daha kanıtladı. Karacabey, Aksaray ve Tire'deki Entegre Tesisleri'nde günde 3 bin 700 ton süt işleme kapasitesine sahip olan Bursalı firma 16. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri'nde iki ödül birden kazandı.
Sütaş, '2015 Sürdürülebilirlik Raporu' ile 'Kurumsal Raporlar' ödülünü alırken, 'Tire Entegre Tesisleri Açılışı İletişim Çalışmaları' ile de 'Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Sütaş, her gün 77 çeşit ürünü, 1.550 araçlık bir filoyla Türkiye'nin dört bir yanındaki 140 bin satış noktasına dağıtıyor.

Fabrika çalışanları 5 ton verecek

Çağımızın en önemli hastalıkları arasında neredeyse ilk sıraya yerleşen obezite sadece gelişmiş ülkelerin problemi değil Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunlarının başında geliyor.
Eker Süt Ürünleri A.Ş, Uludağ Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü 'Sağlıklı Beslen ve Hareketli Yaşa' kampanyası ile önemli bir projeye imza attı. Bu doğrultuda 6 ay boyunca yürütülecek kampanyada Eker Fabrikası'ndaki 650 çalışanın 50 ton toplam ağırlığının 45 tona indirilmesi hedefleniyor.

Otobüs şoförünün duyarlılığı

Kim ne derse desin trafik yoğunluğu Bursa'nın en önemli sorunlarının başında geliyor. Takip ettiğim kadarıyla çok sayıda kişi de (benim gibi) bazı günler özel otomobilleriyle değil toplu taşıma araçlarını çare olarak görebiliyor.
Şehir içi toplu taşımacılığıyla hizmet veren BURULAŞ gözlemlediğim kadarıyla Türkiye'ye örnek olabilecek sürücüler barındırabiliyor. Bunun son örneğini bindiğim 95 nolu Ataevler-Terminal hatlı otobüste görerek yaşadım.
Otobüs sürücüsünün araçla seyahat eden 5 kişinin adres sorusuna, bazı kişilere de nerede ineceklerini bir durak önceden bildirmesi BURULAŞ'ta güzel şeyler olduğunun açıkça bir kanıtı. BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy öyle görünüyor ki çıtayı hayli fazla yükseltmiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.