Hava Durumu

Kentsel dönüşümde Bursa'ya özel yetki

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2017 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2017 07:44

Kentsel dönüşüm projelerinin birbiri ardına yükseldiği günlerde Bursa dün önemli bir konuğu ağırladı.
Bursa'ya çıkarma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile bir araya geldi.
Bursa'ya değer katan kentsel dönüşüm projelerine destek çıkan Bakan Özhaseki, kentteki 0,50 emsal artışı uygulamasının yasalaştırılacağı müjdesini verdi.
Bursa'nın hızlı bir şekilde kalkındığı ve geliştiğine vurgu yapan Başkan Altepe, söylenip yapılamayan projelerin birer birer gerçekleştiğini Bakan Özhaseki'ye anlattı.
Hepimizin bildiği gibi Bursa çok hızlı bir dönüşüm içinde. Sadece Nilüfer'de 156 kentsel dönüşüm projesinin startı verilmiş durumda.
Her ne kadar projeler bazı kesimler tarafından eleştirilse de sokaktaki vatandaş ve konut sahibi dönüşümden memnun.
2,5 milyon olan şehir merkezinin nüfusunun her geçen gün arttığı düşünülürse Bursa'da önemli ve büyük projeler kente kazandırılmalı.
İşte bu kapsamda Başkan Recep Altepe, önemli projelere imza atıyor. Bursa'nın yaşam kalitesinde Türkiye'de birinci, dünyada ise 21. sırada yer alması bunun en önemli göstergesi.
Bursa'ya özel yetki verileceğinin müjdesini veren Bakan Özhaseki, 0,50 emsalin Bakanlar Kurulu ve ekonomik kuruldan geçtiğini yıl sonuna kadar yasalaşacağını açıkladı.

*Başkan Edebali'ye Özhaseki'den övgü

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, göreve geldiği günden bu yana ilçede önemli kentsel dönüşüm projelerine imza attı.
Bunun en güzel örneği ise Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi.
Dün, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımı ile ilçenin vizyon projeleri arasında yer alan Sular Vadisi Doğa Parkı'nın temel atma töreni gerçekleşti.
Yeni Yıldırım'ı oluşturmak için gece gündüz demeden çalışan ve ilçeye vizyon katan Edebali, açıkçasını söylemek gerekirse zoru başarmış durumda.
Dün, Bakan Mehmet Özhaseki'nin 'Yıldırım'a kapılarımız ardına kadar açık' demesi Edebali'ye güveninin tam olduğunun bir göstergesi.
İlçede gerçekleştirdiği projelerle günü kurtarma değil, geleceği kurmanın uğraşını veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, bir yandan bunu başarırken diğer taraftan da Yıldırım halkının takdirini topluyor.

*Mustafa Dündar verdiği sözü tuttu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçe halkına verdiği sözü tuttu.
Dün, görkemli bir törenle Soğanlı'da gerçekleşen kentsel dönüşüm projesinin anahtar teslimi gerçekleşti.
Başkan Mustafa Dündar'ın çok önem verdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi Türkiye'ye örnek olacak projeler arasında yer alıyor.
Kentin çöküntü bölgesini adeta yeniden dirilten Başkan Dündar, alnının akıyla işin içinden çıktı.
Gerçekleşen proje sayesinde Bursa, önemli bir yapı stokuna sahip olurken, çok sayıda vatandaş da konut sahibi oldu.
Başkan Dündar'ın bu örnek projesi törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de takdirini topladı.
Mega ve örnek projelerle kentsel dönüşümde fark yaratan Bursa, dün özel bir kent olduğunu bir kez daha ispatladı. Büyükşehir, Osmangazi ve Yıldırım'ın projeleri Türkiye'ye örnek oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.