Hava Durumu

Yeni kabine taşları yerinden oynattı

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2017 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2017 08:38

Beklenen kabine revizyonu sonunda gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haftalar öncesi böyle bir değişimin yaşanacağının sinyalini vermişti.
Hatırlayalım;
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti il başkanları ile bir araya geldiği toplantıda il başkanlarının yüzüne bakmış ve aynen şöyle değmişti.
"Teşkilatlarda alarm zilleri çalıyor, bize düşen gereğini yapmaktır" İşte dün bu değişimin ilk işaret fişeği fırlatıldı.
Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelen ve 1 saat 45 dakika görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'metal fırtına' diyebileceğimiz oldukça geniş kapsamlı bir revizyona imza attı.
Ciddi anlamda yaşanan geniş kapsamlı revizyonla kabinede taşlar yerinden oynadı.

Yeni kabinede AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. Mehmet Şimşek dışındaki Başbakan yardımcılarının tamamı değişti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın ardından kabineye yeni bir kadın bakan daha eklendi.

Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı koltuğuna oturdu.
Faruk Çelik'in yerine Şanlıurfa Belediye Başkanlığı döneminden tanınan Eşref Fakıbaba getirildi.
Fakıbaba'nın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na getirilmesiyle bir anlamda Gıda Bakanlığı Şanlıurfa'dan alınmamış oldu.
Yeni kabinenin şekillenmesiyle birlikte AK Parti kim ne derse desin rotasını 2019 seçimlerine yöneltti.
Önümüzdeki aylarda AK Parti il ve ilçe kongrelerini gerçekleştirecek. Kabinede yaşanan bu geniş ve ciddi değişimin aynı şekilde il ve ilçe teşkilatlarında da yaşanılması mümkün.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın üzerinde anlaştığı ve belirlenen yeni yüzler partiyi 2019 seçimlerine taşıyacak.
Bu değişimi yeni sisteme geçişin kabinesi olarak da tanımlayabiliriz. 2019 dikkate alındığında sistematik olarak kurumsal bir kabine değişikliğini gözlemlemek mümkün.
Yaşanan kapsamlı değişim ile ekonomide her kafadan bir ses çıkıyor görüntüsü de ortadan kaldırıldı.
Ekonomide Mehmet Şimşek'in ağırlıklı olduğu bir döneme girildiğini gözlemlemek mümkün. Yetki odaklanması da Şimşek üzerinde toplandı diyebiliriz.

2015 seçimlerinin ardından Bursa, 2 bakana sahip olmuştu. Efkan Ala İçişleri Bakanı, Mehmet Müezzinoğlu ise Sağlık Bakanlığı görevine getirilmişti.
Sonrasında yaşanan kabine değişimi ile birlikte Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma Bakanlığı'na getirilmiş, Efkan Ala ise yerini Süleyman Soylu'ya bırakmıştı.
Şanlıurfa'dan AK Parti Milletvekili seçilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i de saydığımızda 'Bursa'nın bir dönem 3 bakanı vardı' diyebiliriz.
Bursa geçen zamanla birlikte bir anlamda erozyona uğradı. Dün yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte Bursa'dan bir tek Hakan Çavuşoğlu kabineye girebildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.