Hava Durumu

15 Temmuz'un kırdırdığı rekorlar!

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2016 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 04:48
Gelin bugün 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında ve de ortalık yatıştıktan sonra ilgili kurumların verdiği rekor haberlerine bir göz atalım.
O gece kırılan rekorlar arasında benim ilgimi en çok sosyal medya konulu verileri çekti.
Nasıl çekmesin ki!
O gece  Twitter kullanıcıları 4 saatte tamı tamamına 495 bin, darbe girişimi konulu paylaşım yapmış. 
Bu  başka bir deyişle normal bir güne göre, o gece yarısı atılan Twet miktarı 35'e katlanmış. 
Bu veriler bence medyadan haber alınamadığı  kritik anlarda sosyal medyanın ne kadar büyük bir önem taşıdığını da göstermektedir. 



Diğer yandan konunun ilginç bir yanı da bizdeki sosyal medya, diğer ülkelerde yaşanan benzeri girişimler sırasında darbeci lehine sonuçlar verirken , bu mecra dünyada ilk defa darbe girişiminin engellenmesinde önemli bir rol oynamış.   
Bence yine o gece  Twitter ortamında #DarbeyeHayır ve #Sokaklardayız başlıklarının saatlerce trend olması sosyal medyaya burun kıvıran önemli bir  kesim için de anlam taşımaktadır.  
Ve daha önemlisi de  o gece darbenin önlenmesi anlamında kırılma noktalarından biri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  halka yaptığı o tarihi 'sokağa çıkın' çağrısını İnternet telefonu marifetiyle gerçekleştirmesiydi.  

***

Işıklar demokrasi için yandı!
Şimdi de gelelim 15 Temmuz'un bir başka rekor verisine.
O gece  askeri hava limanları, üsler ve garnizonların elektriği önlem amacıyla kesik olmasına rağmen tüketim tavan yaptı. 
Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'de darbe girişimi  gecesindeki elektrik tüketimi, bir hafta öncesi, yani 8 Temmuz Cuma gününe göre, 197 milyon kilovat saat daha fazla oldu. 
Bence bu rekor da oldukça anlamlıydı. 
O gece, milyonlarca hanede sabaha kadar yanan her ışık, demokrasisine sahip çıkma konusunda, eşi görülmemiş bir duruş sergileyen bir milletin yıldızlar gibi ışıldayan yüz akıydı...

Gürsulu çiftçilerin süper jesti! 



Bursa'da tutulan demokrasi nöbetinin sahne aldığı Şehreküstü'nde birbirinden güzel hareketler sergilenmeye devam ediyor. 
Meydanda yazılmaya devam eden dayanışma destanlarına imzayı bu kez de  Gürsulu çiftçiler attı.  
Köylerinden kalkıp traktörleriyle Şehreküstü'ne gelen  çiftçiler, meydanı dolduran halka tam 3 ton armut dağıttı.
Bu çok değerli jesti akıl eden herkesi tebrik ederken , buradan yola çıkarak , hangi ilçemizin neler yapabileceğini de düşünmeden edemiyorum.
Bugünlerde o güzelim nöbetçilere Yenişehirliler  sivri biber,  İnegöllüler köfte, Karacabeyliler soğan, Kemalpaşalılar tatlı, Kestelliler şeftali,  Mudanya, Gemlik ve Orhangazililer zeytin, İznikliler çini, Orhanelililer pekmez, Kelesliler'de kiraz dağıtırlarsa sakın şaşırmayın... 
Bizim şanlı nöbetçilerimiz o kadar çok şeyi hak ediyor ki...

ZAMAN TÜNELİ
29 TEMMUZ 1965



Türkiye, Dünya Daktilo Şampiyonası'nda şampiyon oldu.
Yorum: Sonraki yıllarda hâkim amcaların 'yaz kızım' dediği katibelerimiz, uçan parmaklarını klavye başında da konuşturarak,  şampiyonluklar kazanmaya devam ettiler.   

***


FETÖ OKULLARININ TAMAMI KAPATILDI. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.