Hava Durumu

14 Temmuz’un buharlaşan gündemi...

Yazının Giriş Tarihi: 22.07.2016 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 04:48
Bu gece tüm Türkiye, tüm unsurlarıyla, iliklerine kadar hissettiği  darbe teşebbüsünün 1. haftasını dolduruyor. 
Yani 15 Temmuz Cuma gecesinden sonraki günlerde bütün ülke, haklı olarak darbeyle yattı, darbeyle uyandı.  
Diğer bir deyişle 14 Temmuz’un Türkiye gündemi de darbe girişimiyle tarumar oldu.  
Bugün, biraz soluklanıp,  şöyle bir de  arkaya yaslanıp, 14 Temmuz’da dünya, ülke, Bursa ve de semtimizi hangi gündemle meşgulmüş  bir ona bakalım isterseniz. 
Bakalım da, 15 Temmuz’un bir tık öncesinde, bugün hiçbirinin sözü edilmeyen hangi konuları dert etmiş ve nelere kafa yormuşuz;    
Dünyada: 
Fransa'da meydana gelen  korkunç terör olayı tüm dünya tarafından lanetleniyor. Bu ortak tavra Türkiye de tepki vererek Boğaz Köprüsü’nü Fransa bayrağının renkleriyle ışıklandırıyor. (Bu ışıkları başka bir terör örgütünün köprüyü işgal etme sırasında da görmemiz ne kadar manidardı değil mi?)  
Türkiye'de:
Gündemde Suriyelilerin, Türk vatandaşlığına kabul edilip,edilmemesi  var. Sokaktan  TBMM'ye kadar her yerde hararetli biçimde bu mesele tartışılıyor. 

Bursa'da: 
Türkiye'nin vergi rekortmenleri arasına Bursa'dan sadece 3 ismin girmesi değerlendiriliyor. Türkiye'nin 4. büyük ekonomi kenti olan Bursa'nın listeye sadece 3 mükellef sokması ekonomi çevrelerinde hoşnutsuzluğu hakim kılmış.  
Mahallemde:
Cadde ve sokaklarda tüm ülkeyi esir alan  Pokemon Go oyunu muhitime de egemen olmuş. Akıllı telefonuyla ava çıkan komşu kızı az daha çöp kamyonunun altında kalacaktı.
Sitemizde: 
Site sakinleri günlerdir bitmeyen asansör yenileme çalışmalarına tepkili. Kulağıma ansızın  5. kata tırmanan Hayriye Teyze’nin sesi geliyor: 'Bu sıcaklarda, bu poşetlerle bana merdiven eziyeti çektirenleri Allah davul etsin inşallah!”
Kahvehanede: 
Şans Topu çekilişinde haftanın numaraları 7-12-15-19-26 ve +2 olarak belirlenince emekli Hüsnü Amca kuponunu hayıfla yırtarken “Kahretsin, yine avucumuzu yaladık”diyor. 
Fetocu hainlerin allak bullak ettiği gündemimizin en kısa sürede durulması dileğimle hepinize sağlıklı ve  huzurlu günler dilerim efendim. 

Darbecilerin derbeder belgeleri



Darbe girişiminin yürek burkan görüntüleri yanında komedi filmlerine konu olacak nitelikteki sahneler de  bir bir ortaya çıkıyor. 
İşte bunlardan biri daha;
Ankara'da Paralel Yapı soruşturması kapsamında yargı mensupları ile ilgili yakalama kararı çıkmasının ardından polis ekipleri 19 Temmuz gecesi hâkim ve savcı lojmanlarına gidiyor. Lojmanda kanalizasyonların tıkandığı tespit ediliyor.  Ve daha sonra tıkanan kanalizasyonlardan imha edilmek üzere yırtılıp tuvaletlere atılmış Fetö belgeleri çıkıyor. 
Vallahi benim canım, bu haberi  bildik iki deyimle taçlandırmak çekti. 
Boş bıraktığım yerlere nelerin konulacağını bilmeyen yoktur umarım:
Belge var otluğa, belge var (.)okluğa konar!
Dün b..tun, bugün koktun! 

ZAMAN TÜNELİ
22 TEMMUZ 1961



Kuzey Irak'tan 1500 Türkmen Türkiye'ye sığındı.
Yorum: Bu coğrafya tarihi boyunca zalimlerin, mezaliminden kaçanların güvenli limanı oldu hep. Bugün çok daha büyük bir sığınmacı kitlesine kapılarını açan Türkiye, şefkatin ve büyüklüğünle ne kadar övünsek azdır.

***

Fotoratür



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.