Hava Durumu

Huzur ve güvenin başkenti Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2017 04:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 04:43

Avrupa kenti unvanına sahip Bursa'nın her geçen gün yıldızı giderek parlıyor. Türkiye'nin en büyük dördüncü ili olan şehirde hepimizin bildiği gibi son yıllarda birçok yatırıma imza atıldı. Başta turizm ve sağlık alanında gerçekleşen projelerle adından söz ettirmeyi başaran Bursa'nın bir değeri daha yapılan araştırma ile kanıtlandı. Bu da huzurun ve güvenin başkenti olması.
Bursa Hakimiyet Gazetesi İstihbarat Şefi İlker Türker'in haberine göre, dünyanın en büyük veri tabanına sahip şirketi Numbeo tarafından yapılan araştırmada Bursa yaşam kalitesi ile Türkiye'nin en yaşanabilir kenti oldu. Bursa dünya sıralamasında 28. Türkiye çapında ise birinci en güvenli şehir olarak gösterildi. Bu başarıda en büyük pay ise Bursa'yı huzur ve güvenin başkentine çeviren İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın.
Üstelik bu basit bir anketle belirlenmiş bir sonuç değil... Tam 223 bin 73 kullanıcı tarafından, büyükşehirlerde sağlık, suç oranı, pahalılık, nüfus, trafik ve huzur gibi kriterlere göre verilen notlara göre belirlenen bir başarı... Bursa, sadece İstanbul ve Ankara'yı değil Paris, Londra, Roma, Tokyo gibi önemli başkentleri de geride bırakıyor...
Kuşkusuz bu başarının elde edilmesinde Bursa Valisi İzzettin Küçük ve İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın büyük katkısı var. Göreve geldikten sonra koordineli bir şekilde kent güvenliği için el birliği içinde hareket eden Küçük ve Yıldız, Bursa'nın değerine önemli bir katkı sağladı.
Dün AS TV'nin konuğu olan İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, terör örgütleri ve uyuşturucu ile mücadelede kararlılık mesajları verdi. Yıldız'ın öncülüğünde Bursa'da özellikle uyuşturucu tacirlerine yönelik birçok operasyona imza atıldı. Sürdürülen başarılı operasyonlarda da güzel sonuçlar elde edildi. Yapılan bu araştırmada ortada bir başarı olduğunun kanıtı.
Bursa gerçekten, gece ve gündüz güvenli şekilde yalnız başına yürüyebilinen bir kent. Suçlularla amansız bir mücadele veren Emniyet güçleri, 7/24 görevlerini en iyi şekilde sürdürüyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar yapılan 'huzur operasyonları' ile vatandaşın can ve mal güvenliği en iyi şekilde korunuyor.
Bir dikkat çeken önemli ayrıntı ise başkent Ankara'nın listenin 99, İstanbul'un 103'üncü sırasında yer bulması. Ayrıca çalışmaya göre Madrid 50, Tokyo 67, Barcelona 68, Dubai 77, Paris 93, Londra 101 ve Roma 105. sırada.

Minik Hamza'nın büyük başarısı

İnsan vücudunda ve yeryüzünde en fazla bulunan madde hepimizin bildiği gibi su. Su, aynı zamanda yeryüzündeki tüm canlıların vazgeçilmezi, hayatın ve canlıların kaynağı.
Şimdi diyeceksiniz ki bu su konusu da nereden çıktı. Hani kentin batısında yaşıyorsanız her gün önünden geçtiğiniz bazen ise adres tarif ederken yüksek ışıklı bir bina dediğiniz BUSKİ'den söz ediyorum.
Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda BUSKİ binasının yan duvarına su tasarrufuna dikkat çekmek için çeşme figürlerinden damlayan su resmedildi. Ancak burada önemli bir ayrıntı gözlerden kaçtı. Çünkü, damlayan dört su damlası boşa akıp gidiyordu. Bu önemli detayı ise Karacabey Şehit Serkan Ortaokulu öğrencisi Hamza Kurt tespit etti.
Ortaokul 5. sınıf öğrencisi Hamza Kurt, BUSKİ Genel Müdürlüğü'ne bir mektup yazarak duvardaki çeşme figürlerinden damlayan su damlalarının altına bir kova çizdi ve mektubunu genel müdürlüğe gönderdi. Neler mi oldu? Hamza'nın mektubu sonrası, su damlacıklarının altına kova figürü yerleştirilerek, su damlacıklarının boşa akıp gitmesinin önüne geçildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.